Sunday, February 6, 2022

Självuppsatser

Självuppsatser



Sådant gör det möjligt för dem att ta hand om självuppsatser med kritiska förhållanden. Jag är bra på alla fritidsaktiviteter. Patienter kan koncentrera sig på ett symptom, medan tecknet kan ha uppstått som ett resultat av andra bakomliggande orsaker. Värderingarna som hårt arbete, tidshantering, uppriktighet med arbete och målmedvetenhet har varit inarbetade i vår natur. Minska sjukvårdsutgifter. Egenvård har särskilt visat sig ha olika fördelar för individer, självuppsatser, deras familjer och samhället. Logga in.





Topp 10 liknande ämnen



Enligt min åsikt är självuppfattning sammansatt av tre saker: självkänsla, självbild och det ideala jaget. Självkänsla är vår uppfattning om personligt värde, hur mycket vi värderar oss själva och gillar eller ogillar oss själva. Självbild är hur vi fysiskt ser oss själva, den påverkas av olika faktorer i våra liv som föräldrar, vänner, syskon, media bland många fler, självbilden är inte alltid verklighetstrogen men självuppsatser bli förvrängd av våra sinnen. Det ideala jaget är vem vi vill vara, vår självuppfattning påverkas i hög grad av vårt idealjag eftersom vårt idealjag är det vi vill vara och beroende på hur nära vi är att arkivera vårt idealjag kommer det att avgöra om vi har en positiv eller negativ självuppfattning. Självbilden bestäms av hur vi ser ut, våra egenskaper och de roller vi spelar i samhället.


I mitt fall bestäms min fysiska självbild delvis av hur jag ser mig själv i spegeln och grundläggande egenskaper som har förblivit desamma genom mitt liv som höjd, ögonfärg etc. Den andra hälften av min självbild är bestämd... Self Schema Paper Jag har alltid trott att jag är en hårt arbetande, ekonomiskt ansvarig och intelligent person. Jag trodde att det var så barn skulle uppfostras tills jag sattes i tjänsten självuppsatser att vara styvförälder. Den icke-vårdande styvförälderns roll är att vara en stödjande föräldrafigur utan att ge någon utvecklingsinsats, och det var mycket svårt för mig att acceptera och anpassa mig till, självuppsatser.


Min ursprungsfamilj hade en icke-traditionell struktur under den tid då jag var... december avsjälvuppsatser, Jag har ätit ute, vilket har påverkat min inkomst och min allmänna hälsa, självuppsatser. I min självstudie bestämde jag mig för att kartlägga hur mycket pengar jag slösade bort genom att äta ute, hur mycket jag slösade bort genom att äta hemma. Jag började också lära mig att laga mat och övervaka vad jag lägger i mina måltider. Jag har upptäckt att jag sparar mycket pengar. Jag lär mig också laga mat, självuppsatser. Jag känner mig inte lika skyldig när jag äter eftersom jag vet att jag gör bättre val. Kroppen blir beroende av skräpmat, självuppsatser. När…. mål Kelly, Tazbir, jag tycker alltid att den här typen av självbedömningar är svåra eftersom det är svårt att motivera en sann bedömning med i första hand frågor, självuppsatser handlingar eller historia för att motivera resultatet.


Jag kommer att göra mitt självuppsatser att vara helt transparent eftersom jag känner att det kommer att ge mig den mest realistiska självbedömningen. När jag slutför del ett och två av ledaregenskaper och kompetensbedömning måste jag påminna mig själv om att det inte finns något rätt svar men frågorna har en tendens att ha.., självuppsatser. Inledning I den här uppsatsen kommer jag att ge min självreflektion. För varje stycke kommer jag att ställa frågan och vilket nummer stycke det är. Punkt 1 Fråga Varför valde du dessa sidor? Det finns många anledningar till att jag valde dessa sidor, men här är några. Först och främst hjälper x word mig med att lära mig orden och så att jag kan använda dem i samtal med människor.


Andra av självuppsatser, Den nya självuppsatser modell hjälper mig att veta hur benet ser ut i min egen ritning och vad som finns i det. Denna bedömning baserades på min tid som jag arbetade på Michaels Arts and Crafts och min tid på Milwaukee Institute of Art and Design MIAD och jag hittade totalt sett möjliga lösningar på problem. När jag gick igenom avsnittet om 2000-talet gav det en uppfattning om vad jag är redo för på arbetsplatsen och vad som kan behövas självuppsatser. My Self-Concept Paper Bara från att vara i min kommunikation, klass självuppsatser ett tag nu har jag märkt att ett av de viktigaste begreppen i kommunikationsklasser i min generation är självuppfattning.


Självuppfattning definieras som våra övertygelser, attityder, känslor och värderingar. Det är vilka vi är och vad vi står för under vår livstid. Självuppfattning är en passande stabil uppsättning uppfattningar och känslotillstånd. Det är hur vi ser och förstår oss själva och bidrar till självuppsatser vi uppfattar oss själva.., självuppsatser. Jag håller helt med om upptäckten eftersom det förklarar min personlighet. Jag är den typen av person som kommer att stötta någon och visa hur vad det än är som de behöver, jag kommer att sätta deras behov före mitt eget. Jag är en mycket rättvis och respektfull person. Jag hjälper hellre på alla sätt jag kan för att lyfta nästa persons ande. När en person behöver eller vill ha något, diskuterar jag med mig själv olika resultat om hur man kan hjälpa någon annan i deras situation, självuppsatser.


Jag kan använda denna information för att skapa mig själv... rådgivaren att se människor som karaktäristiskt bra. I filmen, självuppsatser, Tommy Callahan presenteras som en medfödd god karaktär. Han uppvisar egenskaper som omsorg, positivitet och pålitlighet genomgående självuppsatser hela filmen. Även efter att Tommy blivit mobbad flera gånger, självuppsatser, han ger mobbarna fördelen av tvivel och fortsätter att självuppsatser det goda i de människorna. En kurator ska inte ha problem med att hitta Tommy som en medfödd god människa. Denna typ av rådgivning börjar också med en syn på.., självuppsatser. Jag reser till St.


Louis-Boston flyglinje nästan varje vecka. Ibland stoppar Boston Transportation Security Administration TSA mig. Varje gång jag blir stoppad hamnar jag utmattad, förvirrad och till och med en självuppsatser skakig. När jag förbereder mig på att passera TSA:s säkerhetskontroll börjar rusningen, självuppsatser. Jag brukar känna mig naken på något sätt, självuppsatser. En sensation som jag tror kan delas med dem som faktiskt klädde av sig nakna för att visa TSA-screeners att de inte bar en bomb, som John Brennan gjorde i Once all... Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg, självuppsatser. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida My Self Essay. Självuppsatser Självuppsats.


Sortera efter: Mest relevant Högsta betyg, självuppsatser. Anständiga uppsatser. Sida 1 av 50 - Om uppsatser. My Ideal Self Words 4 sidor. Mitt ideala jag, självuppsatser. Läs mer. My Self Schema Words 5 sidor. Mitt självschema, självuppsatser. Mina självstudieord 7 sidor. Min självstudie. My Self Assessment Words 5 sidor. Min självbedömning, självuppsatser. My Self Reflection Words 3 sidor. Min självreflektion. Bra uppsatser, självuppsatser. Mina självbedömningar ord 2 sidor. Mina självbedömningar. Mitt självuppfattning Självuppsatser 5 sidor. Mitt självuppfattning, självuppsatser.


Essä om Peak Performers Words 4 sidor, självuppsatser. Essä om Peak Performers. Tommy Boy Filmanalys Ord 10 sidor. Tommy Boy filmanalys. Louis-Boston Transportation Security Administration Analysord 18 sidor. Louis-Boston Transportation Security Administration Analys. Amerikansk fotboll Bibeln Carl Rogers Rådgivning Kreativt skrivande Kritiskt tänkande Beslutsfattande Utbildning Känslor Sysselsättning Uppsatser Familj Mat Blick Gymnasiet Narcissismens historia Humanistisk psykologi Gemenskap Kinestetiskt lärande Ledarskap Lärande Ledarskap Matematik Sinne.


My Family Essay Min vän Uppsats Lycka Uppsats Drogmissbruk Uppsats om politik Tonåringar Graviditet Uppsats Om mig själv Uppsats Min mormor Uppsats Hälsosam livsstil Uppsats Kommunikation Uppsats Eutanasi Uppsats Att döda en Mockingbird Uppsats Fattigdom Uppsats Uppsats Vänner Uppsats Uppsats Vänner Uppsats Uppsats Uppsats Näring Press Månad Uppsats förebild Uppsats Barndomsminnen Uppsats Vapenkontroll Uppsats Min sommarsemesteruppsats Othello Uppsats Uppsats om lärare. Redo att komma igång? Skapa Flashcards, självuppsatser. Upptäck Skapa Flashcards mobilappar. Företag Om FAQ Support Juridisk tillgänglighet. Följ Facebook Twitter. Sekretesspolicy CA Sekretesspolicy Webbplatskarta Annonsera Cookie-inställningar.





college jämförelse uppsats exempel



Jag är elev i klass 8. Min skola ligger cirka 10 minuter från mitt hem. Jag har 2 bröder som är äldre för mig och en yngre syster. Min yngre syster studerar också på min skola. Det är fantastiskt att komma till skolan med dina vänner i skolbussen. Jag är bra på studier i min klass. Alla mina lärare känner mig personligen. Jag är punktlig och hängiven. Jag gör inte bara mina läxor i tid utan jag hjälper även mina andra klasskompisar i deras skolarbeten. Jag har varit positionsvinnare på min skola sedan klass 1. Jag har ett stort intresse för engelska och historia. Under min lediga lektionstid sitter jag på skolbiblioteket och läser mina favoritböcker där. Vår skola anordnar regelbundet årliga nationella evenemang. Jag deltar i tabloider, dramer, tal och tävlingar för att skriva uppsatser. Jag är bra på alla fritidsaktiviteter.


Inte bara i skolan, utan jag är också intresserad av arbeten i mitt hem. Jag lär mig matlagning och utövar yoga regelbundet. Min mamma har inspirerat mig mycket. Hon har varit god bokläsare och kan socialarbetare. Jag värdesätter personlig utveckling och mänsklig etik. Din personlighet och dig själv är vad du har gjort den till. Ärlighet, engagemang, uppriktighet och ödmjukhet är de dygder man lär sig under sitt barndomsliv med familj, vänner och i sin skola. En bra familj ger de goda barnen.


Jag är verkligen inspirerad. Livet är menat att levas passionerat och med en vision om att göra gott för dina medmänniskor. Med detta mål i åtanke har jag alltid strävat efter att tjäna mitt folk i den kapacitet jag kan. Jag är tacksam mot mina föräldrar, vänner och skollärare för att de står bredvid mig i varje steg av livet. Jag har verkligen tur. Jag själv Jiya Kumari. Jag bor i medborgarkoloni, Madras. Jag är elev i klass 7 vid Madras nationella offentliga skola. Det är en av de äldsta och bästa skolorna någonsin i min stad. Jag har två äldre bröder och en yngre syster. Min far är statstjänsteman medan min mamma är läkare. Vi lever alla lyckliga med våra föräldrar. Jag brukar gå till min skola som ligger i anslutning till mitt hus. Jag når skolan på exakt tid.


Under lektionerna ägnar jag full uppmärksamhet åt mina studier. Jag gör mitt hemarbete i rätt tid och hjälper mina medstudenter i deras uppgifter. Jag är också bra på icke-akademiska aktiviteter som att skriva, dansa och sporta. Under min lediga lektionstid i skolan föredrar jag att läsa böcker på skolbiblioteket. Förutom skolaktiviteter hjälper jag min mamma hemma. Jag lär mig laga mat. Min far berömmer mig alltid för min talang och förmåga. Jag är också bra på att rita. Jag har vunnit många rittävlingar på min skola. Jag är oerhört tacksam mot mina föräldrar, mina skolkompisar och min kärleksfulla lärare för att de är snälla och hjälpsamma mot mig.


Enkelhet, uppriktighet och kärlek har ingen motsvarighet i mänskligt liv. Den som äger allt, misslyckas aldrig i livet. En snäll, uppriktig och passionerad man är vilken värdefull gåva inför en pojke eller flicka, en student, en son, en far, make eller vem som helst. Därför värdesätter jag alltid uppriktighet, vänlighet och målmedvetenhet i mitt liv. Det här är vad mina föräldrar har lärt mig att behålla det enda målet i mitt liv. Jag själv Krishna, som kommer från området civila linjer, Mumbai. Jag är elev i klass 6, från Modern civil lines public school. Jag är mina föräldrars enda son. Min familj inkluderar min syster mina föräldrar och farfar. Min pappa är ingenjör medan min mamma är en bra hemmafru. Eftersom jag är den enda sonen i min familj är jag mest älskad och omhändertagen av alla.


Jag är smal, smart och snygg man med attraktiv personlighet. Jag studerar på en av de bästa skolorna i vårt område. Mina föräldrar har gjort det möjligt för mig att luta mig mer och vara en bra person i framtiden. Jag är väldigt punktlig i hela min klass. Eftersom jag är en geni elev i min klass är jag ansvarig för att hjälpa mina andra klasskamrater. Jag hjälper alla mina klasskamrater med stor uppriktighet och engagemang. Själv känner jag mig hedrad för att kunna hjälpa andra. Istället lär vi oss självdisciplin, självförtroende, uppriktighet och målmedvetenhet.


Jag är mycket intresserad av naturvetenskap och matematik. Faktum är att jag har vunnit 3 science fair-tävlingar i våra skolor. Jag tittar på sci fi-filmer och dokumentärer med stort intresse. Mitt stora syfte i livet är att bli vetenskapsman. Jag vill tjäna min nation. Förutom akademisk prestation är jag själv den duktige sångaren och cricketspelaren. Jag spelar cricket på min fritid med mina vänner. Utöver det går jag också på lektioner på National Dance Academy för att lära mig dansa. Livet är en stor gåva. De människorna har verkligen tur som har bra familj, vänner och lärare.


Sedan är de avgörande bakom framgången för varje man i den här världen. På det sättet känner jag mig väldigt lyckligt lottad och säker på att jag kan uppnå allt. Jag kommer från en välutbildad familj i centrala Calcutta, jag är Pooja Kapoor. Jag bor i civila linjer Calcutta. Jag studerar i 5:e klass i central city public school Calcutta. Min far är tjänsteman medan min mamma är chef för det offentliga sjukhuset i Calcutta. jag har en bror och en syster. Min mormor bor också hos oss. Vi är som en lycklig familj. Jag når skolan på den bestämda tiden. Vår chaufför släpper oss alla på våra respektive skolor. Min äldre syster studerar på gymnasiet medan min äldre bror studerar på college.


jag älskar min skola. Det är som en familj för mig. Jag älskar mina lärare och mina klasskamrater. Vi undervisas på ett mycket samarbetsvilligt och vänligt sätt. Jag är en aktiv talare och representant för min skola. Jag organiserar min klass och samordnar med skollärare. Jag deltar också i fritidsaktiviteter som sång, frågesporttävlingar, dans, uppsatsskrivande, tal etc. Jag får alltid topplaceringar i de flesta tävlingar som hålls i skolan. Vi deltar i alla nationella evenemang i skolan med stor spänning. Förutom mitt studentliv är jag en väldigt snäll och samarbetsvillig son till mina föräldrar. Men ibland reagerar jag arg när saker inte går enligt planen. Men jag har lärt mig att kontrollera mina känslor av ilska och rädsla gradvis.


Jag är mycket intresserad av konst och litteratur. Jag förstår livet som en värdefull gåva. Man bör alltid spendera det klokt. Jag har lutat mig från mina föräldrar för att vara ärlig, rak, djärv och orädd i alla situationer. Jag är stolt över det. Jag kommer från huvudstadsområdet Delhi, jag är Jai Kumar. Jag studerar i klass 4 i en av de bästa skolorna i vår stad. Namnet på min skola är New foundation public school. Min skola ligger 20 minuter från mitt hem. Min pappa släpper av mig i skolan när han går till sitt kontor. Jag är väldigt punktlig och ödmjuk. Jag tar väl hand om min tid och försöker att inte slösa bort min tid. Jag är väldigt uppriktig mot mina klasskompisar. Jag är faktiskt en av mina lärares favoritstudenter. För jag gör mina läxor i tid och försöker lära mig mer och mer genom att plugga hårt.


Förutom att vara bäst på böcker deltar jag i skolspel och andra evenemang som sång, dans, frågesport och uppsatsskrivartävling. Jag har vunnit få medaljer i uppsatsskrivande och idrottstävlingar i skolan. Jag är mycket ansvarsfull och ärlig i mitt personliga uppförande. Mina föräldrar har alltid lärt mig att vara rak och modig. Det är därför mina föräldrar alltid är stolta över mig. Jag tror bakom framgången för vilken man som helst att det finns en stor roll någonsin av hans föräldrar och hans uppriktiga lärare. Jag själv känner mig lycklig i den meningen, att vara socialiserad under skuggan och vägledning av de mest respekterade och älskade medmänniskorna.


Jag kommer från den nya försvarskolonin, Mumbai, och jag är själv Rani Kaweeta. Jag studerar i klass 3, i stadens offentliga skola, Mumbai. Min skola ligger bara 10 minuter från mitt hem. Med tiden uppmuntrade vårdpersonal patienter att delta i egenvårdsaktiviteter som socialt engagemang, meditation och terapi. Med andra ord är egenvård ett brett begrepp, som innebär att ta hand om en individs psykologiska, sociala, fysiska och känslomässiga välbefinnande. Fysisk egenvård innebär en individs förmåga att ta hand om sin kropp. Det omfattar aktiviteter som att dricka tillräckligt med vatten, tillräckligt med sömn, regelbunden träning och att följa riktlinjerna för kaloriintag. Å andra sidan är att ta hand om sinnet avgörande för att upprätthålla en optimal nivå av övergripande hälsa.


Psykologisk egenvård kan vara olika mellan individer. Till exempel bör personer med psykiska störningar delta i psykoterapi och följa behandling som föreskrivs av en psykiater. Som sådan måste individer engagera sig i aktiviteter som gör dem mentalt friska. På samma sätt gör emotionell egenvård det möjligt för människor att upprätthålla en optimal nivå av övergripande hälsa. Till exempel kan individer som upplever sorg på grund av förlusten av nära och kära utveckla en hel del stress. Det senare kan leda till depression, vilket kan ha negativa effekter på deras hälsa. Det skulle vara viktigt för sådana individer att prata om sina känslor med rådgivare eller vänner och ta tillräcklig tid för att sörja förlusten.


Genom att göra det kan människor ta hand om sin känslomässiga hälsa. På samma sätt gör social egenvård också det möjligt för människor att upprätthålla goda relationer med vänner, familj och samhället. På baksidan kräver effektiv egenvård en kombination av olika gemenskaps- och individuella aspekter. Funktionerna kan inkludera personligt ansvar, självtillit, autonomi, self-efficacy, såväl som samhällsbemyndigande och engagemang. Sådana element gör det möjligt för människor att implementera effektiva egenvårdsstrategier som förbättrar allmänhetens hälsa.


Särskilt har egenvård visat sig ha olika fördelar för individer, deras familjer och samhället. Inledningsvis resulterar det i betydande kostnadsbesparingar. Det är absolut nödvändigt att erkänna att sjukvårdsutgifterna ökar. Som sådan bör beslutsfattare komma på sätt att minska kostnaderna. Forskning har visat att egenvård minimerar medicinska utgifter runt om i världen Deek, Hamilton, Brown, Inglis, Digiacomo, Newton, Family Project Investigators. Det kan minska offentliga utgifter för läkarbesök och behandling av sjukdomar som kan behandlas genom egenvårdsalternativ. Exempel på söksjukdomar kan vara matsmältningsproblem, smärta och allergier. En studie av Consumer Healthcare Products Association har visat att för varje dollar som spenderas på receptfria läkemedel sparar USA:s sjukvårdssystem cirka sju dollar.


Terapin gör det möjligt för sjukvårdssystemen att allokera resurser och pengar där det behövs som mest. De flesta patienter spenderar på egenutgifter när de genomgår behandling. Egenvård, å andra sidan, spelar en viktig roll för att minimera sådana kostnader. Därför är det ställt utom rimliga tvivel att investeringar i egenvård kan resultera i långsiktiga besparingar för individer, sjukvårdsindustrier och regeringar. Samtidigt kan det vara tidskrävande att besöka en läkare för en mindre åkomma som allergiska reaktioner. Egenvård, å andra sidan, gör det möjligt för människor att diagnostisera och behandla sig själva för sådana sjukdomar. Därför kan man säga att egenvård också ger människor tillgång till adekvat sjukvård. Vad mer är att det sparar människors tid genom att göra det möjligt för dem att hantera olika åkommor på egen hand.


Med andra ord tillåter egenvård människor att ta itu med sina hälsobehov utan ansträngning och svårigheter att träffa en läkare. Individer kan hantera både kroniska och självbegränsande tillstånd som ryggsmärtor, depression, diabetes och högt blodtryck. På baksidan minskar egenvård arbetsbelastningen för läkare och annan vårdpersonal. Detta gör det möjligt för dem att ta hand om patienter med kritiska tillstånd. Egenvård leder till självhantering av mindre tillstånd som feber, smärta och andra värk, vilket förbättrar patienternas livskvalitet. Till exempel minimerar egenvård de negativa effekterna av stress och förbättrar sömnen.


Det är ställt utom rimliga tvivel att sådana aktiviteter förbättrar människors välbefinnande. Individerna känner sig trygga i sin förmåga att förbättra sin livskvalitet genom att hantera mindre sjukdomar. Egenvård gör det möjligt för individer att identifiera när de behöver söka medicin. Sådant förhindrar sen upptäckt av besvär, vilket ökar chanserna för optimala hälsoresultat. Individerna skaffar sig färdigheter att känna igen försämringen av deras åkommor. Som ett resultat söker de tidigt medicinskt ingripande för att minska potentiella komplikationer. Egenvård gör det också möjligt för människor att upprätthålla ett gott fysiskt välbefinnande genom att utöva hälsosamma livsstilsbeteenden som fysisk aktivitet. Det låter dem också hantera sina känsloliv och följaktligen hantera stress. Genom att göra det förbättras deras livskvalitet.


Andra fördelar med egenvård kan vara ökat förebyggande av sjukdomar, förbättrad förmåga för patienter att hantera sina kroniska tillstånd och få sjukhusinläggningar. Det är absolut nödvändigt att erkänna att egenvård ger människor betydande kontroll över sin hälsa. Det tillåter dem att engagera sig i hälsosamma beteenden som kommer att förbättra deras allmänna hälsa. Övertygande bevis har visat att egenvård inspirerar människor att förändra sin dagliga hälsorutin. Som sådana slutar de att vara för mycket beroende av sjukvården. Som ett resultat blir de mer kunniga och engagerade i sitt välmående. Det är vanligt att människor utvecklar ångest när de utvecklar symtom på en viss sjukdom. I ett sådant fall kan det vara svårt att bestämma sig för om man ska söka läkarvård.


Å andra sidan ökar egenvård kunskap, självförtroende och självkänsla som gör det möjligt för människor att självdiagnostisera och följaktligen hantera hälsosymptom. Dessutom tillåter egenvård människor att delta i alla aspekter av sin hälsa. De får kontroll över sin behandling vid sjukdomar. Praktiken uppmuntrar självförvaltning, vilket ökar följsamheten till ordinerade mediciner, vilket ökar chanserna för återhämtning. Vårdpersonal arbetar tillsammans med patienter för att hjälpa dem att utveckla egenvårdsplaner som gör att de kan ta hand om sitt välbefinnande. Egenvård har vissa nackdelar som hotar patienternas hälsa och välbefinnande. Det är absolut nödvändigt att erkänna att egenvård beror på patienternas förmåga att fatta korrekta beslut för att svara på de tecken och symtom de upplever.


I linje med detta uttalande verkar egenvård vara olämpligt i fall där patienter inte har tillräcklig kunskap för att fastställa sina hälsoproblem. Behandlingen kräver att patienter förstår orsaken till deras tillstånd, hur man fixar dem och hur de ska söka läkarvård eller inte. Egenvård strävar inte efter att eliminera behovet av vårdpersonal. Men terapin kan avskräcka människor från att söka läkarvård, vilket ökar risken för ogynnsamma sjukdomsutfall. Därför är det viktigt för individer som implementerar egenvård att söka råd från professionella, särskilt när de inte kan förstå sina hälsotillstånd.


Egenvård ökar chanserna för diagnostiska fel bland patienter. Individerna kan missa en väsentlig detalj under självdiagnos. Sådant kan resultera i feldiagnostik, vilket leder till förödande knockeffekter. Till exempel kan patienter med humörsvängningar tro att de har bipolära sjukdomar eller andra depressiva sjukdomar, medan de kan ha en annan sjukdom. Patienter kan koncentrera sig på ett symptom, medan tecknet kan ha uppstått som ett resultat av andra bakomliggande orsaker. På samma sätt kan symtomen ha uppstått på grund av ett oupptäckt hälsotillstånd. Feldiagnostik och missade diagnoser kan göra att patienter använder hanteringsinsatser för felaktiga sjukdomar. Din instruktör, å andra sidan, kan ofta bara utvärdera slutprodukten. En bra självvärdering är varken ett försvar eller en ursäkt.


Det är snarare ett sätt att bli mer medveten om vad du går igenom när du skriver och om vilka problem du regelbundet stöter på. Att skriva en kort självutvärdering varje gång du har slutfört ett skrivprojekt bör göra dig mer medveten om dina styrkor som författare och hjälpa dig att tydligare se vilka färdigheter du behöver arbeta med. Slutligen, om du bestämmer dig för att dela dina självutvärderingar med en skrivinstruktör eller handledare, kan dina kommentarer också vägleda dina lärare. Genom att se var du har problem kan de kanske ge mer användbara råd när de kommer för att utvärdera ditt arbete. Så när du är klar med din nästa komposition, försök att skriva en kortfattad självutvärdering.


Följande fyra frågor bör hjälpa dig att komma igång, men lägg gärna till kommentarer som inte täcks av dessa frågor. Du kanske hade problem med att hitta ett ämne eller uttrycka en viss idé. Kanske har du plågats över ett enda ord eller en fras. Var så specifik du kan när du svarar på den här frågan. Förklara om du ändrade ditt förhållningssätt till ämnet, om du omorganiserade uppsatsen på något väsentligt sätt eller om du lagt till eller tagit bort några viktiga detaljer. Förklara varför en viss mening, stycke eller idé behagar dig.

No comments:

Post a Comment