Friday, January 28, 2022

Nathaniel hawthorne uppsats

Nathaniel hawthorne uppsats



Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. Huvudpersonen, Robin, har börjat... Maken till den kvinnliga huvudkaraktären fångas av Nathaniel hawthorne uppsats som personifierar ondskan för de nya engelska kolonisterna. och död, Nathaniel hawthorne uppsats. En annan beståndsdel som ofta förekommer i dessa två verk av Hawthorne är hur synden utestänger en från mänskligheten. Young Goodman Brown av Nathaniel Hawthorne Essay Young Goodman Brown är en berättelse som utmanade det amerikanska samhället.





Relaterade kategorier



Det fanns en betydande spänning mellan två huvudrörelser av författare under XIX-talet. Det var upplysning och romantik som var och en föreslog Nathaniel hawthorne uppsats förståelse för människans väsen. Upplysningarna ansåg att den viktigaste delen av en människa är ett skäl. Därför kan alla bli moraliskt och intellektuellt jämställda med de bästa representanterna för ett samhälle genom rätt utbildning och disciplin, Nathaniel hawthorne uppsats. Dessutom försummade upplysningen helt naturen och skapade en reducerad modell av en människa, vars enda egenskap var rationalitet i motsats till irrationell natur. Däremot uppträdde romantikens motsatta rörelse, Nathaniel hawthorne uppsats.


Romantikernas huvudsakliga avsikt var att skildra den oundvikliga enheten mellan människorna och den naturliga världen. I denna litteratur fanns det alltid en inre spänning mellan naturliga och moraliska delar av en karaktär; dock, i motsats till upplysningen, ansåg romantiken båda delarna vara integrerade för en person. Det senare fanns inom konst- och litteratursfären; och i denna aspekt var det ett motsatt alternativ till upplysningen koncentrerat till vetenskapens och filosofins sfär. Romantikernas uppmärksamhet på människolivets känslomässiga naturliga sfär lockade många tänkare och författare. Således, trots att båda rörelserna dök upp i Europa, delade några amerikanska författare sina ideal, Nathaniel hawthorne uppsats.


Därför kan Nathaniel Hawthorne anses vara en av Nathaniel hawthorne uppsats mest kända amerikanska romantiska författare vars gotiska litteratur var en amerikansk subgenre av romantiken i allmänhet. Vissa författare verkade vara en så rimlig tolkning av människans väsen som alldeles för plan liksom den synvinkel som endast begränsades av rationellt tänkande. Således orsakade den franska revolutionen uppkomsten av både Romanticism Forward och den engelska gotiska romanen Gregory Romanticism eftersom rörelsen mot upplysningstiden dök upp i konstens sfärer på grund av den senares dominans inom sfärerna av akademisk filosofi och naturvetenskap, Nathaniel hawthorne uppsats. Det orsakade romantikens specifika drag. Rörelsen framstod som konstens, Nathaniel hawthorne uppsats, och det visade främst den poetiska världsbilden och samma beskrivning av verkligheten Framåt.


Det betyder att romantiken vädjade till individuella känslor i högre grad än till de yttre objekten Framåt. Individualistiska särdrag av denna rörelse bestämde dess accent på den känslomässigt färgade representationen av världen. Eftersom en av de mest kraftfulla känslorna är rädsla, börjar skräckhistorierna från romantiken. En annan detalj är romantikens motsatta karaktär, vilket var anledningen till att denna rörelse inte var begreppsmässigt oberoende, Nathaniel hawthorne uppsats. Denna detalj tjänar som grund för många romantiska texter som skildrar frågorna om det motsägelsefulla mänskliga samhället baserade på förnuftets normer och samtidigt styrda av känslor och instinkter. Det är viktigt att notera att Amerika fick sin romantik baserad på den europeiska kritiken av upplysningstiden tolkad genom de amerikanska detaljerna.


Den allmänna formen som den amerikanska romantiken accepterade var den gotiska eller mörka romantiken som var en gren av den västerländska Nathaniel hawthorne uppsats mainstream med några amerikanska detaljer. Hawthorne är en av de mest betydelsefulla amerikanska gotiska romantikerförfattarna. Anledningen till det är att han föddes och levde i New England där de berömda Salem-häxprocesserna ägde rum i The Puritanism med dess syfte att rena alla människor från deras synder genom den totala kyrkan Nathaniel hawthorne uppsats och religiös inblandning i det sociala och privata livet låg mycket nära upplysningstiden som förnekade naturen på samma sätt.


Det orsakade två intressanta detaljer om Hawthorne. Å ena sidan tillhörde han en uråldrig familj i en konservativ amerikansk region som skilde sig från andra romantiker som mest framträdde i det högutbildade samhället som reaktionen på upplysningen. Å andra sidan är det den främsta anledningen till att Hawthorne skilde sig från sina nyengelska samtida vars hycklare och onaturliga moraliska åsikter han Nathaniel hawthorne uppsats och kritiserade. Denna motsägelsefulla specifikation gör honom paradoxalt nog till en av de lysaste representanterna för sin epok. Genom sin prosa, Nathaniel hawthorne uppsats, Hawthorne visar det speciella nya engelska exemplet på romantiken.


Författaren använder den mörka förtryckande atmosfären och några inslag i den gotiska romantiken. På samma sätt som de europeiska romantikerna kritiserar han polariseringen av moral och natur som tillhandahålls av den puritanska kyrkan som är den nya engelska analogen för de europeiska upplysningarna som gör detsamma. Medan Hawthorne själv förblir i den puritanska dualismens principer, liksom hans europeiska följeslagare gör. Maken till den kvinnliga huvudkaraktären fångas av indianerna som personifierar ondskan för de nya engelska kolonisterna. Dessutom under hans frånvaro, Nathaniel hawthorne uppsats, hans hustrus och prästens onda sidor blir fria från hans hämmande inflytande. Faktum är att hela handlingen visar de enkla sätten för den sociala harmonin att försvinna. Det är uppenbart att författaren inte förespråkar naturen utan hävdar att dess inflytande bara är oundvikligt och oemotståndligt.


En annan viktig gotisk detalj i romanen är symbolernas tvetydighet Nathaniel hawthorne uppsats använder. Tvetydigheten är uppenbar, och det framhålls medvetet för att visa läsaren att folket i Salem straffade Hester och samtidigt belönade hennes modiga mål till frihet. Genom ett sådant prisma ökar symbolens tvetydighet. Samma situation gäller många delar av Nathaniel hawthorne uppsats roman som ger osäkra känslor av moral till slutet och inte löser någon av dessa osäkerheter. Kontrasten mellan indianerna och New Englanders är mycket viktig när man överväger genom prismat av både tvetydighet och motsägelse mellan ovannämnda natur och moral. Det gäller inte några ras- eller nationella skillnader eftersom indianerna som bor i Salem är lika hycklare som de europeiska kolonisterna är.


Hela omfattningen av de nämnda egenskaperna visar att romanen är en ljus text av den gotiska romantiken. När han kommer hem inser han att naturen fångade inte bara honom själv i form av indianerna utan även hans fru och pastorn Arthur Dimmesdale i form av äktenskapsbrott, Nathaniel hawthorne uppsats. Metaforen är uppenbar, nämligen naturen är oövervinnerlig liksom den mänskliga syndiga naturen. Dessutom lämnar romanen läsaren med tvivel om rätten för svag moral att döma människor för deras Nathaniel hawthorne uppsats till den oundvikliga naturen.


Det är romanens viktigaste budskap som följer läsaren genom hela texten. Således visar Hawthorne med den totala mörka atmosfären i texten syntesen av de europeiska och amerikanska litterära tendenserna under hans epok. 11 juli, i recension. Typ av uppdrag. Författarnivå. Antal sidor. Totalbelopp:. Mozart provuppsats. Behöver teori.





bakgrundsuppsats



I två år var Hawthorne sängliggande på grund av en fotskada och under den tiden gav det honom idén att bli författare Spirit of Science. Han hade lite formell utbildning tills han gick på Bowdoin College där han utvecklade en idé om vad han ville göra med sitt liv, bli författare, och under den tiden träffade han Franklin Pierce, en framtida president Barney, Paddock How it works. Efter college gick Hawthorne på en elva år lång tid av studier och isolering i ett försök att bli en bättre författare. Nathaniel Hawthorne avslutade sin avskildhet hemma efter att han träffat sin blivande fru Sophia Peabody. Innan de gifte sig bodde Hawthorne på Brook Farm-gemenskapen där han lärde känna Henry David Thoreau och Ralph Waldo Emerson.


Efter denna tid blev han mycket högljudd om sina åsikter om sin religion och omvärlden. En av de mest intressanta sakerna med Hawthorne är hans åsikt om frågor från tiden. Till skillnad från de flesta puritaner som tror att gud är grym mot brottslingar, trodde Hawthorne att omvändelse kan få förlåtelse från guden Trepanier. Han var likgiltig för avskaffningsrörelsen och att ha slavar men tänkte på sig själv som en avskaffare i känsla snarare än sina religiösa principer. Hans åsikter var inte alltid populära, vilket gjorde det svårt att hitta skrivarbete. Att få honom att skriva en biografi för mannen som nämndes tidigare, Franklin Pierce, den blivande presidenten. Presidenten gillade biografin så han skickade Hawthorne till Liverpool där han skrev sin sista bok Barney, Paddock Den här boken lärde honom många nya saker om New England och om hans blodslinje.


Han fick reda på att en av hans förfäder piskade en kväkarkvinna och en annan var domaren i Salem Witch Trials. Det antas av kritiker att Hawthorne skrev om människans ondska och de synder som de begår på grund av den skuld han kände för sina förfäder. Hawthorne gjorde lite under de närmaste åren. Han gifte sig med Franklin Pierce och flyttade till Brook Farm en tid innan han blev lantmätare av Salem Custom House från Barney och Paddock Hawthorne skulle bygga sina berättelser baserade på någon form av resa eller strävan efter att hitta sig själv. Sättet som han skulle bygga upp sina berättelser på gav honom förmågan att ha mycket uttalade teman som kunde vara mycket uppenbara för läsaren. Må Hans verk gav huvudpersonen en förmåga att motstå styrkan i onda vägar och övervinna djävulen.


Hans verk fokuserade på det amerikanska förflutna och den puritanska världsbilden och hade teman om engelskt styre i New England Colonies. Hawthorne var motiverad att ha New England-historia som kanske inte i första hand är historisk på grund av saker som häxor och djävulen men som fortfarande kan vara historisk. May Hawthorne var inte en man med stor rikedom. Större delen av sitt liv fick han inga pengar för något av sina verk. Han hade en mängd olika politiska uppdrag där han var mindre än framgångsrik. Som ett resultat gjorde Hawthorne bara berättelser när han hade pengar för att göra det, vilket inte ofta var Spirit of Science. Använd tabellen nedan för att svara på följande. Se till att skriva i hela meningar. Undersök historien om Hawthorne-effekten och diskutera varför det är viktigt för forskare att veta om detta fenomen.


Brainstorma hur forskare kan eliminera denna förvirring. Hawthorne-effekten är ett psykologiskt fenomen som hänvisar till effekten på... Huvudpersonen, Aylmer, utvecklar en besatthet av att bli en världsberömd alkemist, men kommer till korta när han sätter upp sina mål... Wakefield- En medelålders man, som en dag bestämmer sig för att lämna sitt hem och återvända många år senare, som om ingenting har hänt -Mrs. Huvudpersonen, Robin, har börjat... ranscendentalistiska författare genom tiderna. Han använde sina skrifter för att uttrycka sin mörka, dystra syn på livet. Hawthorne, en ättling till en puritansk familj, föddes i Salem, Massachusetts. Några av hans förfäder inkluderade en domare känd för den hårda förföljelsen av kväkare, och en annan domare som spelade en viktig roll i Salems häxkonst...


The Hollow of the Three Hills är en berättelse om vanära. och död. Författaren. Nathaniel Hawthorne porträtterar huvudkaraktären som en vacker vuxen kvinna med en svart och avskyvärd förr. Hon försöker fly från sina jobb men kommer att hända ingen affär hur stort eller litet jobb. Försöker…. Multiplicerar ofta på vägen och lämnar de du lämnat bakom dig med din börda... Nathaniel Hawthorne föddes den 4 juli i Salem, Massachusetts, ättling till en lång rad puritanska förfäder, inklusive John Hathorne, överordnad domare i Salems häxprocesser. Efter att hans far försvann till sjöss när han bara var fyra, blev hans mamma överdrivet beskyddande och drev honom mot mer isolerade sysselsättningar. Poe och Hawthorne är de mest betydande amerikanska författarna på 1800-talet.


Dessa innovativa tankar... Om du inte kan hitta ett relevant exempel, är våra professionella skribenter redo att hjälpa dig att skriva en unik uppsats. Prata bara med vår smarta assistent Amy så kopplar hon dig till den bästa matchen. Hem Författare Nathaniel Hawthorne.

No comments:

Post a Comment