Friday, February 4, 2022

Uppsats om navratri

Uppsats om navratri



Navratri är en av de stora festivalerna som firas över hela Indien. Striden varade i nio dagar och på den tionde dagen, uppsats om navratri, demonen dödades av gudinnan. Denna festival firas i 9 nätter och 10 dagar. Vänligen prenumerera på den här bloggen för omedelbara meddelanden när ett nytt inlägg publiceras. Navratri faller under den ljusa halvan av den hinduiska kalendermånaden Ashvin och detta händer uppsats om navratri vara antingen september eller oktober i den gregorianska kalendern. Människor observerar snabbt och besöker gudinnans tempel för att visa sin tacksamhet och hängivenhet.





Essä om Navratri



Essä om Navratri: Navratri är en hinduisk festival som firas för att hedra gudinnan Durga och hennes flera inkarnationer. Enligt den gregorianska kalendern infaller den i oktober eller november. Festivalen symboliserar också seger över ondska och ljus över mörker, uppsats om navratri. Festivalen fortsätter i nio nätter och tio dagar. Den sista dagen av festivalen är känd som Dussehra. Det är en framstående festival i Maharashtra, Västbengalen och Gujarat. En idol av gudinnan Durga är installerad i stora pandaler, och i hemmen placeras små idoler för att dyrka gudinnan. Människor observerar snabbt och besöker gudinnans tempel för att visa sin tacksamhet och hängivenhet. Eftersom festivalen eliminerar negativitet, tror man att välstånd och god hälsa börjar flöda. Små flickor dyrkas genom att ge gåvor och godis, uppsats om navratri.


Nedan har vi tillhandahållit Navratri Essay på engelska, skriven i enkla och enkla ord för klass 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10 elever. Nedan har vi tillhandahållit Essay on Navratri Festival, vanligtvis ges för klass 7, 8, 9 och 10 elever. Navratri är hinduernas högtid som varar i nio dagar och firas varje år under vintersäsongen. Festivalen infaller i september eller oktober och observeras till gudinnan Durgas ära. De nio dagarna ägnas åt olika former av gudinna. Festivalen markerar också segern över ondskan. I Indien, festivalen uppsats om navratri firas fyra gånger på ett år och känd av många namn som Sharada, Magha, Vasanta och Ashada Navratri.


Var och en har en uppsats om navratri betydelse och helig mening bakom det. Bland de nämnda Navratri är Sharada den mest kända och framstående festivalen i Indien. Legenden säger att en demonkung vid namn Mahishasura förvärvade mäktiga krafter och magi genom att behaga Lord Shiva. Efter att ha blivit mäktig började han begå brutala handlingar på människor som dyrkade andra Uppsats om navratri än honom. Han var så förtärd i sin stolthet att han började förringa andra gudar och betraktade sig själv som en oövervinnerlig varelse. De andra gudarna var förstenade och vädjade om treenigheten av Gud-Brahma, Vishnu och Shiva. De förenade och kombinerade sina krafter och skapade gudinnan Durga. När demonen konfronterade gudinnan, blev han fascinerad av hennes skönhet och blev attraherad. Demonen ville gifta sig med gudinnan Durga.


Hon gick med på ett villkor att, uppsats om navratri, han måste besegra henne i en strid. Djävulen var översäker på sina krafter och antog utmaningen snabbt. Därefter varade striden i nio nätter, och en nionde natt dödade gudinnan demonen. Därför kallas de nio dagarna Navratri. Människor fastar under de nio dagarna och dyrkar gudinnan Durga. Böner bjuds för att söka välstånd, god hälsa och lycka i familjen. På den sista dagen bryter människor sin fasta genom att göra Kanya Pujan på små flickor eftersom de symboliserar renhet, uppsats om navratri. De bjuds på olika delikatesser som Halwa Puri, chana och saker som pengar, uppsats om navratri, klämmor, armringar etc.


I Gujarat, uppsats om navratri, folk firar festivalen med stor pompa och glöd. Kvinnorna och männen klär ut sig i traditionella kläder och njuter tillsammans på en uppsats om navratri där Dandiya-dans och Garba-dans anordnas. Det välkända templet uppsats om navratri Gudinnan Vaishno Devi bevittnar en enorm skara hängivna som besöker templet under festivalen. Man tror att om människor besöker templet under festivalen, uppfylls önskningarna och önskemålen. Västbengalen är staten känd för det exotiska firandet av Navratri-festivalen. Det är den mest framstående och berömda festivalen. Unika Pandaler sätts upp där gudinnan Durgas idol dyrkas.


Pandalerna är prydda med blommor och vackra dekorativa material. Folk leker med torra färger och dansar den sista dagen av processionen. Uppsats om navratri bär traditionella bengaliska sarees och utför en unik sorts dans. Festivalen firas med djup hängivenhet och kärlek till gudinnan Durga, uppsats om navratri. Det ger en kulturell syn med stor mångfald i form av dans, musik och lek. De nio dagarna är uppsats om navratri med entusiasm, nöje och glädje, uppsats om navratri.


Folk är glada över att spela Garba och framföra Aarti för att uttrycka sin tacksamhet. Navratri är den glada hinduiska festivalen tillägnad gudinnan Durga. Det firas i oktober eller november. Enligt hinduisk legend betyder Nav nio och Ratri betyder natt. Festivalen fortsätter i nio nätter och tio dagar och avslutas med Dussehra, även känd som Vijayadashami, uppsats om navratri. I vissa delar av Indien, Navratri uppsats om navratri firas fyra gånger om året. De kallas Sharada, Vasanta, Magha och Ashada Navratri. Enligt forntida folklore förvärvade en demon vid namn Mahishasura mystiska krafter och magi från Lord Shiva efter att ha behagat honom genom Tapa-meditation. Han troddes vara en ivrig anhängare och anhängare av Lord Shiva.


När han väl blev mäktig började han utnyttja sina krafter genom att tortera och dominera människor om de tillbad någon annan Gud förutom honom. Alla de andra gudarna var livrädda och bad gudarnas treenighet, Brahma, Vishnu och Mahesh för att rädda dem från förstörelsen. Så de skapade gudinnan Durga för att vara deras räddare, uppsats om navratri. Mahishasura var så fängslad av gudinnans skönhet att han önskade att gifta sig med henne och skickade förslaget. Goddess accepterade förslaget på villkor att vinna striden mot henne. Han var översäker och gav sig snabbt. Striden varade i nio dagar, och på den tionde dagen dödades demonen av gudinnan, uppsats om navratri.


Därav namnet Navratri kom till. Firandet börjar med att montera Pandaler och installera gudinnan Durgas idol. Vanliga människor dyrkar henne genom att framföra Aarti. Dessutom observeras och bryts fastor på den 10:e dagen av festivalen. Små flickor dyrkas genom att dela ut gåvor och godis. Garba och Dandiya-dansen är organiserad på ett storslaget sätt för att fira de nio dagarna. Folk glömmer sina bekymmer uppsats om navratri samlas för att njuta av festen. Inte bara hinduer, utan även icke-hinduer deltar i firandet, uppsats om navratri. Läsarinteraktioner Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundär meny Hoppa till primär sidofält HEM UPSC State Civil Services Indian Polity Notes Uppsats för UPSC SCERT läroböcker NCERT-böcker NCERT-böcker för klass 1 NCERT-böcker för klass 2 NCERT-böcker för klass 3 NCERT-böcker för klass 4 NCERT-böcker för Klass 5 NCERT-böcker för klass 6 NCERT-böcker för klass 7 NCERT-böcker för klass 8 NCERT Uppsats om navratri För klass 9 NCERT-böcker för klass Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





idealisk arbetsuppsats



Navratri firas fyra gånger om året; dock är festivalen som infaller under höstsäsongen den mest populära. Detta kallas Sharada Navratri och firas i september eller oktober för att hedra gudinnan Durga. Bildkredit: Source Goddes Durga. I dessa regioner kallas Navratri för Durga Puja. Enligt de heliga skrifterna tillbad demonkungen Mahishasura ivrigt Lord Siva och uppnådde enorma krafter. Han fortsatte med att begå grymheter mot människor. Den heliga treenigheten Brahma, Vishnu och Siva kombinerade sina krafter och skapade gudinnan Durga för att skydda världen från demonen. Mahishasura attraherades av gudinnan och bad henne att gifta sig med honom.


Hon gick med på att göra det om han kunde besegra henne i en strid. Denna strid sägs ha varat i nio nätter, i slutet av vilken demonkungen dödades. Dessa nio dagar firades som Navratri. Djuroffer ses i vissa östliga stater under Navratri-firandet. Norra och västra staterna Navratri kallas Rama Lila eller Dussehra i dessa regioner. Detta symboliserar Lord Ramas seger över demonkungen Ravana, som anges i Ramayana. Firandet i de södra delarna av Indien är centrerat på segern för flera gudinnor eller Lord Rama. I ett nötskal, skildrar festivalen det universella temat för det godas seger över det onda. Bildkredit: Källa 9 Durga Maa. Navratri firas fyra gånger om året i Indien, som framhålls nedan:.


De nio dagarna av Navratri är vanligtvis tillägnade gudinnan Durgas nio inkarnationsavatarer:. Shailaputri är en inkarnation av gudinnan Parvati. Klädd i rött är hon avbildad som den direkta inkarnationen av Mahakali. Hon rider på tjuren Nandi med en Trishula och lotus i händerna. Brahmacharini är en annan inkarnation av gudinnan Parvati eller hennes ogifta jag, Sati. Hon symboliserar lugn och frid och är avbildad med en japamala och en kamandal. Färgkoden för dagen är blå, eftersom den symboliserar lugn och styrka.


Parvati, vid äktenskapet med Siva, bar halvmånen i pannan, och Chandraghanta är en skildring av denna form av gudinnan. Den tredje dagen är förknippad med färgen gul, som symboliserar hennes livlighet. Kushmanda kallas den kreativa kraften i universum. Därför är färgen förknippad med denna form av gudinnan grön. Hon rider på en tiger och är avbildad med åtta armar. Lord Skandas eller Kartikeyas mor, Skandmata skildrar styrkan hos en mamma när hennes barn är i fara. Hon tros ha ridit på ett lejon med sin bebis i famnen. Dagens färg är grå. Katyayani är en krigargudinna och hon är avbildad med fyra armar.


Hon rider på lejonet och symboliserar mod; detta översätts till färgen orange för dag 6 av Navratri. Detta är den mest våldsamma formen av gudinnan Durga. Detta skildrar den form som gudinnan Parvati fick när hon tog bort sin ljusa hud för att förstöra demonerna Nisumbha och Sumbha. Gudinnan tros ha dykt upp i vit klädsel och hennes hud blev svart av raseri. Därför är dagens färg vit. Gudinnan skildrar fred och optimism på denna dag; därför är färgen associerad med den åttonde dagen av Navratri rosa. Gudinnan Sidhidatri sitter på en lotusblomma och har Siddhiernas kraft. Hon utstrålar visdom och naturens skönhet och kallas även för Saraswati Devi.


Färgen på denna dag är ljusblå. I Nepal firas Navratri ofta som Dasain. Under denna festival samlas familjer och hedrar bandet mellan äldre och ungdomar genom Tika Puja. Obs: Elever från klass 3, klass 4, klass 5, klass 6, klass 7, klass 8 och klass 9 är berättigade att använda denna Navratri-uppsatsartikel för din uppsatstävling eller taltävling, etc. Om du letar efter en uppsats om Navratri eller 10 rader om Navratri, då är du vid rätt inlägg. Navratri är en hinduisk festival som firas nio nätter för att hedra den högsta gudinnan Durga. Det är en mycket viktig festival som firas med stor pompa och ståt i INDIEN.


Det firas i slutet av de nio dagarna i månaden Ashwin september eller oktober när månen går in i Shukla paksha-vaxningsfasen. Navratri är en festival med nio dagar av festligheter och firanden. Navratri-festivalen är en av de viktigaste hinduiska festivalerna som firas i Indien av hinduer i alla delar av världen. Festivalen är i verkligheten en uppsättning av nio olika festivaler där gudinnan dyrkas i nio olika former av olika hinduersekter. Navratri observeras i nio dagar. De första tre dagarna kallas Shukla Paksha eller den ljusa fjortondagen.

No comments:

Post a Comment