Monday, January 31, 2022

Besläktad uppsats

Besläktad uppsats



I berättelsen upplever Dana slaveri i två olika former, släktuppsats, en som är direkt och den andra i en indirekt form, släktuppsats. Även om hon lagligt kan göra detta, är det orättfärdigt att behandla ett barn på det här sättet släktuppsats av hennes egna kamper med sin man. Kopiera till Urklipp Kopierat! I början av boken är tidsresor lite chockerande, men allt eftersom boken fortskrider blir den vardaglig. Margaret är orolig över att ha en utbildad svart kvinna runt huset och i kombination med att Dana har ett förhållande med en vit man ser hon genast ner på henne som underlägsen.





Introduktion



Boken publicerades i och blev populär på nolltid eftersom den diskuterar de problem som är på framsidan än idag. Butler insåg att romanen inte är en kort text där varje händelse står i centrum för uppmärksamheten, delade Butler in sin text i kapitel, släktuppsats. Boken börjar med epilogen, som används för att involvera läsarna i föreställningsvärlden och bekanta dem med den och dess invånare. Det gör den fortsatta läsningen mer förenklad, då bakgrunden redan är känd och man kan koncentrera sig på de problem som beskrivs. Författaren gjorde varje kapitel kopplat till ny händelse, släktuppsats, en annan tidsresa.


På detta sätt underströk hon att uppmärksamheten inte ska ägnas hela historien som en beskrivning av det förflutna, utan till varje avsnitt för sig. Scenerna är som scener som liknar hur en person kan förändras med tidens gång. Dana, huvudpersonen, kommer för att rädda ett oskyldigt barn men ser honom växa upp och förvandlas till ett monster, släktuppsats. Boken avslutas med en epilog, som visar att det förflutna har ett enormt inflytande på nuet och framtiden, släktuppsats. Dana och hennes man Kevin är villiga att bevisa att de människor hon umgicks med verkligen existerade, och det uppmuntrar läsarna att hänvisa till deras förflutna, att undersöka deras generationsträd och föra tankarna till människor som de är skyldiga sina liv.


När Dana kommer till ett nytt hus, börjar hon ett nytt liv och verkar vara återfödd, inte bunden av de tidigare problemen och klagomålen. Varje gång han är i fara kommer Dana för att hjälpa till. I höjdpunkten av Kindred dödar Dana Rufus och går tillbaka till nuet. Hon stänger lådan som om det vore ett gammalt fotoalbum som avslöjade massor av minnen. Hon dyker lätt och ovilligt in i det förflutna, men det tar mycket tid och ansträngning att återuppstå, släktuppsats betonar att människor gör det släktuppsats kontrollera sin födelse och tillhörighet till den speciella familjen men behöver kämpa när de vill ha förändringar. Författaren avslöjar olika teman och frågeställningar i romanen, men den mest levande är släkt, som går igenom hela texten och kan ses i titeln.


En kvinna. Naturligtvis vet han inte om deras verkliga relationer men han känner släktuppsats träldom mellan dem, den som kommer med blod. Relationerna mellan makarna är också värdefulla. När Dana börjar resa i tiden och stöter på problem i det förflutna, stödet släktuppsats hon får av sin man blir mer betydelsefull. Tyvärr ville de inte se henne med en vit man och göra kvinnan frustrerad. Ändå försökte hon få deras förståelse. Med hjälp av denna scen ville Butler visa att alla människor vill ha familjeslav och känna stödet från sina närmaste och kära. Dana visste att hennes släktingar inte skulle vara glada att se henne med Kevin, men hon försökte vädja till dem. På det här sättet, släktuppsats, författaren ville att läsarna skulle utvärdera sina handlingar och inse att familjen är det viktigaste Jesser Still, släktuppsats, även om boken främst är inriktad på de motgångar som Dana möter, syftar den inte bara till att få läsarna att förstå henne och de som utsätts för övergrepp.


Butler vill att de ska tro på sig själva, på sina krafter och förstå att det inte finns några problem som inte kan lösas, eftersom att ha modet och kämpande människor kan överleva och ta sig ur ett problem. hennes vilja även om det inte var understruket så mycket. Onödigt att säga att det mest uppenbara budskapet som sänds av författaren är det faktum att rasdiskriminering och slaveri inte bara fick människor att lida utan förstörde deras liv. Dana var en glad kvinna innan hon fördes från sitt hem och nästan fängslades av en släktuppsats mannen, Tom Weylin, en grym slavägare var våldsam mot sina slavar och till och med mot sina barn. Som ett resultat förvandlas även hans son Rufus till den hårda personen. När Dana inser att hennes tidsresor är kopplade till Rufus, verkar hon tappa kontrollen över sitt liv.


Nu när han är i fara har hon inget att göra än att vara nära. Eftersom hon är i det förflutna blir hon en slav, en person utan rättigheter som måste lyda mästaren eller få straff. Fortfarande, släktuppsats, hon kommer inte att ge upp lätt. dock, släktuppsats, hon försöker fly och ta sig hem. Denna situation bevisar att hon inte är redo att acceptera den situation som hon fördes i, släktuppsats. Dana visar sitt mod eftersom hon inte lämnar sin beslutsamhet trots att hon är rädd för vad som kan hända. Med dessa ord visar hon sin inställning till människor som är redo att ge efter för omständigheterna. De är svaga, beroende och kan inte leva sina egna liv. Hon vill inte bli samma person och söker hela tiden efter någon utväg.


Ändå, med tiden tappar Dana sin beslutsamhet även om hon fortsätter att vänta på en förbättring, släktuppsats. Genom att vara i centrum av romanen, förkroppsligar Dana alla kvinnor som lider för att de inte har tillräckligt med kraft, släktuppsats. Det visar sig att hon inte heller är tillräckligt stark för att besegra sig själv i vilken situation som helst, eftersom hon är hårt misshandlad och tycker att det är dags släktuppsats sluta fly West Karaktären bestämmer sig för att använda allt inflytande hon har på Rufus och hjälpa dem runt omkring släktuppsats att rymma släktuppsats ange när de behandlas som egendom. Dana kan inte ge upp för om hon gör det, släktuppsats, hennes förfader kan bli dödad och hon kommer inte att födas.


Genom hennes exempel uppmuntras alla kvinnor också att göra allt de kan för att säkerställa att de och deras familjer ska vara fria från negativ påverkan utifrån. Hon antar att en persons handlingar kan ha ett enormt inflytande på livet släktuppsats en familj, etnicitet och samhället i stort, släktuppsats. Författaren visar att viljan att överleva kan anammas släktuppsats andra, och sedan tillsammans kommer de säkert att bli starka nog att nå förbättring. Asunder Dana ger inte upp. Hon dödar sin herre, dödar själva källan till problem och gör fri inte bara sig själv utan alla människor som levde med henne under samma förhållanden.


Butler säger att Dana tappar handen i den här kampen, släktuppsats, men när hon tappar handen får hon frihet släktuppsats liv. Ändå, förutom det, släktuppsats, den avslöjar också flera sociala frågor. Som regel är science fiction kopplat till vissa framsteg som gjorts av befolkningen, men det återspeglar slaveriets fasor denna gång West Besläktad uppsats ville utbilda sina läsare och få dem att minnas hur deras förfäder led när de förlorade sin mänsklighet och lärde sig att överleva Hua. Det är en slags varning som visar vad som kommer att hända om människor inte kommer att behandla varandra lika och komma ihåg att de alla är en stor familj.


Författaren understryker också att det släktuppsats mycket viktigt för alla att vara fria och oberoende. Men hon visar också att man måste anstränga sig för att få en sådan möjlighet, eftersom oberoende innebär att ta konsekvenserna av sina handlingar. Man ser att författaren levererade massor av meddelanden med hjälp av romanen, men det skulle inte vara möjligt om hon inte använde dynamiska karaktärer som de viktigaste. De känner känslan av maktlöshet och eftergivna omständigheter när hon råkar vara oförmögen att hålla sig själv närvarande. Dana framstår som en ganska modig kvinna i början, men blir behandlad en släktuppsats, hon tappar sin vilja och renoverar den. Hon kommer för att rädda livet och lämnar och avslutar det. Dana är i en ständig handling.


Hon reser i tiden och hon går mot sina mål. Även i epilogen flyger Dana till Baltimore för att fortsätta sitt sökande. Rufus, som verkar vara hennes motståndare, utvecklas också eller kanske till och med förnedrar. Till en början släktuppsats se honom som ett offer, släktuppsats, släktuppsats barn som inte kan kämpa för sig själv och behöver skydd. Med tiden förvandlas han till en tyrann, en person som förödmjukar andra och från vilken skyddet krävs. Vilken typ av man skulle han växa upp till? Dana insåg att det förflutnas blodighet skulle påverka Rufus negativt. Ändå, även under den tid hon tillbringade i detta släktuppsats, Dana blev påverkad av det, vilket kan ses i en scen när hon släktuppsats Rufus.


Genom att förse läsarna med historisk information och attrahera dem genom science-fiction-evenemang, visar Butler dem inte bara regnet och smärtan i livet i slaveri utan understryker också nödvändigheten av att vara viljestarka och uppmuntrade läsarna att kämpa för deras välbefinnande istället. att uthärda och acceptera lidanden. Med hjälp av situationer som hennes karaktärer möter, släktuppsats, Butler försöker få släktingarna att bry sig om varandra och lägga undan sina dissidenter baserat på attityder till ras och andra bakgrundsproblem. Hua, Linh. Jesser, Nancy. Denna uppsats skrevs och skickades till vår databas av en student till släktuppsats du med dina egna studier.


Du är fri att använda den för att skriva din släktuppsats uppgiften, men du måste referera den ordentligt. Om du är den ursprungliga skaparen av denna artikel och inte längre vill ha den publicerad på StudyCorgi, släktuppsats, begära borttagning. Studera Corgi litteratur. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats specifikt för dig! Citera detta papper Välj stil. Välj citatstilar APA-6 APA-7 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens StudyCorgi. Bibliography StudyCorgi. Referenser StudyCorgi. Drivs av CiteChimp - den bästa generatorn för citatstil. Kopiera till urklipp.





essäämnen för oedipus rex



När Dana kommer till ett nytt hus, börjar hon ett nytt liv och verkar vara återfödd, inte bunden av de tidigare problemen och klagomålen. Varje gång han är i fara kommer Dana för att hjälpa till. I höjdpunkten av Kindred dödar Dana Rufus och går tillbaka till nuet. Hon stänger lådan som om det vore ett gammalt fotoalbum som avslöjade massor av minnen. Hon dyker lätt och ovilligt in i det förflutna, men det tar mycket tid och ansträngning att återuppstå, vilket understryker att människor inte kontrollerar sin födelse och tillhörighet till den speciella familjen utan behöver kämpa när de vill ha förändringar. Författaren avslöjar olika teman och frågeställningar i romanen, men den mest levande är släkt, som går igenom hela texten och kan ses i titeln.


En kvinna. Naturligtvis vet han inte om deras verkliga relationer men han känner bindningen mellan dem, den som kommer med blod. Relationerna mellan makarna är också värdefulla. När Dana börjar resa i tiden och stöter på problem i det förflutna, blir det stöd hon får av sin man mer betydelsefullt. Tyvärr ville de inte se henne med en vit man och göra kvinnan frustrerad. Ändå försökte hon få deras förståelse. Med hjälp av denna scen ville Butler visa att alla människor vill ha familjeslav och känna stödet från sina närmaste och kära. Dana visste att hennes släktingar inte skulle vara glada att se henne med Kevin, men hon försökte vädja till dem.


På så sätt ville författaren att läsarna skulle utvärdera sina handlingar och inse att familjen är det viktigaste Jesser Ändå, även om boken främst fokuserar på de motgångar som Dana möter, syftar den inte bara till att få läsarna att förstå henne och de som utsätts för övergrepp. Butler vill att de ska tro på sig själva, på sina krafter och förstå att det inte finns några problem som inte kan lösas, eftersom att ha modet och kämpande människor kan överleva och ta sig ur ett problem. hennes vilja även om det inte var understruket så mycket.


Onödigt att säga att det mest uppenbara budskapet som sänds av författaren är det faktum att rasdiskriminering och slaveri inte bara fick människor att lida utan förstörde deras liv. Dana var en lycklig kvinna innan hon fördes från sitt hem och nästan fängslades av en vit man, Tom Weylin, en grym slavägare var våldsam mot sina slavar och till och med mot sina barn. Som ett resultat förvandlas även hans son Rufus till den hårda personen. När Dana inser att hennes tidsresor är kopplade till Rufus, verkar hon tappa kontrollen över sitt liv. Nu när han är i fara har hon inget att göra än att vara nära. Eftersom hon är i det förflutna blir hon en slav, en person utan rättigheter som måste lyda mästaren eller få straff.


Ändå kommer hon inte att ge upp lätt. Men hon försöker fly och ta sig hem. Denna situation bevisar att hon inte är redo att acceptera den situation som hon fördes i. Dana visar sitt mod eftersom hon inte lämnar sin beslutsamhet trots att hon är rädd för vad som kan hända. Med dessa ord visar hon sin inställning till människor som är redo att ge efter för omständigheterna. De är svaga, beroende och kan inte leva sina egna liv. Hon vill inte bli samma person och söker hela tiden efter någon utväg. Ändå, med tiden tappar Dana sin beslutsamhet även om hon fortsätter att vänta på en förbättring.


Genom att vara i centrum av romanen, förkroppsligar Dana alla kvinnor som lider för att de inte har tillräckligt med kraft. Det visar sig att hon inte heller är tillräckligt stark för att besegra sig själv i vilken situation som helst, eftersom hon blir hårt misshandlad och tycker att det är dags att sluta fly West Karaktären bestämmer sig för att använda allt inflytande hon har på Rufus och hjälpa omgivningen att fly staten när de behandlas som egendom. Dana kan inte ge upp för om hon gör det kan hennes förfader dödas och hon kommer inte att födas. Genom hennes exempel uppmuntras alla kvinnor också att göra allt de kan för att säkerställa att de och deras familjer ska vara fria från negativ påverkan utifrån.


Hon antar att en persons handlingar kan ha ett enormt inflytande på familjens liv, etnicitet och samhället i allmänhet. Författaren visar att viljan att överleva kan anammas av andra, och tillsammans kommer de säkert att bli starka nog att nå förbättring Asunder Dana ger inte upp. Hon dödar sin herre, dödar själva källan till problem och gör fri inte bara sig själv utan alla människor som levde med henne under samma förhållanden. Butler säger att Dana tappar sin hand i denna kamp, ​​men när hon förlorar handen får hon frihet och liv. Ändå, förutom det, avslöjar den också flera sociala frågor.


Som regel är science fiction kopplat till vissa framsteg som gjorts av befolkningen, men det återspeglar slaveriets fasor denna gång West. Författaren utforskar hur moderna människor skulle klara sig i slaveri, Maryland, oavsett ras. Författaren använder Dana och hennes man som en tankeprovokationsmekanism. Genom dessa två huvudkaraktärer kan läsaren fundera över hur det skulle vara att överleva genom slaveriets svåraste dagar. Läsare kan också tänka på hur denna upplevelse skulle förändra deras historiska syn. Frågan om hur en individ kan reagera på slaverimiljön kommer också upp. Flera personer skulle reagera olika på hur Dana reagerade. Till exempel skulle de flesta människor vara för ivriga att kräva sina rättigheter och friheter, medan andra med största sannolikhet skulle uppmana de förslavade karaktärerna att göra uppror.


Men läsarna har svårt att tro att en vanlig människa skulle anpassa sig till sådana svårigheter med lätthet. Författaren vill att läsarna ska tro att huvudskådespelaren lätt anpassade sig till sin nya miljö med få reservationer. Detta resultat är dock ganska osannolikt i ett sådant scenario. Även om boken är fiktiv skulle det vara mer realistiskt om huvudpersonen gjorde motstånd mot sin nya situation. Författaren framställer sin bok som ett science fiction-verk. Men hennes arbete ignorerar parametrarna för science fiction.


Science fiction-läsare skulle finna boken undermålig i olika aspekter. Författaren verkar också missbruka flera litterära genrer i ett försök att förmedla sitt budskap. Science fiction är en av de genrer som författaren förknippar sitt arbete med men som inte följer deras discipliner. Dessutom berör författaren tidsresor och kärlekshistoria men engagerar sig inte helt i dessa genrer. Författaren undviker att hålla sig till någon specifik genre i ett försök att förbli trogen sina kärnteman. Författaren riskerade dock att producera undermåliga litterära verk genom att inte följa någon specifik genre. Enligt författaren har huvudpersonen inte mött några större rasfördomar i sitt liv.


Detta skulle vara en osannolik utveckling eftersom rasfördomar var vanliga. Därför skulle Dana ha stött på rasfördomar under sin utbildning, sina sociala möten eller sitt deltidsjobb. Detta antagande får läsaren att spekulera i att huvudpersonen levde i en utopi. Detta skulle också betyda att boken var en utmaning för afroamerikaner som är okunniga om sin slaverihistoria. Författaren gör en perfekt balans mellan fiktion och mänskligt drama. Författaren förlitar sig på att hennes välbalanserade huvudkaraktär levererar sitt budskap till läsarna. Sammantaget är boken en väl undersökt tidsresa med svart historia om effekterna av slaveri på en modern vit eller svart amerikan. Behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig?


certifierade skribenter online. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Läs mer. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta. Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. FÅ SKRIVHJÄLP. Citera denna tidning. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens till IvyPanda. Verk som citeras ""Kindred" av Octavia Butler Litteraturanalys.


Bibliografi IvyPanda.

No comments:

Post a Comment