Tuesday, February 15, 2022

Vad är en argumentuppsats

Vad är en argumentuppsats



Vissa stycken kommer att stödja avhandlingens uttalande direkt med bevis som samlats in under forskningen. Länk till lärande För fler exempel på typer av argumenterande uppsatser, besök avsnittet Argumentativa syften i Excelsior OWL. Det här exemplet har ett Rogerianskt tillvägagångssätt: Det erkänner först fördelarna med vad är en argumentuppsats position och belyser sedan problem med den positionen. Nedan är argumenterande artiklar efter ämne:. Förmågan att skriva ett effektivt argumenterande papper kan komma väl till pass i olika verkliga situationer.





Definition av argumenterande uppsats



Publicerad den 24 juli av Jack Caulfield. Reviderad den 6 december, En argumenterande uppsats uttrycker ett utökat argument för ett visst avhandlingsuttalande. Författaren tar en tydligt definierad ställning till sitt ämne och bygger upp ett evidensbaserat fall för det. Argumenterande uppsatser är den i särklass vanligaste typen av uppsats att skriva på universitetet. Innehållsförteckning När skriver du en argumenterande uppsats? Vad är en argumentuppsats till argumenterande essäer Introducera ditt argument Kropp: Utveckla ditt argument Avsluta ditt argument Vanliga frågor om argumenterande essäer.


Du kan bli tilldelad en argumenterande uppsats som en skrivövning på gymnasiet eller i en kompositionsklass. På universitetet kommer de allra flesta uppsatser eller uppsatser du skriver att innehålla någon form av argumentation. Till exempel handlar både retorisk analys och litteraturanalysuppsatser om att argumentera om texter. På universitetsnivå innebär alla uppmaningar nedan en argumenterande uppsats som lämpligt svar. Din forskning bör leda dig till att utveckla en specifik ståndpunkt i ämnet. Uppsatsen argumenterar sedan för den positionen och syftar till att övertyga läsaren genom att presentera dina bevis, utvärdering och analys.


En argumenterande uppsats bör vara objektiv i sitt förhållningssätt; dina argument bör förlita sig på logik och bevis, inte på överdrift eller vädjan till känslor. Det finns många möjliga tillvägagångssätt för argumentativa uppsatser, men det finns två vanliga modeller som kan hjälpa dig att börja beskriva dina argument: Toulmin-modellen och Rogerian-modellen. Toulmin-modellen består av fyra steg, vad är en argumentuppsats, som kan upprepas så många gånger som vad är en argumentuppsats för argumentet:. Toulmin-modellen är ett vanligt tillvägagångssätt i akademiska uppsatser. Du kanske:. Den Rogerianska modellen består också av fyra steg som du kan upprepa under hela din uppsats:. Denna modell bygger upp en tydlig bild av båda sidor av ett argument och söker en kompromiss. Det är särskilt användbart när människor tenderar att vara oense i den fråga som diskuteras, vilket gör att du kan närma dig motsatta argument i god tro.


Oavsett vilket förhållningssätt du tar bör din uppsats alltid vara strukturerad med en introduktionvad är en argumentuppsats, en kropp och en slutsats. Scribbr Vad är en argumentuppsats Checker. Som andra akademiska uppsatser, vad är en argumentuppsats, en argumenterande uppsats börjar med en introduktion. Internets spridning har haft en världsomvälvande effekt, inte minst på utbildningsvärlden. Användningen av internet i akademiska sammanhang ökar, och dess roll i lärande är hett debatterad. För många lärare som inte växte vad är en argumentuppsats med denna teknik verkar dess effekter alarmerande och potentiellt skadliga.


Denna oro, även om den är förståelig, är missriktad. Nackdelarna med internetanvändning uppvägs av dess avgörande fördelar för studenter och lärare – som en unikt omfattande och tillgänglig informationskälla; ett sätt för exponering för och engagemang med olika perspektiv; och en mycket flexibel lärmiljö. Kroppen i en argumenterande uppsats är där du utvecklar dina argument i detalj. I standardformatet med fem stycken för korta uppsatser tar kroppen upp tre av dina fem stycken. I längre uppsatser, vad är en argumentuppsats, det blir fler stycken och kan delas upp i avsnitt med rubriker.


Varje stycke täcker sitt eget ämne, introducerat med en ämnesmening. Det här exemplet har ett Rogerianskt tillvägagångssätt: Det erkänner först fördelarna med den motsatta positionen och belyser sedan problem med den positionen. Lärare har uppenbarligen inte fel när de ser användningen av Wikipedia som allestädes närvarande bland sina elever; men påståendet att det motverkar engagemang med akademiska källor kräver ytterligare utredning. Denna punkt behandlas som självklar av många lärare, vad är en argumentuppsats, men Wikipedia själv uppmuntrar uttryckligen eleverna att titta på andra källor. Faktum är att för många studenter är Wikipedia deras första möte med begreppen citering och hänvisning.


Användningen av Wikipedia har därför en positiv sida som förtjänar djupare överväganden än den ofta får. En argumenterande uppsats avslutas med en slutsats som sammanfattar och reflekterar över argumenten som framförs i kroppen. Inga nya argument eller bevis dyker upp här, men i längre uppsatser kan du diskutera styrkorna och svagheterna i ditt argument och föreslå ämnen för framtida forskning. I alla slutsatser bör du betona relevansen och vikten av ditt argument. Internet har haft en stor positiv inverkan på utbildningsvärlden; Bortsett från enstaka fallgropar, är dess värde uppenbart i många tillämpningar. Framtiden för undervisningen ligger i de möjligheter som internet öppnar för kommunikation, forskning och interaktivitet.


Som populariteten för distansundervisning visar, värdesätter eleverna flexibiliteten och tillgängligheten som erbjuds av digital utbildning, och lärare bör fullt ut ta till sig dessa fördelar. En argumenterande uppsats tenderar att vara en längre uppsats som involverar oberoende forskning och syftar till att föra ett originellt argument om ett ämne. Dess avhandlingsuttalande gör ett kontroversiellt påstående som måste stödjas på ett objektivt, evidensbaserat sätt. Det syftar snarare till att förklara något t.ex. Expository essäer är ofta kortare uppdrag och förlitar sig mindre på forskning. På högskolenivå måste du korrekt citera dina källor i alla essäerforskningsuppsatser och andra akademiska texter förutom tentor och klassövningar. Lägg till ett citat när du citerar parafraser eller sammanfattar information eller idéer från en källa.


Du bör också ge fullt vad är en argumentuppsats detaljer i en bibliografi eller referenslista i slutet av din text. Det exakta formatet på dina citat beror på vilken citeringsstil du instrueras att använda. De vanligaste stilarna är APAMLA och Chicago. Majoriteten av de uppsatser som skrivs på universitetet är någon slags argumenterande uppsats. I kompositionsklasser kan du få uppgifter som specifikt testar din förmåga att skriva en argumenterande uppsats. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator.


Vad är ditt plagiatpoäng? Jämför din tidning med över 60 miljarder webbsidor och 30 miljoner publikationer. När behöver jag citera källor? När skriver jag en argumenterande uppsats? Är den här artikeln till hjälp? Jack Caulfield Jack är en britt baserad i Amsterdam, med en MA i jämförande litteratur. Han skriver och redigerar för Scribbr, och läser mycket böcker på fritiden. Andra elever gillade också. Det brukar komma i slutet av inledningen. Hur man skriver ämnesmeningar En ämnesmening sammanfattar huvudpoängen i varje stycke. Använd ämnesmeningar för att strukturera dina idéer och hålla dina stycken fokuserade.


Hur man skriver en expository essä En expository essä ger en förklaring av ett ämne.





uppsats om alkoholism



En argumenterande uppsats avslutas med en slutsats som sammanfattar och reflekterar över argumenten som framförs i kroppen. Inga nya argument eller bevis dyker upp här, men i längre uppsatser kan du diskutera styrkorna och svagheterna i ditt argument och föreslå ämnen för framtida forskning. I alla slutsatser bör du betona relevansen och vikten av ditt argument. Internet har haft en stor positiv inverkan på utbildningsvärlden; Bortsett från enstaka fallgropar, är dess värde uppenbart i många tillämpningar. Framtiden för undervisningen ligger i de möjligheter som internet öppnar för kommunikation, forskning och interaktivitet. Som populariteten för distansundervisning visar, värdesätter eleverna flexibiliteten och tillgängligheten som erbjuds av digital utbildning, och lärare bör fullt ut ta till sig dessa fördelar.


En argumenterande uppsats tenderar att vara en längre uppsats som involverar oberoende forskning och syftar till att föra ett originellt argument om ett ämne. Dess avhandlingsuttalande gör ett kontroversiellt påstående som måste stödjas på ett objektivt, evidensbaserat sätt. Det syftar snarare till att förklara något t.ex. Expository essäer är ofta kortare uppdrag och förlitar sig mindre på forskning. På högskolenivå måste du korrekt citera dina källor i alla uppsatser, forskningsartiklar och andra akademiska texter förutom tentor och övningar i klassen. Lägg till ett citat när du citerar, parafraserar eller sammanfattar information eller idéer från en källa.


Du bör också ange fullständig källinformation i en bibliografi eller referenslista i slutet av din text. Det exakta formatet på dina citat beror på vilken citeringsstil du instrueras att använda. De vanligaste stilarna är APA, MLA och Chicago. Majoriteten av de uppsatser som skrivs på universitetet är någon slags argumenterande uppsats. I kompositionsklasser kan du få uppgifter som specifikt testar din förmåga att skriva en argumenterande uppsats. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis!


APA Citation Generator. Vad är ditt plagiatpoäng? Jämför din tidning med över 60 miljarder webbsidor och 30 miljoner publikationer. Eller, i din litteraturklass, kan du bli ombedd att argumentera för effekterna av protestlitteratur på den allmänna politiken i USA. Du kan till och med bli ombedd att skriva en argumenterande uppsats om något ämne som är relaterat till ditt studieområde eller ett ämne som du tycker är viktigt personligen. Hur som helst, att ha lite kunskap om några grundläggande argumentationstekniker eller strategier kommer att vara till hjälp när du skriver. Nedan finns några vanliga typer av argument. För fler exempel på typer av argumenterande uppsatser, besök avsnittet Argumentativa syften i Excelsior OWL.


Förbättra den här sidan Läs mer. Hoppa till huvudinnehållet. Modul 9: Akademiskt argument. Söka efter:. Det som gör argumentpapper unika är att du bara ska styrka din ståndpunkt - varken mer eller mindre. Att bemästra argumenterande skrivande gör att du kan få värdefulla insikter. Det ger dig också en konkurrensfördel eftersom det låter dig finslipa dina övertygande och kritiska tänkande. Att få utmärkta betyg bör inte vara din enda prioritet. Den lär eleverna hur man argumenterar för sina åsikter, vilket är en av de mest användbara färdigheterna.


Granska först definitionen. En argumenterande uppsats är en akademisk skrift som presenterar ett påstående som dess författare måste bevisa. Förmågan att skriva ett effektivt argumenterande papper kan komma väl till pass i olika verkliga situationer. En utmaning som många elever kan möta är att välja ett ämne. Men det finns andra faktorer du bör ta hänsyn till innan du börjar en effektiv argumenterande uppsats:. I en övertygande uppsats skulle du försöka övertyga folk om att regeringen måste genomföra striktare politik eller göra dem mindre stränga.


Men i ett argumentpapper skulle du också behöva föreslå ett specifikt sätt att hantera vapenkontroll i ditt område. Du måste berätta för läsaren om DITT perspektiv på saken och hur DU ser att saker utvecklas. Du måste förklara exakt hur det stödjer ditt argument och varför det är viktigt. Ditt mål här är att visa en tydlig koppling mellan beviset du ger och påståendet. Ja, den som läser ditt argumenterande papper kan känna till ämnet eller idéerna du skriver om. Du kan alltid klippa ut några meningar. Genom att svara på dessa frågor bör du kunna visa hur dina bevis hänger ihop med ditt argument. Börja med att formulera idéer om essäämne.

No comments:

Post a Comment