Wednesday, February 16, 2022

Uppsatsärlighet är den bästa policyn

Uppsatsärlighet är den bästa policyn



Dessutom är lögn en aspekt av verkligheten som bör omfamnas, men ändå ibland undvikas. formellt brev för klass 9, 10, 12 och konkurrensutsatta prov. eVirtualGuru © Copyright eVirtualguru. 8 mars, kl. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Utan ärlighet skulle världen vara en dålig och sorglig plats att leva i.





Relaterade dokument



Ärlighet varar längst. Det är möjligt att oärlighet kan lyckas under en kort tid, men ärlighet kommer säkerligen att lyckas bättre i det långa loppet. Detta kan ses med tanke på karriären för studenter i skolor och högskolor och för män som är engagerade i livets verksamhet. Den elev som fuskar på en tentamen kan, om han slipper upptäckt, få några poäng mer än han annars skulle ha fått. Men vad är det troliga resultatet? Han lär sig därigenom att lita på oärliga medel för att klara sina ytterligare examen, och försummar hårt arbete, det enda säkra sättet att lyckas, gissa, även om hans oärlighet förblir oupptäckt, uppsats ärlighet är den bästa policyn, han kommer sannolikt att bli överträffad av sin mer ärliga rival, och dessutom utsätter han sig själv för risken för en skamlig övertygelse, som kommer att förstöra hans rykte och säkerligen såra föräldrars och vänners hjärtan.


Effekterna av oärlighet är ungefär desamma när det gäller kontorister, köpmän, statstjänstemän och andra. De kan plötsligt göra sig rika på oärliga medel. Men rikedomar som erhållits på detta sätt är i regel snabbt slösade bort, och uppsats ärlighet är den bästa policyn återfå resurser kommer sannolikt att finnas igen till nya handlingar av oärlighet, uppsats ärlighet är den bästa policyn. På så sätt lever den oärliga mannen hela sitt liv i ständig fruktan för att hans missgärningar när som helst kan avslöjas i dagens ljus. Framgång i början av karriären lockar honom bara till uppsats ärlighet är den bästa policyn korrupta i större skala, och slutet är i allmänhet skam och straff. Hittills har vi övervägt frågan enbart ur synvinkeln av materiell framgång, och har sett att den oärliga mannen är mycket osannolik att lyckas i livet.


Men även om han av en sällsynt slump skulle lyckas undkomma upptäckt till slutet och dö berömd och rik, måste han ändå hela livet lida smärta av rädsla för upptäckt och medvetenhet om sin egen elakhet. Hade han varit en ärlig man skulle han förmodligen ha vunnit ännu mer rikedom och ära i världens ögon och skulle ha spenderat förebråelser från ett dåligt samvete. Uppsats nr. Ärlighet varar längst. Ärlighet är en dygd. Vid ett eller annat tillfälle kan du hamna i en situation som kräver att du berättar en eller två lögner för att undvika problem. För vissa människor är det inte så lätt att vara ärlig och sådana människor kan komma på att de ljuger nästan varje dag. Ärlighet är den bästa policyn för oavsett hur bra du är på att ljuga så kommer sanningen alltid fram.


Ärliga människor respekteras och litar på eftersom de är kända för att stå fast vid sin sanning. Utan ärlighet skulle världen vara en dålig och sorglig plats att leva i. människor som ständigt ljuger förlorar inte bara sina vänner utan också sitt rykte eftersom ingen gillar att umgås med oärliga karaktärer. Några av de oärliga handlingarna är att berätta lögner, fusk, korruption och smuggling. Om vi ​​alla kan hålla oss borta från dessa handlingar skulle världen vara en bättre plats där vi alla kommer att leva i harmoni och lita på varandra. Ärlighet är en viktig dygd som vi alla bör sträva efter att ha. Det hjälper oss att styra oss i rätt riktning i livet och hjälper oss att undvika kriminella aktiviteter. En ärlig person är av god karaktär och lever ett tillfredsställt och belåtet liv eftersom hans samvete är rent, uppsats ärlighet är den bästa policyn.


Du kan uppnå vad du vill genom att ljuga, men dina handlingar kommer alltid att förfölja dig. Var ärlig och allt kommer att bli bra för dig och dig uppsats ärlighet är den bästa policyn komma att inse den sanningen. Enligt religiösa predikanter och moralister ska en man vara ärlig. Han bör vara rak och rättvis i sina kontakter med andra, oavsett konsekvenserna av hans beteende. Han bör inte bara motstå frestelsen att bli rik snabbt genom att vara oärlig utan vara redo att möta lidandet och förlusten som kan orsakas av ärlighet. Detta är moralens synvinkel. Ordspråket rekommenderar dock inte ärlighet som ett moraliskt ideal, uppsats ärlighet är den bästa policyn, utan som en praktisk policy. Vi uppmanas, om jag ska vara ärlig, inte för att det är moraliskt att vara så, utan för att det är lönsamt att vara så.


Ur en synvinkel är det verkligen sant att ärlighet är den bästa politiken. Tänk till exempel en butiksinnehavare som för att få enkel och snabb vinst säljer saker till högre priser och lurar sina kunder på andra sätt. Han kan tyckas blomstra ett tag, men förr eller senare måste hans kunder genomskåda hans tricks och sluta nedlåta honom. Å andra sidan kommer en ärlig butiksägare sannolikt att blomstra gradvis och stadigt och locka fler och fler kunder på grund av sitt rykte om ärlighet. Men de måste spendera stora delar av sina olagliga vinster på att försöka förhindra upptäckten av deras brott. Dessutom lever de i ständig rädsla för att bli upptäckta.


Det är generellt sant att oärlighet skapar fler problem än den löser. Det återspeglar deras praktiska karaktär. Britterna är ingenting om inte praktiska, och denna egenskap gjorde det möjligt för dem att grunda ett vidsträckt imperium. I de kolonier som de styrde försökte de vara så ärliga och pålitliga som möjligt; de lyckades i alla fall uppsats ärlighet är den bästa policyn denna bild av sig själva i många människors medvetande. Om britterna som nation är rika och inflytelserika idag så beror det inte på att de försöker leva upp till sitt nationella ordspråk. Ärlighet är en mycket ovanlig egenskap. Därför är det mycket uppskattat. Det lär oss att vara rättvisa i våra handlingar.


En ärlig person är inte bara respekterad utan också betrodd i samhället. Han gör stora vinster och skär in en plats i hjärtat på människor runt omkring honom. En man kan bli rik över en natt med oärliga medel, men den rikedomen varar inte länge. Ärlighet gör människan självsäker och modig. Han känner sig inte rädd för någon. Han rör sig med huvudet högt i luften. Ärlighet är en långsiktig investering. Å andra sidan är oärlighet en last. Det föder korruption. Det orsakar ett moraliskt fall för folket. Frukten av oärlighet är bitter.


Oärliga personer lider psykiskt. Utåt sett kan de se glada ut men inåt är de inte tillfreds med uppsats ärlighet är den bästa policyn. De är inte nöjda med vad de har. Deras synder uppsats ärlighet är den bästa policyn dem. Utan tvekan är antalet oärliga personer mycket större än antalet ärliga personer, ärlighet är fortfarande den bästa policyn. Utan ärlighet skulle vi bli kallade karaktärslösa. Ärlighet är en av byggstenarna för god karaktär och karaktär är det som fastställer vilka vi är och vad vi ska uppnå, uppsats ärlighet är den bästa policyn. Ärlighet är karaktärens hörnsten, uppsats ärlighet är den bästa policyn.


Om man upptäcks som bristfällig i ärlighet, kommer han att upplevas som bristande karaktär också. Ärlighet är inte alltid den lättaste vägen ut ur en situation, uppsats ärlighet är den bästa policyn. Men för de modiga som inte söker vägar ur situationer är det det enda sättet att hantera en situation eller en kris. Att vara ärlig kan ofta innebära att man hamnar under andras vrede. Det kan finnas rädsla för en motreaktion men man måste komma ihåg att i slutändan råder alltid sanningen och ärlighet är den bästa policyn. Det kanske inte är det lättaste: att vara ärlig, men det är det enda som ska vara. Ibland när man ställs inför svåra konsekvenser är man benägen att vara oärlig eftersom det krävs mod, för att vara ärlig. Även om oärlighet kan ge en lätt utgång ur en klibbig situation, är det bara en tidsfråga innan lögnerna kommer ikapp.


När det händer förlorar du din trovärdighet och folk misstror dig för alltid. Det är svårt att lita på någon man tappat tron ​​på. Det finns lögner och så finns det vita lögner. Vita lögner uppfattas som lögner som är ofarliga och därför är människor ofta benägna att använda dem. Att vara ärlig är svårt, speciellt när du har något att förlora som kanske ett jobb, en befordran, kärleken och respekten från en älskad. Att ta hjälp av en vit lögn verkar vara den enklare vägen ut. Men en lögn leder till en annan, och snart är du intrasslad i ett nät av lögner som du har allt svårare att komma ur.


Ärlighet kan vara en svår dygd att upprätthålla men det är det enda rätta att göra. Om en vän har dålig andedräkt finns det ingen anledning att skämma ut henne med sanningen genom att berätta för henne att hon har dålig andedräkt. Det bästa sättet att hantera denna situation skulle vara att tona ner sanningens brutalitet. Sanningen hur svårt det än är att säga måste alltid följas. I längden är det den bästa politiken. Under en tid kommer man att få ett rykte om sig att vara ärlig. Och detta kommer att visa sig vara byggstenen för framgång, uppsats ärlighet är den bästa policyn. En ärlig person kommer att sökas efter uppsats ärlighet är den bästa policyn åsikt.


En ärlig man kommer alltid att få mer ansvar hemma och på jobbet. Så när du har misstagit att komma ren är det enda alternativet. Du kan bli straffad för det, du kanske måste bära konsekvenserna av det, men om du är ärlig kommer du att förtjäna förlåtelsen och respekten från omgivningen. Ärlighet är utan tvekan den bästa policyn. En politik är föränderlig, till skillnad från en princip som inte är det. Du kan inte ändra principen även om den orsakar förlust. Du lider och till och med lägger ner ditt liv för en princip.





uppsats om lek



Han bör vara rak och rättvis i sina kontakter med andra, oavsett konsekvenserna av hans beteende. Han bör inte bara motstå frestelsen att bli rik snabbt genom att vara oärlig utan vara redo att möta lidandet och förlusten som kan orsakas av ärlighet. Detta är moralens synvinkel. Ordspråket rekommenderar dock inte ärlighet som ett moraliskt ideal, utan som en praktisk politik. Vi uppmanas, om jag ska vara ärlig, inte för att det är moraliskt att vara så, utan för att det är lönsamt att vara så. Ur en synvinkel är det verkligen sant att ärlighet är den bästa politiken. Tänk till exempel en butiksinnehavare som för att få enkel och snabb vinst säljer saker till högre priser och lurar sina kunder på andra sätt.


Han kan tyckas blomstra ett tag, men förr eller senare måste hans kunder genomskåda hans tricks och sluta nedlåta honom. Å andra sidan kommer en ärlig butiksägare sannolikt att blomstra gradvis och stadigt och locka fler och fler kunder på grund av sitt rykte om ärlighet. Men de måste spendera stora delar av sina olagliga vinster på att försöka förhindra upptäckten av deras brott. Dessutom lever de i ständig rädsla för att bli upptäckta. Det är generellt sant att oärlighet skapar fler problem än den löser. Det återspeglar deras praktiska karaktär. Britterna är ingenting om inte praktiska, och denna egenskap gjorde det möjligt för dem att grunda ett vidsträckt imperium. I de kolonier som de styrde försökte de vara så ärliga och pålitliga som möjligt; åtminstone lyckades de skapa denna bild av sig själva i många människors medvetande.


Om britterna som nation är rika och inflytelserika idag så beror det inte på att de försöker leva upp till sitt nationella ordspråk. Ärlighet är en mycket ovanlig egenskap. Därför är det mycket uppskattat. Det lär oss att vara rättvisa i våra handlingar. En ärlig person är inte bara respekterad utan också betrodd i samhället. Han gör stora vinster och skär in en plats i hjärtat på människor runt omkring honom. En man kan bli rik över en natt med oärliga medel, men den rikedomen varar inte länge. Ärlighet gör människan självsäker och modig. Han känner sig inte rädd för någon. Han rör sig med huvudet högt i luften. Ärlighet är en långsiktig investering. Å andra sidan är oärlighet en last. Det föder korruption. Det orsakar ett moraliskt fall för folket.


Frukten av oärlighet är bitter. Oärliga personer lider psykiskt. Utåt sett kan de se lyckliga ut men inåt är de inte i fred med sig själva. De är inte nöjda med vad de har. Deras synder förföljer dem. Utan tvekan är antalet oärliga personer mycket större än antalet ärliga personer, ärlighet är fortfarande den bästa policyn. Utan ärlighet skulle vi bli kallade karaktärslösa. Ärlighet är en av byggstenarna för god karaktär och karaktär är det som fastställer vilka vi är och vad vi ska uppnå. Ärlighet är karaktärens hörnsten. Om man upptäcks som bristfällig i ärlighet, kommer han att upplevas som bristande karaktär också.


Ärlighet är inte alltid den lättaste vägen ut ur en situation. Men för de modiga som inte söker vägar ur situationer är det det enda sättet att hantera en situation eller en kris. Att vara ärlig kan ofta innebära att man hamnar under andras vrede. Det kan finnas rädsla för en motreaktion men man måste komma ihåg att i slutändan råder alltid sanningen och ärlighet är den bästa policyn. Det kanske inte är det lättaste: att vara ärlig, men det är det enda som ska vara. Ibland när man ställs inför svåra konsekvenser är man benägen att vara oärlig eftersom det krävs mod, för att vara ärlig.


Även om oärlighet kan ge en lätt utgång ur en klibbig situation, är det bara en tidsfråga innan lögnerna kommer ikapp. När det händer förlorar du din trovärdighet och folk misstror dig för alltid. Det är svårt att lita på någon man tappat tron ​​på. Det finns lögner och så finns det vita lögner. Vita lögner uppfattas som lögner som är ofarliga och därför är människor ofta benägna att använda dem. Att vara ärlig är svårt, speciellt när du har något att förlora som kanske ett jobb, en befordran, kärleken och respekten från en älskad. Att ta hjälp av en vit lögn verkar vara den enklare vägen ut. Men en lögn leder till en annan, och snart är du intrasslad i ett nät av lögner som du har allt svårare att komma ur. Ärlighet kan vara en svår dygd att upprätthålla men det är det enda rätta att göra.


Om en vän har dålig andedräkt finns det ingen anledning att skämma ut henne med sanningen genom att berätta för henne att hon har dålig andedräkt. Det bästa sättet att hantera denna situation skulle vara att tona ner sanningens brutalitet. Sanningen hur svårt det än är att säga måste alltid följas. I längden är det den bästa politiken. Under en tid kommer man att få ett rykte om sig att vara ärlig. Och detta kommer att visa sig vara byggstenen för framgång. En ärlig person kommer att eftersökas för sin åsikt. En ärlig man kommer alltid att få mer ansvar hemma och på jobbet. Så när du har misstagit att komma ren är det enda alternativet.


Du kan bli straffad för det, du kanske måste bära konsekvenserna av det, men om du är ärlig kommer du att förtjäna förlåtelsen och respekten från omgivningen. Ärlighet är utan tvekan den bästa policyn. En politik är föränderlig, till skillnad från en princip som inte är det. Du kan inte ändra principen även om den orsakar förlust. Du lider och till och med lägger ner ditt liv för en princip. Å andra sidan är policy 1 bara en fråga om bekvämlighet. Det är mer affärsmässigt och mer benäget att tänka i termer av vinst och förlust. Bör då ärlighet begränsa sig till att bara vara en policy eller bör den göras till en princip 2.


Svaret på denna fråga är att ärlighet bör göras till en livsprincip. I det långa loppet visar sig ärlighet vara den bästa rikedomen. En person som besitter det förvärvar karaktärsstyrka och hög aktning i samhällets ögon. Ärlighet är också nödvändigt för verklig lycka. Oärlighet kan ge rikedom och inflytande men det kan aldrig göra en person lycklig. Ingen tidpunkt i sitt liv kommer en oärlig person att kunna befria sig från konsekvenserna av sina handlingar. Därför kommer han aldrig att bli riktigt glad och nöjd. Rädsla för att bli fångad och straffad för sina oärliga handlingar förföljer honom och han är aldrig helt fri från det. På samma sätt behöver en offentlig tjänsteman ärlighet.


Du kan inte bli en stor ledare utan ärlighet. Denna dygd ger honom styrkan att göra sin plikt gentemot landets medborgare. Som en oärlig ledare kan du bli rik och mäktig. Men det finns alla möjligheter att dina handlingar kommer ikapp dig och får dig att lida. Molnet av oärlighet kan dölja ärlighetens sol under en period. Det kan dock inte dölja det för alltid. Detta bevisar storheten i ärlighet som ingen kan fly ifrån. Vi ska alltid vara uppriktiga i det arbete vi gör. Det är dock väldigt svårt att acceptera ärliga försörjningsmöjligheter. Det är ofta sett att människor i allmänhet tar upp orättvisa sätt att bli rik. Å andra sidan ses de som följer ärlighetens väg ofta stressade i livet för att tillfredsställa sina magra behov.


Alla dessa kan ha en dålig effekt på nerverna hos ärliga människor och de kan ta andra sätt att tjäna på orättvisa sätt. Men vi bör komma ihåg att pengar som tjänas på orättvisa medel aldrig ger glädje. En man som antar sanningsenliga sätt att försörja sig kan tillbringa ett liv i fattigdom men han är alltid nöjd. Han är vida överlägsen en välbärgad person som har samlat på sig mycket rikedom genom att använda bedrägliga medel. Gandhi Ji predikade alltid för oss att leva ett lyckligt och tillfredsställt liv genom att vara sanningsenlig. För närvarande har vårt samhälle varit fångat av bedrägliga människor, som på bara några år vill bli rika. Således kan vi se att det är riktigt svårt att leva ett ärligt liv bland de bedrägliga människorna runt omkring. Elever känner att de inte lär sig något i klasserna, särskilt i gymnasieskolor.


Eleverna känner att de bara memorerar klassen så de avslutar med ett godkänt betyg. Skolan förr var aldrig så, då undervisades eleverna och de lärde sig istället för att memorera. Idag blir regeringen mer involverad i offentlig skolutbildning och försöker lägga till Common Core Curriculum, men allt Common Core gör är att göra det svårare för elever att lära och lärare att undervisa. Jag var en tvåspråkig elev i andra klass och jag kämpade så mycket akademiskt, vilket i det långa loppet gjorde att jag fick interna kamper. Jag fruktade att gå till skolan varje morgon och behöva stå ut med 8 timmars känsla av att jag föddes dum. Min lärare, rektor och vice rektor hade inte särskilt god tro på att jag skulle bli framgångsrik och det var den värsta känslan i världen att jag tvingades vara i en miljö som jag visste att jag inte såg ljust på.


Närmare bestämt, i skolan jag gick på vid den tiden, sågs den tvåspråkiga klassen mycket dåligt... En del av lögn är att hålla sanningen från andra, vilket är avgörande när sanningen är sårande, särskilt när denna negativa påverkan på andra är evig. Ändå är det oundvikligt att ljuga. Ericsson säger att det är olämpligt att ljuga och inte bör utövas, medan Twain anser att ljuga är respektabelt när det görs rätt. Dessutom är lögn en aspekt av verkligheten som bör omfamnas, men ändå ibland undvikas. Det är skönt, sa maria även om hon tyckte det var hemskt Justification chart situation 1.


Dessa bevis visar att vissa lögner inte skadar relationer illa. Ändå tycker jag att det inte är motiverat eftersom du bara ska säga sanningen så förstår de bättre än när du ljuger. Detta är viktigt, för om du ljuger och de får reda på det kommer det att sluta värst, sedan när du borde ha berättat sanningen för dem i början. Sammanfattningsvis är det inte motiverat att ljuga, för du borde upprätthålla ett lyckligt förhållande, än att förlora en med en lögn, som förmodligen skulle förolämpa... Jag tror att det här är relaterat till ämnet eftersom han gick från att ha allt han ville till att begå en kränkning och nu gå på en powertrip i skolstyrelsen för att skjuta det till de människor som han tror gjorde honom illa trots att de gjorde när de sparkade honom Hade rätt.


De båda är så fulla av sig själva att det är otroligt. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida En uppsats om ärlighet är den bästa policyn? En uppsats om ärlighet är den bästa policyn? Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer. Läs mer. Ord: - Sidor: 4. Personlig berättelse: Mitt minne av matematik Om det fanns en tid jag hatade matematik, så var det under den här perioden av mitt liv. Exempel på min utbildningsresa Min utbildningsresa börjar Början av min utbildning börjar genom grundskolan, mellanstadiet och gymnasiet. Ord: - Sidor: 6. Jämför och kontrastera dygdeetik och dygdeetik Någon som stöder kantianismen skulle hävda att de har rätt och säga att en person är bra för att de alltid gör det som är rätt.

No comments:

Post a Comment