Tuesday, February 15, 2022

Uppsats om medicinens historia

Uppsats om medicinens historia



Destinationer: Kryssningar 4. Förvånad förklarade jag kort influensavaccinet och dess syfte för skydd. Terminsatser. Biologi Religionsantropologi





Har inget konto?



Att söka till läkarutbildningen är ett spännande beslut, men ansökningsprocessen är mycket konkurrenskraftig. Läs dessa prover för att få en bra uppfattning om hur du kan skriva din egen förstklassiga uppsats. När jag var tolv år gammal körde en berusad förare i bilen min mamma körde när jag satt i baksätet. Jag har väldigt få minnen av olyckan, men jag minns svagt ett allvarligt men lugnande ansikte när jag försiktigt lyftes ut ur bilen. Ambulansläkaren höll min uppsats om medicinens historia när vi reste till sjukhuset. Jag var på sjukhuset i flera veckor och uppsats om medicinens historia samma ambulanspersonal besökte mig nästan varje dag. Under min vistelse lärde jag känna de olika läkarna och sjuksköterskorna på sjukhuset på ett personligt plan.


Jag minns att jag kände oro över mitt tillstånd, men inte sorg eller ens rädsla. Det verkade för mig som om de omkring mig, särskilt min familj, var mer rädda för vad som kunde hända mig än jag, uppsats om medicinens historia. Det var som om mina läkare och jag hade ett tyst band. Min erfarenhet som barn väckte ett stort intresse för hur vi närmar oss pediatrisk vård, särskilt uppsats om medicinens historia det relaterar till vårt psykologiska och känslomässiga stöd till barn som står inför allvarliga medicinska tillstånd. Det var här jag själv upplevde medicinens kraft och medkänsla, uppsats om medicinens historia, inte bara i helande utan också i att föra samman osannolika individer, såsom vuxna och barn, på ovanliga men djupgående sätt.


Och det var här jag började ta på allvar möjligheten att bli barnkirurg. Mitt intresse väcktes ännu mer när jag som student blev ombedd att hjälpa till i en studie som en av mina professorer genomförde om hur barn upplever och bearbetar rädsla och utsikterna till döden. Denna professor var inte inom det medicinska området; snarare är hennes bakgrund inom kulturantropologi. Jag var väldigt hedrad över att få vara en del av detta projekt i ett så tidigt skede av min karriär. Under studien upptäckte vi att barn möter döden på extremt olika sätt än vad vuxna gör. Vi avslutade vår studie med att fråga om och i vilken utsträckning denna upptäckt bör påverka den typ av vård som ges till barn i motsats till vuxna.


Jag är ivrig att fortsätta med den här typen av forskning när jag fortsätter min medicinska karriär. Skärningspunkten mellan medicin, psykologi och socialisering eller kultur i detta fall, de sociala variablerna som skiljer vuxna från barn är ganska fascinerande och är ett område som är i behov av bättre forskning, uppsats om medicinens historia. Även om stora framsteg har gjorts inom detta område under de senaste tjugo åren, känner jag att det fortfarande finns en tendens inom medicin att behandla sjukdomar på samma sätt oavsett vem som uppsats om medicinens historia är. Vi lär oss sakta att procedurer och droger inte alltid är universella effektiva. Inte bara måste vi ändra vår vård av patienter beroende på dessa kulturella och sociala faktorer, vi kan också behöva ändra hela vår emotionella och psykologiska inställning till dem också, uppsats om medicinens historia.


Det här är den typ av extraordinär vård som jag fick som barn – vård som verkade närma sig mina skador med en mycket större och djupare bild än den som ren medicin inte kan erbjuda – och det är den här sortens vård jag vill ge mina framtida patienter. Jag förvandlade vad som kan ha varit en försvagande händelse i mitt liv – en förödande bilolycka – till inspirationen som har format mitt liv sedan dess. Jag är driven och passionerad. Och även om jag vet att det pediatriska kirurgiprogrammet på Johns Hopkins sannolikt kommer att bli den näst största utmaningen jag kommer att möta i mitt liv, så vet jag att jag är redo för det.


Om du hade sagt till mig för tio år sedan att jag skulle skriva den här uppsatsen och planera för ytterligare tio år in i framtiden, skulle en del av mig ha blivit förvånad. Jag är en planerare och en skapare av att göra-listor, och det har alltid varit min plan att följa i min fars fotspår och bli läkare. Den här planen spårade ur när jag kallades till aktiv tjänst för att tjänstgöra i Irak som en del av kriget mot terrorismen. Jag gick med i nationalgardet innan jag gick ut gymnasiet och fortsatte min tjänst när jag började på college. Mitt mål var att få utbildning som skulle vara värdefull för min framtida medicinska karriär, eftersom jag arbetade inom akutsjukvården.


Det var också ett sätt att hjälpa mig att betala för college. När jag kallades till aktiv tjänst i Irak för min första utplacering, tvingades jag dra mig ur skolan, och min utplacering förlängdes därefter. Jag tillbringade totalt 24 månader utplacerad utomlands, uppsats om medicinens historia, där jag gav medicinskt stöd på fältet till våra stridstrupper. Även om erfarenheten var ovärderlig inte bara när det gäller min framtida medicinska karriär utan också när det gäller att utveckla ledarskap och kreativt tänkande, satte den mina grundutbildningar på is i över två år. Följaktligen kastades min noggrant planerade resa mot läkarutbildningen och en läkarkarriär ur kurs. Så småningom återvände jag till skolan.


Trots mina bästa ansträngningar för att ta examen inom två år tog det mig ytterligare tre år, eftersom jag led mycket av posttraumatisk stressyndrom efter min tid i Irak. Jag övervägde att helt och hållet överge min dröm om att bli läkare, sedan jag var det uppsats om medicinens historia år efter mina jämnåriga som jag hade tagit biologi- och kemikurser med innan min utplacering. Tack vare den oupphörliga uppmuntran från min akademiska rådgivare, som till och med höll kontakt med mig när jag var utomlands, samlade jag kraft och mod och började studera för MCAT. Jag kan beskriva min nya tioårsplan, men jag kommer att göra det med både optimism och försiktighet, med vetskapen om att jag oundvikligen kommer att möta oförutsedda komplikationer och kommer att behöva anpassa mig på lämpligt sätt.


En av de många insikter jag fick som medlem av nationalgardet och genom att tjänstgöra i krigstid var den otroliga kreativitet som medicinska specialister inom försvarsmakten använder för att leverera hälsa uppsats om medicinens historia tjänster till våra skadade soldater på marken. Jag var en del av ett team som räddade liv under otroligt svåra omständigheter – ibland under kraftig eld och med bara de mest grundläggande resurserna. Jag är nu intresserad av hur jag kan använda dessa färdigheter för att ge hälsovård under liknande omständigheter där grundläggande medicinsk infrastruktur saknas. Som jag lärde mig av min far, uppsats om medicinens historia, som arbetat med Läkare utan gränser under ett antal år, det finns en hel del gemensamt mellan mitt kunskapsområde från militären och att arbeta i post-konfliktzoner.


Jag känner att jag har en unik erfarenhet att dra ifrån när jag ger mig ut på min medicinska skolresa, erfarenheter som kan tillämpas både här och utomlands. Jag hoppas kunna bedriva forskning inom området hälso- och sjukvårdsinfrastruktur och arbeta med statliga myndigheter och lagstiftare för att hitta kreativa lösningar för att förbättra tillgången till akuta anläggningar i för närvarande underbetjänade områden i USA, uppsats om medicinens historia, med målet att tillhandahålla omfattande policyrapporter och rekommendationer om hur USA återigen kan bli världsledande när det gäller hälsoresultat. Medan problemen som finns i vårt sjukvårdssystem inte är endimensionella och kräver ett dynamiskt förhållningssätt, är en av lösningarna som jag ser det att tänka mindre i termer av toppmoderna faciliteter och mer i termer av tillgång till primärvård.


Mycket av den vård som jag ger som första responder och volontär är extremt effektiv och dessutom relativt billig. Mer pengar är alltid till hjälp när man står inför ett komplext socialt och politiskt problem, uppsats om medicinens historia, men vi måste tänka på lösningar utöver mer pengar och mer skatt. Naturligtvis ersätter inte mina politiska intressen min passion för att hjälpa andra och leverera akutmedicin. Som en uppsats om medicinens historia, Jag hoppas kunna fortsätta tjänstgöra i områden i landet som av en eller annan anledning släpar efter i grundläggande hälsovårdsinfrastruktur. Så småningom skulle jag också vilja ta mina kunskaper och talanger utomlands och tjänstgöra i Fredskåren eller Läkare utan gränser.


Kort sagt, jag ser läkarnas roll i samhället som multifunktionell: de är inte bara läkare som läker, de är också ledare, innovatörer, samhällsvetare och patrioter. Även om min väg till läkarutbildningen inte alltid har varit den mest direkta, har min omväxlande och omväxlande resa gett mig en uppsättning färdigheter och erfarenheter som många annars kvalificerade sökande saknar. Jag tvivlar inte på att de kommande tio åren kommer att vara lika oförutsägbara, men jag kan försäkra er att oavsett vilka hinder jag möter kommer mitt mål att förbli detsamma. Jag hoppas verkligen få börja nästa fas av min resa vid Brown University. Tack för din vänliga uppmärksamhet. Rötterna till min önskan att bli läkare är, tack och lov, inte runt uppsats om medicinens historia av en sjuk familjemedlem eller på ett sjukhus, utan snarare på en tunnland tomt utanför en liten stad i nordvästra Arkansas.


Jag älskade att föda upp och ställa ut boskap, så varje morgon innan bussen anlände kl. Jag var i ladugården och matade, kollade nötkreatur för hälsoproblem och tvättade utställningskvigorna, uppsats om medicinens historia. Dessa tidiga morgnar och mina upplevelser på en gård lärde mig inte bara värdet av hårt arbete, utan väckte mitt intresse för kroppen, även om det var nötkreatur på den tiden. Det var genom en fungerande ränna som jag lärde mig funktionerna hos reproduktiva hormoner när vi använde dem för assisterad befruktning och artificiell insemination; det var genom att ge vaccinationer för att förhindra infektion som jag lärde mig om bakterier och bakterieteorin om sjukdomar; det var bredvid en dödfödd kalv innan solen hade gått upp som Uppsats om medicinens historia utsattes för livets skröplighet.


Med tanke på verkligheten av sjukdom och död dagligen från tidig ålder utvecklade jag en stark känsla av pragmatism av nödvändighet. Att bevittna de ibland hårda verkligheterna i livet på en gård gav mig inte en attityd av dödens trötta oundviklighet. Istället grodde det ett ansvar att skydda livet efter bästa förmåga, bota vilka åkommor jag kan och lindra så mycket lidande som möjligt samtidigt som jag inser att ibland ingenting kan göras. Jag närmade mig först människors hälsa vid nio års ålder genom nötköttsnäring och livsmedelssäkerhet. Att lära mig rollerna för näringsämnen som zink, järn, protein och B-vitaminer i människokroppen samt farorna med livsmedelsburna sjukdomar genom programmet Beef Ambassador flyttade mitt intresse för kroppen till en ny art.


När jag pratade med konsumenter om alla aspekter av matens ursprung insåg jag att de ämnen som mest intresserade mig var de som gällde människors hälsa. På college, medan jag kontaktade människor över prover av nötkött och svarade på deras frågor, insåg jag också att det inte räcker att bara ha tillräcklig kunskap. I slutändan är kunskap till liten nytta om den inte är smältbar för dem som tar emot den. Så mitt mål som en framtida klinisk läkare är inte bara att belysa källan till en åkomma och ge behandling åt patienter, utan att se till att behovet av förståelse från både patient och familj tillgodoses. Jag såg denna kombination av omsorg och förståelse när jag arbetade som frivillig uppsats om medicinens historia akutmottagningen, där jag även exponerades för andra aspekter och aktörer inom det medicinska området.


Medicin är en lagsport, och att samordna insatserna från var och en av dessa spelare är avgörande för ett framgångsrikt genomförande av patientvård, uppsats om medicinens historia. Det är mitt mål att fungera som ledare för denna sjukvårdsenhet och förena ett team uppsats om medicinens historia professionella för att ge patienter av högsta kvalitet vård. Kanske viktigast av allt att min tid på VA visade mig vilken kraft ett leende och ett öppet öra kan ha med människor, uppsats om medicinens historia. På den långa promenaden till radiologi verkade det alltid som att prata med patienter om deras militärtjänstgöring och familjer ta bort orsaken till deras besök, om än bara för några minuter. När jag växte upp i en liten stad hade jag aldrig ambitioner om att resa i världen när jag var ung.


Men min uppsats om medicinens historia utomlands avslöjade för mig hälso- och sjukvårdens tillstånd i utvecklingsländerna och främjade ett tidigare okänt intresse för global hälsa. På landsbygden i norra delen av landet nära Sahara var möjligheterna till sjukvård begränsade; han berättade för mig hur vår professor tvingades muta anställda för att kringgå långa köer och berättade till och med hur läkarna tog en påse saltlösning från en annan patients kö för att ge honom. Under en serviceresa till ett landsbygdssamhälle i Nicaragua, uppsats om medicinens historia, Jag mötte patienter med sjukdomar som kunde förebyggas och lätt behandlas som på grund av fattigdom och bristande tillgång lämnades obehandlade i månader eller år i taget.


Jag blev avskräckt av sjukvårdens tillstånd i dessa länder och undrade vad man kunde göra för att hjälpa. Jag planerar att fortsätta att hjälpa till att ge tillgång till hälso- och sjukvård på landsbygden i utvecklingsländerna, och förhoppningsvis kan jag som läkare med jordbruksbakgrund närma mig folkhälso- och livsmedelssäkerhetsfrågor på ett mångfacetterat och holistiskt sätt. Min tid på en nötkreatur lärde mig hur man arbetar hårt för att utöva mina intressen, men gav också fart på min aptit på kunskap om kroppen och ingjutit i mig en fast känsla av praktisk funktion. Oavsett om jag är på en klinik, operationssal eller driver folk- och globala hälsoprojekt, planerar jag att ta med denna arbetsmoral och pragmatism till alla mina ansträngningar.


Min jordbruksuppfostran har producerat en grund av färdigheter och värderingar som jag är säker på att jag lätt kommer att överföra till min valda karriär. Jordbruk är min tidiga passion, men medicin är min framtid. Jag är en vit, ciskönad och heterosexuell kvinna som har fått många privilegier: jag växte upp av föräldrar med betydande ekonomiska resurser, uppsats om medicinens historia, Jag har rest runt i världen och fått högskole- och högskoleutbildningar av högsta kvalitet. Jag vill inte bli tilltalad eller erkänd på något speciellt sätt; allt jag ber om är att bli behandlad med respekt, uppsats om medicinens historia. När det gäller mitt geografiska ursprung är jag född och uppvuxen på landsbygden i Maine. Sedan jag tog examen från college har jag bott i mitt hemland, arbetat och gett tillbaka till samhället som har gett mig så mycket.


Jag kunde inte vara lyckligare här; Jag älskar de jordnära människorna, livets lugna tempo och den lätta tillgången till naturen, uppsats om medicinens historia. Även om jag verkligen är glad över att flytta någon annanstans i landet för medicinsk skola och fortsätta att utforska nya platser, kommer jag alltid att identifiera mig själv som en Mainer eftersom att vara från Maine är något jag är mycket stolt över. Från den klippiga kusten och oländiga skidberg till lokalt odlad mat och fantastiska restauranger, det är inte konstigt att Maine har smeknamnet "Vacationland. Staten är full av underbara samhällen att leva i, samhällen som den där jag växte upp.


Kanske inte överraskande planerar jag att återvända till Maine efter uppehållstillstånd. Jag vill bilda familj och etablera min läkarpraktik här. Vi skulle absolut kunna använda fler läkare!





prov på filmuppsats



Medicin är en lagsport, och att samordna insatserna från var och en av dessa spelare är avgörande för ett framgångsrikt genomförande av patientvård. Det är mitt mål att fungera som ledare för denna sjukvårdsenhet och förena ett team av professionella för att tillhandahålla vård av högsta kvalitet för patienter. Kanske viktigast av allt att min tid på VA visade mig vilken kraft ett leende och ett öppet öra kan ha med människor. På den långa promenaden till radiologi verkade det alltid som att prata med patienter om deras militärtjänstgöring och familjer ta bort orsaken till deras besök, om än bara för några minuter.


När jag växte upp i en liten stad hade jag aldrig ambitioner om att resa i världen när jag var ung. Men min tid utomlands avslöjade för mig hälso- och sjukvårdens tillstånd i utvecklingsländerna och främjade ett tidigare okänt intresse för global hälsa. På landsbygden i norra delen av landet nära Sahara var möjligheterna till sjukvård begränsade; han berättade för mig hur vår professor tvingades muta anställda för att kringgå långa köer och berättade till och med hur läkarna tog en påse saltlösning från en annan patients kö för att ge honom. Under en serviceresa till ett landsbygdssamhälle i Nicaragua mötte jag patienter med sjukdomar som kunde förebyggas och lätt behandlas som, på grund av fattigdom och bristande tillgång, lämnades obehandlade i månader eller år i taget. Jag blev avskräckt av sjukvårdens tillstånd i dessa länder och undrade vad man kunde göra för att hjälpa.


Jag planerar att fortsätta att hjälpa till att ge tillgång till hälso- och sjukvård på landsbygden i utvecklingsländerna, och förhoppningsvis kan jag som läkare med jordbruksbakgrund närma mig folkhälso- och livsmedelssäkerhetsfrågor på ett mångfacetterat och holistiskt sätt. Min tid på en nötkreatur lärde mig hur man arbetar hårt för att utöva mina intressen, men gav också fart på min aptit på kunskap om kroppen och ingjutit i mig en fast känsla av praktisk funktion. Oavsett om jag är på en klinik, operationssal eller driver folk- och globala hälsoprojekt, planerar jag att ta med denna arbetsmoral och pragmatism till alla mina ansträngningar. Min jordbruksuppfostran har producerat en grund av färdigheter och värderingar som jag är säker på att jag lätt kommer att överföra till min valda karriär.


Jordbruk är min tidiga passion, men medicin är min framtid. Jag är en vit, cis-kön och heterosexuell kvinna som har fått många privilegier: jag är uppfostrad av föräldrar med betydande ekonomiska resurser, jag har rest världen över och jag har fått högskole- och högskoleutbildningar av högsta kvalitet. Jag vill inte bli tilltalad eller erkänd på något speciellt sätt; allt jag ber om är att bli behandlad med respekt. När det gäller mitt geografiska ursprung är jag född och uppvuxen på landsbygden i Maine. Sedan jag tog examen från college har jag bott i mitt hemland, arbetat och gett tillbaka till samhället som har gett mig så mycket.


Jag kunde inte vara lyckligare här; Jag älskar de jordnära människorna, livets lugna tempo och den lätta tillgången till naturen. Även om jag verkligen är glad över att flytta någon annanstans i landet för medicinsk skola och fortsätta att utforska nya platser, kommer jag alltid att identifiera mig själv som en Mainer eftersom att vara från Maine är något jag är mycket stolt över. Från den klippiga kusten och oländiga skidberg till lokalt odlad mat och fantastiska restauranger, det är inte konstigt att Maine har smeknamnet "Vacationland. Staten är full av underbara samhällen att leva i, samhällen som den där jag växte upp.


Kanske inte överraskande planerar jag att återvända till Maine efter uppehållstillstånd. Jag vill bilda familj och etablera min läkarpraktik här. Vi skulle absolut kunna använda fler läkare! Även om Maine är en fantastisk plats att bo, står staten inför en betydande läkarebrist. Idag tillgodoser vi mindre än hälften av vårt behov av primärvårdare. För att göra saken värre är många av våra läkare nära pensionsåldern. Ändå, enligt AAMC, tog endast 53 invånare i Maine in i läkarutbildningen förra året! Utan tvekan är Maine i behov av unga läkare som är engagerade i att arbeta långsiktigt i underbetjänade områden. Eftersom mitt primära karriärmål är att återvända till min mycket älskade hemstat och göra min del för att hjälpa till att fylla detta behov, har jag ett egenintresse av att lära mig mer om landsbygdsmedicin under läkarutbildningen.


Jag växte upp i Cumberland, Maine, en kuststad med 7 personer, strax norr om Portland. Med sitt enda stoppljus och en lanthandel där det skulle vara ovanligt att besöka utan att stöta på någon du känner, är Cumberland symbolen för en liten stad i New England. Det var verkligen den perfekta platsen att växa upp på. Cumberland, som nyligen utsetts till Maines säkraste stad, är den typ av plats där du låter din dagisbarn cykla ensam till skolan, lämna ditt hus olåst när du är på jobbet och ta med hemlagad mat till dina sjuka grannar och deras barn. Att växa upp i en sådan trygg, sammansvetsad och stödjande gemenskap gav mig kärnvärdena medkänsla, pålitlighet och medborgarskap. Dessa tre värderingar vägleder mig varje dag och kommer att fortsätta att vägleda mig genom läkarutbildningen och min karriär inom medicin.


Som läkarstudent och eventuell läkare kommer min medkänsla att vägleda mig att bli en leverantör som bryr sig om mer än bara mina patienters fysiska välbefinnande. Genom att också visa min pålitlighet under varje möte kommer jag att utveckla starka mellanmänskliga relationer med dem som jag tjänar. Mitt medborgarskap kommer att vägleda mig att tjäna mitt samhälle och att uppmuntra mina klasskamrater och kollegor att göra detsamma. Vi kommer att undervisas i läkarskolan att vara healers, vetenskapsmän och utbildare. Jag tror att vi dessutom, som studenter och som läkare, har ansvaret att använda vår medicinska kunskap, forskningsförmåga och undervisningsförmåga för att gynna mer än bara våra patienter. Vi måste också engagera oss för att förbättra hälsan och välmåendet för de som bor i våra samhällen genom att delta i offentliga evenemang i.


e genom att donera våra medicinska tjänster, lobba för bättre tillgång till sjukvård för de underprivilegierade och främja hälsokampanjer. Som läkarstudent och eventuell läkare kommer min medkänsla, pålitlighet och medborgarskap att driva mig att förbättra livet för så många individer som jag kan. Cumberland ingjutit viktiga kärnvärden i mig och gav mig en underbar barndom. Jag inser dock att min hemstad inte är perfekt. För det första är befolkningen chockerande homogen, åtminstone vad gäller demografin. Från och med folkräkningen, endast 4. I princip alla som identifierade sig med en religion identifierade sig som något kristet samfund. Min familj var en av kanske fem judiska familjer i staden. Ansträngningar för att locka olika familjer till Cumberland är en förbättring som jag tror skulle göra samhället till en bättre plats att leva i.


Mångfald i bakgrund och tankesätt är önskvärt i alla samhällen eftersom att leva, lära och arbeta tillsammans med olika individer hjälper oss att utveckla nya perspektiv, förbättrar vår sociala utveckling, ger oss en större referensram och förbättrar vår förståelse för vår plats i samhället. Förvånad förklarade jag kort influensavaccinet och dess syfte för skydd. Min koppling till barn och deras hälsa sträcker sig till medicinska kontor, kliniker och samhällen där jag har fått erfarenhet och insikt i medicin, vilket bekräftar mitt mål att bli läkare.


Min motivation att göra karriär inom medicin utvecklades när min mamma, som fick diagnosen Lupus, genomgick en njurtransplantation och fick flera komplikationer. Jag minns rädslan och ångesten jag kände som barn eftersom jag missförstod hennes kroniska sjukdom. Detta fick mig att lära mig mer om medicinvetenskapen. På gymnasiet observerade jag patienter som plågades av akut och kronisk njursjukdom medan jag kort utforskade olika medicinområden genom ett sommarprogram för Mentorship in Medicine på mitt lokala sjukhus. Förutom att skugga nefrologer på ett sjukhus och i klinisk miljö, skrubbade jag in i operationssalen, tittade på röntgenavdelningen, firade födselns mirakel i förlossningsrummet och observerade tyst en partiell obduktion inom patologi. Jag såg många patienter som var förvirrade över sina diagnoser.


Jag blev imponerad av läkarnas medkänsla och den tid de tog för att lugna och utbilda sina patienter. Ytterligare erfarenheter inom medicin under och efter college formade en önskan att praktisera i underbetjänade områden. Medan jag färgade och läste med barn i patientområdet på ett familjehälsocenter såg jag hur familjeläkare flitigt betjänade patienter från låginkomstsamhällen. I en fattig by höll jag en undernärd tvåårig pojke som led av cerebral pares och hjärt- och luftvägssjukdom. Hans familj hade inte råd att ta honom till närmaste barnläkare, några timmar bort med bil, för behandling. Överväldigad grät jag när vi lämnade byn.


Många människor led av smärta och sjukdom på grund av begränsad tillgång till medicin. En läkare kanske inte kan ändra statusen för underbetjänade samhällen, men man kan lindra en del av lidandet. X, min mentor och handledare, lärde mig att utövandet av medicin är både en vetenskap och en konst. Som medicinsk assistent på ett pediatriskt kontor lär jag mig om patient-läkare-relationen och den meningsfulla kontakten med människor som medicin ger. Jag interagerar med patienter och deras familjer dagligen. Nyfödda tvillingar var en av de första patienterna jag hjälpte, och jag ser fram emot att se deras utveckling vid på varandra följande besök. En ung pojke som genomgick en stor hjärtoperation var en annan patient som jag hade kontakt med, och såg sitt leende ansikte på kontoret ofta när han gick över från sjukhuset till sitt hem.


Jag hjälpte också många upphetsade, högskolebundna tonåringar med förfrågningar om medicinska journaler för att kunna immatrikulera. Detta är medicinens konst — förmågan att bygga relationer med patienter och ha en viktig och inflytelserik roll i deras liv, från födseln till vuxen ålder och därefter. Dessutom omfattar medicin patientcentrerad vård, som att överväga och ta itu med problem. När jag tog patientviktigheter blev jag avskräckt när föräldrar vägrade influensavaccinet och inte kunde förstå deras val. Med min erfarenhet av vetenskaplig forskning genomförde jag en informell men ändå insiktsfull studie. Över hundra familjer tillfrågades om deras specifika skäl för att vägra influensavaccin. Jag lärde mig också värdet av att kommunicera med patienter, som att förklara syftet med ett rekommenderat vaccin.


Jag hoppas kunna främja detta genom att gå på medicinsk skola för att bli en läkare fokuserad på patientcentrerad vård, lära av och lära ut mitt samhälle. Barn har varit en röd tråd i min strävan efter medicin, från att uppfatta medicin genom barnliknande ögon till att interagera dagligen med barn på en läkarmottagning. Mina mångsidiga erfarenheter av patientinteraktion och utövandet av medicin inspirerar mig att bli läkare, en väg som kräver uthållighet och passion. Läkare är livslånga lärande och lärare som utbildar andra oavsett om det handlar om vaccinationer eller olika sjukdomar. Detta yrke kräver också förberedelser, och jag ser ivrigt fram emot att ständigt lära mig och växa inom läkarutbildningen och längre fram.


För att lära dig mer om vad du kan förvänta dig av medicinstudiet, kolla in vår Studiemedicin i USA-sektionen. Logga in på ditt konto Klart. Logga in. Har inget konto? Registrera nu! Internationella studentresurser Essay Writing Center Exempel på uppsatser Exempel på medicinska skoluppsatser Exempel på medicinska skoluppsatser Att söka till läkarutbildningen är ett spännande beslut, men ansökningsprocessen är mycket konkurrenskraftig. Det här avsnittet innehåller fem exempel på medicinska skoluppsatser Medicinsk skolexemplaruppsats En medicinsk skolexemplaruppsats Två uppsatsprov för medicinsk skola Tre provuppsatser för läkarskola Fyra medicinska skolexemplar fem.


Fråga: Vad gör dig till en utmärkt kandidat för läkarutbildningen? Varför vill du bli läkare? AMCAS-uppsatser är begränsade till tecken – inte ord! Detta inkluderar utrymmen. Se till att informationen du inkluderar i din uppsats inte står i konflikt med informationen i ditt andra ansökningsmaterial. Se på uppsatsen som ett tillfälle att berätta din historia snarare än en börda. Ha intervjun i åtanke när du skriver. Du kommer med största sannolikhet att få frågor angående din uppsats under intervjun, så tänk på de upplevelser du vill prata om. När du kopierar och klistrar in från en ordbehandlare till AMCAS-applikationen online, kommer formatering och teckensnitt att gå förlorade. Undvik alltför kontroversiella ämnen.


Revidera, revidera, revidera. Plantcitat grupperades i tre kategorier: växter som en del av miljön, nyttoväxter och växter i symboliska uttryck. Totalt registrerades arter, av vilka förekommer i Don Quijote. De taxa med högst förekomst är Vitis vinifera, Phoenix dactylifera, Triticum aestivum, Laurus nobilis, Rosa spp. Antalet referenser till växter och mångfalden av arter tycks vittna om en god och intim kunskap om växter, deras relevans som ett landskapsdrag och The causal dependence of current plant knowledge on herbals—Contemporary medicinal plant use in Campania Italy jämfört med Matthioli Medicin och psykiatri i västerländsk kultur: bland antika grekiska myter och moderna fördomar.


Medan många forntida kulturer bidrog till vår nuvarande kunskap om medicin och psykiatris ursprung, var de antika grekerna bland de bästa observatörerna av känslor och stämningar som patienter kunde uttrycka gentemot medicin och mot vad idag myter och religiösa referenser användes för att förklara vad någon annanstans omöjligt att förstå eller lätt. kommunicerade. De flesta forntida myter fokuserar på tvetydiga känslor som patienter kan ha mot droger, särskilt psykotropa. Intressant nog är sådana fördomar vanliga än idag. Att påminna om gamla fynd och beskrivningar gjorda med hjälp av myter bör representera en värdefull kunskap för moderna läkare, särskilt för psykiatriker, och deras patienter, i syfte att bättre förstå varandra och därför uppnå ett bättre kliniskt resultat.


Uppsatsen utforskar många mänskliga aspekter och känslor gentemot läkare och deras botemedel, med hänvisning till gamla myter, med fokus på uppfattningen av psykisk sjukdom. Undersöka historien om medicin och folkhälsa i Indien. Artikeln behandlar processer och problem relaterade till kulturmöten som återspeglas i överföringen av medicinska idéer och metoder i det koloniala Indien. Prekoloniala erfarenheter tjänar som bakgrund. Överföring var en komplex överföring var en komplex process; det var aldrig linjärt. Man måste se på det från olika vinklar; individer, yrkessammanslutningar, institutioner och naturligtvis regeringens politik spelade betydelse. Omfattningen, uppdraget och metoden för samtida folkhälsa.


Nel tempo di una vita : studi sull'autobiografia i Galeno. Biologins historia i Nederländerna: en historisk skiss. I denna artikel presenterar vi en katalog över läkemedel bevarade i en manuskriptkopia bland papper från en drogist som dog i Madrid i Denna katalog, vars titel uttrycker dess normativa karaktär, innehåller poster och Denna katalog, vars titel uttrycker dess normativa karaktär, innehåller anteckningar och är undertecknad av Andrés Zamudio de Alfaro, Protomédico General i Kastilien från till sin död år Den utfärdades förmodligen av Real Tribunal del Protomedicato under det sista decenniet av 1500-talet för användning av protomédicos och examinatorer som genomförde officiella besök till apotekare under tribunalens beskydd, i enlighet med kungliga förordningar av och , och distribuerades även bland apotekarna själva och deras leverantörer, såsom drogisten som innehade den här redigerade kopian.


Dokumentet ger värdefulla bevis på policyn för normalisering av medicinsk, och särskilt farmaceutisk, praxis som påtvingats under denna period av staten genom Protomedicato. Separationen av mödrar och spädbarn vid behandling av postpartum psykotiska störningar i Storbritannien — Sammanfattning Bakgrund: Under första hälften av nittonhundratalet separerades kvinnor med postpartum psykotiska störningar rutinmässigt från sina barn, oavsett om de togs om hand hemma eller på asyl. Behandling av mödrar med deras Behandling av mödrar med deras spädbarn startade i s men orsakerna till denna förändring i policy har inte undersökts. Metoder: Granskning av sekundära och primära historiska källor, inklusive en systematisk manuell sökning av artiklar i Journal of Mental Science — med hjälp av nyckelord, användning av andra tidskrifter och successiva upplagor av brittiska läroböcker och en sökning i Wellcome Institute history of medicine-katalogen.


Resultat: De använda källorna dokumenterar påverkan av psykoanalysens framväxt, frånvaron av kvinnliga vårdare i maktpositioner på asylanstalterna, förändringar inom psykiatrin som specialitet och förändringar i familjestrukturer på behandlingen av kvinnor med postpartum psykotiska störningar. Slutsatser: Förändringar i praktiken var förknippade med förbättring av psykiatrisk behandling, förändringar i asylernas karaktär till följd av regeringens politik, förändringar i familjestrukturer med bristande surrogatvård, utvecklingen av socialpsykiatrin och ökningen av kvinnliga psykiatriker. Praxis inom psykiatrin påverkas av nuvarande paradigm och sociala och politiska influenser utöver evidensbaserad kunskap.


Elementos para articular la medicalización con la tradición médica occidental y la Koiné de la salud contemporánea. RESUMEN Introduccion: racionalidad y mensurabilidad de la salud-enfermedad sustentan los imaginarios sociales para generar una koine de la salud que se articula con la tradicion medica occidental al determinar la manera de vivir en forma RESUMEN Introduccion: suracionalidad de mens los imaginarios sociales para generar una koine de la salud que se articula con la tradicion medica occidental al determinar la manera de vivir en forma saludable. Objektivo: identificar elementos historicos y filosoficos que permitan comprender la medicalizacion como eje articulador de la tradicion medica occidental y la koine de la salud contemporanea.


Desarrollo: punto de partida. La medicalizacion se remonta a la Escuela Hipocratica y el pensamiento de Andres Vesalio; se identifican el olvido de la salud, la hegemonia de la enfermedad y la mensurabilidad de variables clinicas, como elementos que dan sentido a la tradicion medica occidental. Horizonte de comprension: la matematizacion de la naturaleza y la apropiacion del experimento a traves de William Harvey y Claudio Bernard, permiten aproximarse a la enfermedad mediante el concepto de normalidad y lo patologico; tambien se destaca la influenci Snarare än att enbart fokusera på den politik och politik som bidrar till bristen på familjeläkare i Les papyrus iatromagiques.


Les papyrus iatromagiques: presentation och bibliografi. Catalog des papyrus iatromagiques grecs. Sida 5. FowDEN, den egyptiska Hermes. Thomassen, Den antika magins värld. Compte-rendu de l'ouvrage de L. Totelin : Hippokratiska recept. Språk: Franska. De iatromagiska papyrierna, undersläktet till de magiska papyrierna, kommer från Egypten. Från 1 f.Kr. till e.Kr. den 7:e förekommer de i form av formulär, trollformler kopierade från dem, amuletter och ett privat brev. Under många år, studiet av dessa

No comments:

Post a Comment