Thursday, January 13, 2022

Uppsats om barnarbete

Uppsats om barnarbete



Samtidigt måste reglerna för barnarbete och människohandel vara strikta barnarbete uppsats att ingen vågar ägna sig åt Barnarbete. Att bygga nya fackföreningar kan gynnas av att stoppa barnarbete eftersom det kommer att inspirera fler människor att stödja mot barnarbete. Arbetare i vissa gruv- och industriverksamheter kan utnyttja barn på grund av byråkratisk korruption. Detta minskar den ekonomiska påfrestningen för familjen, och med färre munnar att mätta kan föräldrarna arbeta för sig själva snarare än för barnen. Det är den viktigaste och mest påverkbara inlärningsperioden, barnarbete uppsats. Vi måste tänka på det.





Starta din WordPress-blogg



Hem » Uppsats om barnarbete. Barn barnarbete uppsats sysselsätter och engagerar barnen i ekonomiska aktiviteter som exploaterande industrier, människohandel, barnarbete uppsats, etc. på deltid eller heltid. Enligt folkräkningen var antalet barnarbetare i Indien omkring 13 miljoner; de flesta av barnarbetarna är anställda på landsbygden. Barnarbete är en tjänst som utförs av barn inom alla områden under deras barndom. Detta görs på grund av brist på resurser för överlevnad, ansvarslöshet hos föräldrarna eller brist på resurser från ägaren för att öka sin avkastning på låg investering.


Barnarbete stör barns korrekta tillväxt och utveckling i alla aspekter, mentalt, barnarbete uppsats, fysiskt, socialt och intellektuellt. Barndomen är allas födslorätt, som han borde leva under sina föräldrars kärlek och omsorg, men denna illegala handling av barnarbete tvingar ett barn att leva livet som en vuxen. Barnarbete håller ett barn borta från allt barnarbete uppsats av barndomen, den lyckligaste och minnesvärda perioden i hela livet ägnas åt att arbeta, barnarbete uppsats. Detta stör möjligheten att gå i vanlig skola vilket gör dem socialt barnarbete uppsats och skadliga medborgare i landet. Läs också uppsats om ord i barnarbete.


Denna illegala verksamhet med barnarbete ökar dag för dag även efter flera regler och förordningar från regeringen för att helt förbjuda utförande av barnarbete. Barnarbete barnarbete uppsats blivit en av de största sociala frågorna i Indien som måste lösas ofta, barnarbete uppsats. Det är inte bara regeringens ansvar, utan det bör också lösas och tas om hand av alla föräldrar, ägare och andra sociala organisationer. Barnarbete är mycket vanligt i många utvecklingsländer på grund av den höga nivån av fattigdom och förekomsten av skolmöjligheter för barn, barnarbete uppsats. Den högsta förekomsten av barnarbete är fortfarande mer än 50 procent med barn mellan 5 och 14 som arbetar i utvecklingslandet.


Hastigheten på barnarbete uppsats arbetskraften inom jordbrukssektorn är hög, mestadels på landsbygden och barnarbete uppsats urbana ekonomier, där de flesta barn huvudsakligen skickas av sina föräldrar istället för att skicka dem till skolan istället för att skicka dem för att leka med vänner. Frågan om barnarbete är nu en internationell barnarbete uppsats eftersom det är mycket involverat i att hämma tillväxt och utveckling barnarbete uppsats landet. Friska barn är den ljusa framtiden och makten i vilket land som helst och därför skadar, förstör och förstör barnarbete barns och i slutändan landets framtid.


Barnarbete är ett mänskligt brott som har blivit barnarbete uppsats förbannelse för samhället och stora frågor hindrar tillväxten och utvecklingen av landet. Barndomen är den mest minnesvärda fasen av livet som alla har rätt att leva från födseln. Barn har all rätt att leka med vänner, gå i skolan, känna föräldrarnas kärlek och omsorg och beröra naturens skönhet. Men bara på grund av en felaktig förståelse av människor föräldrar, ägare, etc. De förstår inte att deras barn behöver kärlek och omsorg, de behöver ordentlig skolgång och lek med vänner för att växa ordentligt.


Men i själva verket måste varje förälder förstå att de också har ett visst ansvar gentemot sitt land. De måste göra sina barn friska i alla aspekter för att göra landets framtid ljus. Föräldrar bör själva ta allt ansvar från familjen och låta sina barn leva sin barndom med mycket kärlek och omsorg. Läs också ord om barnarbete. De främsta orsakerna till barnarbete över hela världen är fattigdom, föräldrar, samhälle, låga löner, arbetslöshet, dålig levnadsstandard och barnarbete uppsats, social orättvisa, brist på skolor, efterblivenhet, ineffektiva lagar som direkt påverkar landets utveckling. Barnarbete innebär regelbundet arbete för barn mellan fem och fjorton år. Barn i många utvecklingsländer tvingas arbeta hårt med mycket låg betalning för sin överlevnad.


I utvecklingsländer är andelen barnarbete hög på grund av fattigdom, barnarbete uppsats, låg medvetenhet om utbildning och dåliga skolmöjligheter. De flesta barn i åldersgruppen 5 till 14 år visar sig vara involverade i jordbruket på landsbygden av sina föräldrar, barnarbete uppsats. Fattigdom och brist på utbildning är de främsta orsakerna till barnarbete i alla utvecklingsland i världen. Barn har all rätt att få ordentlig uppmärksamhet från sina föräldrar, kärlek och omsorg från sina föräldrar, ordentlig skolgång, vägledning och lek med vänner och andra glada stunder.


Barnarbete förorenar livet för många dyrbara barn varje dag. Det är en hög nivå av olaglig handling som man bör straffas för men detta sker sida vid sida barnarbete uppsats på grund av ineffektiva regler och barnarbete uppsats. Barn är väldigt unga, söta och oskyldiga, vilket får dem att inse saker som händer i tidig ålder. De kan inte identifiera vad som är fel och olagligt för dem, snarare än att de är glada över att få mindre pengar för sitt arbete. Omedvetet är de intresserade av att förvärva rikedom dagligen och förstöra hela deras liv och framtid. Barnarbete fortsätter att övervinnas i många länder även efter stora brott, barnarbete uppsats.


Företagare inom industrier, gruvor, fabriker m.m. använder barnarbete i stor skala för att få mer arbete till lägre arbetskostnader. Fattiga barn löper större risk att delta i barnarbete eftersom de tvingas av föräldrar att tjäna lite pengar för att ge ekonomisk hjälp till sin familj som mycket ung istället för att få ordentlig utbildning och de måste arbeta i barndomen. Enligt artikel 27 i Indiens konstitution kommer inget jobb att ges i någon fabrik eller gruva, under 14 år. I detta avseende har den indiska lagstiftaren också gjort bestämmelser i fabrikslagen och barnlagen, barnarbete uppsats, The Child Labor Act, återspeglar initiativet från Indiens regering för att skydda barns rättigheter. Enligt artikel 65 i Indiens konstitution måste staterna tillhandahålla nödvändig och gratis utbildning för barn.


Barnskydd som den viktigaste tillgången i deras land, men föräldrarnas olämpliga förståelse och fattigdom gör dem till landets svaghet snarare än att vara landets makt. De flesta av barnen under fattigdomsgränsen tvingas utföra dagligt barnarbete även efter medvetenhetsprogram som drivs av regeringen och samhällets framtida välfärd för barnarbete uppsats barnets välfärd. Barn är makten i vilken nation som helst, men vissa människor försöker ständigt förstöra den och förstöra landets framtid och tjäna små pengar genom att olagligt involvera växande barn.


De leker med moralen hos oskyldiga människor och deras barn. Att skydda barn från barnarbete är ett ansvar för varje medborgare som bor i landet. Barnarbete är en socioekonomisk fråga som har pågått barnarbete uppsats länge och nu måste det lösas på en slutlig basis. Efter landets självständighet har olika lagar gällande barnarbete implementerats, men det har inte slutat i landet. Barnarbete förstör barns oskuld genom att direkt förstöra deras hälsa fysiskt, mentalt, socialt och intellektuellt. Barn är en ljuvlig naturskapelse men det är inte rättvist att de på grund av dåliga omständigheter tvingas utföra hårt arbete före sin rätta ålder.


Barnarbete är en global fråga som är vanligare i underutvecklade länder. Också, barnarbete uppsats, läs Vanliga frågor om uppsats om barnarbete. Fattiga föräldrar eller föräldrar under fattigdomsgränsen har inte råd med utbildning av sina barn och kan inte tjäna tillräckligt med pengar för familjens överlevnad. Därför föredrar de att involvera sina barnarbete uppsats i hårt arbete för att tillgodose deras behov snarare än att skicka dem till skolan. De förstår att skolgång är ett slöseri med tid och att tjäna pengar i tidig ålder är bra för deras familj, barnarbete uppsats. Det finns ett akut behov av att uppmärksamma barnarbetets skadliga effekter på såväl fattiga som rika människor.


De borde ta vara på alla resurser de saknar. Rika människor bör hjälpa fattiga människor så att deras barn också kan få alla nödvändiga saker i barndomen. Barnarbete är en typ av brott där barn tvingas arbeta i mycket ung ålder och delta i ekonomiska aktiviteter och utföra ansvar som vuxna. Enligt Internationella arbetsorganisationen ILO är åldersgränsen för barn att barn upp till femton år inte kommer att vara involverade i någon form av arbete. Det är en anställning av barn i alla typer av arbete som berövar barndomen, rätt utbildning, fysisk, psykisk och social välfärd.


Det är helt förbjudet i vissa länder, men det är ett internationellt problem i de flesta länder eftersom det förstör barns framtid i stor utsträckning. Detta är en allvarlig fråga i de flesta utvecklingsländer ett stort socialt problem, barnarbete uppsats. Barn i den yngre åldersgruppen är involverade i enormt arbete av människor med högre status. De undviker det faktum att barn är det barnarbete uppsats nationens stora hopp och framtid. Miljontals barn i vårt land berövas barndomen och ordentlig utbildning, vilket är ett farligt tecken. Sådana barn får inte en chans att leva ett hälsosamt liv eftersom de inte är tillfredsställda fysiskt, mentalt och socialt sedan barndomen.


Enligt indisk lag kan barn under 14 år inte åläggas att utföra något slags arbete, vare sig det utförs av föräldrarna eller ägaren i fabriker, kontor eller restauranger. Läs också Uppsats om barnarbete Slutsats av arbetsuppsats. Det finns olika anledningar till barnarbete barnarbete uppsats Land. Vissa av orsakerna till globalt barnarbete är desamma eftersom länder skiljer sig åt. De flesta vanliga orsakerna är fattigdom, orättvis utbildning, undertryckande av barns rättigheter, begränsade regler och lagar om barnarbete, etc. Fattigdom och hög arbetslöshet är de främsta orsakerna till barnarbete i utvecklingsländerna, barnarbete uppsats. U, barnarbete uppsats. Brist på tillgång till vanlig utbildning i många länder. I det barnarbete uppsats fann att omkring 75 miljoner barn var borta från skollivet.


Brott mot lagar om barnarbete ger vika för ökat barnarbete i alla utvecklingsland. För att eliminera den sociala frågan om barnarbete måste några effektiva lösningar följas omgående för att rädda framtiden för ett utvecklingsland. Att skapa fler fackföreningar kan bidra till att förebygga barnarbete eftersom det kommer att uppmuntra fler människor att hjälpa till mot barnarbete. Alla barn bör prioriteras av sina föräldrar för att få ordentlig och regelbunden utbildning redan från barndomen. Detta steg kräver mycket stöd från såväl föräldrar som skolor för att frigöra barnen för utbildning och ta emot barn från alla områden.


Barnarbete behöver en hög nivå av social medvetenhet, med lämpliga siffror för framtida stora förluster för alla utvecklingsland. Varje familj måste tjäna sin minimiinkomst för att undvika och förhindra barnarbete. Detta kommer att minska fattigdomen och därmed nivån på barnarbete. Familjekontroll kommer också att bidra till att kontrollera barnarbete genom att minska bördan för familjer när det gäller barnomsorg och utbildning. Det finns ett behov av effektivare statliga lagar mot barnarbete för att förhindra barn från att arbeta i tidig ålder, barnarbete uppsats. Barnarbete bör ersättas av vuxna arbetare eftersom det finns omkring miljoner vuxna arbetslösa i denna värld. På detta sätt barnarbete uppsats ska få ett jobb och barnet blir fritt från barnarbete.


Sysselsättningsmöjligheterna för vuxna bör ökas för att övervinna problemet med fattigdom och barnarbete. Företag barnarbete uppsats av fabriker, barnarbete uppsats, industrier, gruvor etc. bör ta ett löfte om att inte involvera barn i någon form av arbete, barnarbete uppsats. Läs också 1.





uppsats om mitt framtida liv



Sweatshops begår ett överflöd av brott som de flesta av oss är omedvetna om Barnarbete Fair Trade Sweatshops. Nike, ska vi bojkotta? Visste du att Nike-arbetare har de sämsta arbetsvillkoren? Enligt Portland Business Journal finns de flesta faktorer som ägs av nike i Vietnam, och inte överraskande gör de lägsta möjliga löner. Barnarbete Nike. Barnarbete var en avgörande del för USA:s framgång. Att få små barn att arbeta femton timmar om dagen är fruktansvärt och inte på något sätt moraliskt. Men utan att barnen arbetade då skulle den industriella revolutionen ha misslyckats i Amerika, och därför hade den industriella revolutionen för barnarbete. Över hela världen finns det barn som arbetar femton timmars skift varje dag för att tjäna bara en dollar.


De är så unga som sju år gamla, fångade i ett system som knappast är bättre än slaveri. Barnarbete Barnarbete. Barnarbete i Kina Vanliga gissningar säger att barnarbete mer eller mindre utplånades i Kina efter befrielsen och att dess återkomst är direkt kopplat till det privata företagandets ökade roll i den kinesiska ekonomin. Det var välkänt att användningen Enligt den senaste ILO-forskningen har antalet barnarbete i Asien och Stillahavsområdet försämrats med 5 miljoner till barnhemsarbete, barndom, barns rättigheter, sysselsättning, International Labour Organization, International Program on the Elimination of Child Arbete, Lönearbete.


Diskussioner kring barnarbete är otroligt komplexa, särskilt för att begreppet barndom har omprövats de senaste åren. Denna artikel kommer att undersöka hur det västerländska begreppet barndom är instrumentellt i ett kapitalistiskt och heteronormativt samhälle, och hur detta begränsade begrepp om barndom informerar barn, barndom, sysselsättning, arbetsekonomi, arbetsrätt, arbetsrelationer. Ett stort antal barn i Indien är ganska främlingar för glädjen och oskulden under de formativa åren av deras liv.


Barnarbete kvarstår på grund av barnarbete Anställd. Barndom, sysselsättning, mänskliga rättigheter, prostitution av barn, allmänna förklaringen om mänskliga rättigheter. Barnarbete är anställning av barn som tjänare som pengar. Problemet uppstod när barn, många under åldern Barndom, I-land, U-land, Sysselsättning, Arbetare. Våra ansträngningar och erfarenheter - I alla civiliserade samhällen över hela världen fördöms systemet med barnarbete som ett socialt ont, men faktum är att systemet förekommer i stor skala i ett land som Indien.


Det märks Känner mig stressad över din uppsats? Från 3 timmars leverans. Kroppsstraff Uppsatser Censur Uppsatser Sekretessuppsatser Obligatoriska militärtjänstuppsatser Yttrandefrihet Uppsatser Rätten att dö Uppsatser Abortuppsatser Djurförsök Uppsatser Black Lives Matter Uppsatser Mobbningsuppsatser. Topp 10 liknande ämnen Dödsstraff Dödsstraff Yttrandefrihet Vapenkontroll Människohandel Polis Brutalitet Gayäktenskap Bekräftande handling Dödsstraff Samkönade äktenskap. Jag förstår. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver! Få ditt papper nu. De är rent vinstdrivna, därför anställer de barn i fabriker.


Det kan inte göras några framsteg i ett land där det finns så många fattiga barn! Att ge dessa fattiga barn en hälsosam och gynnsam miljö är både regeringens och samhällets ansvar. Jordbruk, glas- och mattfabriker, mässingsindustrier, tändsticksaskfabriker och hemhjälp hör till de branscher där barn tvingas arbeta. Generellt sett ses barndomen som en idyllisk period, men för vissa barn som tvingas arbeta för att försörja sig är så inte fallet. Barn hjälpte sina föräldrar med jordbrukssysslor som att så, skörda, skörda, ta hand om boskap och så vidare.


Men i och med industriernas expansion och urbaniseringen har problemet med barnarbete blivit mer utbrett. Små barns smidiga fingrar används i en mängd olika olämpliga aktiviteter och de tvingas göra farliga föremål med dem. De arbetar inom textil-, läder- och smyckesindustrin samt inom serikultur. Detta problem förvärras av bristen på utbildning. Ohygieniska arbetsförhållanden, långa arbetstider och andra olyckor har en direkt effekt på barnarbetares kognitiva utveckling.. En oförmåga att hantera sådana situationer leder till både känslomässigt och fysiskt lidande för barn. Barnarbete förvärras av fattigdom. Fattigdomsdrabbade familjer ser sina barn som en extra inkomstkälla. Fler barn föds i dessa familjer eftersom de tror att var och en av dem kan försörja hushållet.


Som ett resultat föredrar skumma arbetsgivare barnarbetare framför vuxna eftersom de kan få mer arbete gjort för mindre pengar. Den värsta formen av barnarbete är tvångsarbete. Barnen tvingas arbeta för att betala tillbaka ett familjelån eller skuld i denna typ av barnarbete. Till följd av tvångsarbete har dessa fattiga barn blivit människohandel till städer där de arbetar som hushållstjänare, i små produktionshus eller som gatutiggare. Child and Adolescent Labor Act av , Factory Act of , Mines Act of , Bonded Labor System Abolition Act och Juvenile Justice Act av antogs alla av den indiska regeringen för att skydda barns rättigheter. Enligt lagen om förbud och förordning om barnarbete får barn under fjorton år inte sysselsättas i farliga yrken.


Denna lag syftar också till att reglera arbetsförhållandena i de befattningar den tillåter och lägger tonvikt på hälso- och säkerhetsföreskrifter. Gratis och obligatorisk utbildning för alla barn i åldrarna föreskrivs av lagen om rätt till fri och obligatorisk utbildning. Det är absolut nödvändigt att regeringen spelar en viktig roll i avskaffandet av barnarbete. Det bör finnas en jämn fördelning av välstånd. För att se till att de fattiga har en rimlig chans att få arbete måste fler jobb skapas. Människor som är arbetslösa eller undersysselsatta bör ges yrkesutbildning av icke-statliga organisationer, icke-statliga organisationer över hela landet.


Utbildning bör erkännas och värderas av dem i de lägre nivåerna i vårt samhälle. Som ett resultat bör regeringen och icke-statliga organisationer, icke-statliga organisationer söka upp dessa individer för att öka medvetenheten och initiera gratis utbildning för barn i åldrarna 6 till Istället för att sätta sina barn i arbete, bör föräldrar uppmuntra dem att skicka dem till skolan. Medborgare som är utbildade och rika kan bidra till att lyfta denna grupp människor i samhället. De måste utbilda allmänheten om farorna med barnarbete och behovet av att förhindra det. Skolor och högskolor kan komma på kreativa sätt att undervisa fattiga barn. Barn till anställda ska kunna gå gratis i skolan på arbetsplatser, samt på privata och offentliga institutioner.


Dessa människor måste också utbildas om vikten av familjeplanering. Regeringen och icke-statliga organisationer NGOs måste utbilda dem om familjeplaneringsmetoder. Detta kommer att hjälpa till att lindra stressen med att mata för många människor. Trots strikta lagar som förbjuder barnarbete är det fortfarande allmänt praktiserat i Indien och många andra länder runt om i världen, inklusive Storbritannien. Som ett resultat av giriga och skumma arbetsgivare är de fattiga dåligt informerade om mänskliga rättigheter och regeringens politik. Arbetare i vissa gruv- och industriverksamheter kan utnyttja barn på grund av byråkratisk korruption.


Det är inte ovanligt att familjer med begränsade resurser utsätter barn för ekonomisk vinning. Barnarbete måste avskaffas, men det kommer att kräva stöd från många olika grupper i samhället. Bara så mycket kan åstadkommas av statliga program och agenter. Även inför bättre alternativ kan låginkomsttagare och outbildade familjer vara ovilliga att ändra sina gamla vanor och anpassa sig till de nya. Att öka medvetenheten kommer att kräva utbildningsåtgärder och workshops riktade till de mest missgynnade medlemmarna i samhället. De långsiktiga fördelarna med utbildning för barn måste förstås av föräldrarna. Förbättrad livskvalitet och en minskning av fattigdomen skulle kunna uppnås genom dess genomförande.


Yngre barn kan lockas att gå i skolan genom att ge dem näringsrika måltider och andra förmåner genom statliga framställningar. Förutom befolkningskontroll är utbildning i familjeplanering avgörande. Barn i låginkomstfamiljer är mer benägna att sysselsättas för att hjälpa sina familjer att klara sig. Att ha färre barn visar att föräldrar värdesätter dem och sätter ett högt värde på deras hälsa, utbildning och välbefinnande på lång sikt. När det finns färre barn är de mer värda, och som ett resultat är det mindre sannolikt att föräldrar placerar sina barn i farliga jobb där de löper risk för allvarlig skada eller dödsfall.


Fattigare familjer bör ges incitament att minska sin familjestorlek till ett eller två barn för att skörda de ekonomiska fördelarna av att göra det samtidigt som de ger sina avkommor ett anständigt liv. Du och dina vänner kan organisera en kampanj för att öka medvetenheten om barnarbete i ditt område. De borde ta vara på alla resurser de saknar. Rika människor bör hjälpa fattiga människor så att deras barn också kan få alla nödvändiga saker i barndomen. Barnarbete är en typ av brott där barn tvingas arbeta i mycket ung ålder och delta i ekonomiska aktiviteter och utföra ansvar som vuxna. Enligt Internationella arbetsorganisationen ILO är åldersgränsen för barn att barn upp till femton år inte kommer att vara involverade i någon form av arbete.


Det är en anställning av barn i alla typer av arbete som berövar barndomen, rätt utbildning, fysisk, psykisk och social välfärd. Det är helt förbjudet i vissa länder, men det är ett internationellt problem i de flesta länder eftersom det förstör barns framtid i stor utsträckning. Detta är en allvarlig fråga i de flesta utvecklingsländer ett stort socialt problem. Barn i den yngre åldersgruppen är involverade i enormt arbete av människor med högre status. De undviker det faktum att barn är nationens stora hopp och framtid. Miljontals barn i vårt land berövas barndomen och ordentlig utbildning, vilket är ett farligt tecken. Sådana barn får inte en chans att leva ett hälsosamt liv eftersom de inte är tillfredsställda fysiskt, mentalt och socialt sedan barndomen.


Enligt indisk lag kan barn under 14 år inte åläggas att utföra något slags arbete, vare sig det utförs av föräldrarna eller ägaren i fabriker, kontor eller restauranger. Läs också slutsatsen om barnarbete. Det finns olika anledningar till barnarbete i vårt land. Vissa av orsakerna till globalt barnarbete är desamma eftersom länder skiljer sig åt. De flesta vanliga orsakerna är fattigdom, orättvis utbildning, undertryckande av barns rättigheter, begränsade regler och lagar om barnarbete, etc. Fattigdom och hög arbetslöshet är de främsta orsakerna till barnarbete i utvecklingsländerna.


U. Brist på tillgång till vanlig utbildning i många länder. I fann man att omkring 75 miljoner barn var borta från skollivet. Brott mot lagar om barnarbete ger vika för ökat barnarbete i alla utvecklingsland. För att eliminera den sociala frågan om barnarbete måste några effektiva lösningar följas omgående för att rädda framtiden för ett utvecklingsland. Att skapa fler fackföreningar kan bidra till att förebygga barnarbete eftersom det kommer att uppmuntra fler människor att hjälpa till mot barnarbete. Alla barn bör prioriteras av sina föräldrar för att få ordentlig och regelbunden utbildning redan från barndomen. Detta steg kräver mycket stöd från såväl föräldrar som skolor för att frigöra barnen för utbildning och ta emot barn från alla områden.


Barnarbete behöver en hög nivå av social medvetenhet, med lämpliga siffror för framtida stora förluster för alla utvecklingsland. Varje familj måste tjäna sin minimiinkomst för att undvika och förhindra barnarbete. Detta kommer att minska fattigdomen och därmed nivån på barnarbete. Familjekontroll kommer också att bidra till att kontrollera barnarbete genom att minska bördan för familjer när det gäller barnomsorg och utbildning. Det finns ett behov av effektivare statliga lagar mot barnarbete för att förhindra barn från att arbeta i tidig ålder. Barnarbete bör ersättas av vuxna arbetare eftersom det finns omkring miljoner vuxna arbetslösa i denna värld. På så sätt får den vuxne ett jobb och barnet blir fritt från barnarbete.


Sysselsättningsmöjligheterna för vuxna bör ökas för att övervinna problemet med fattigdom och barnarbete. Företagare av fabriker, industrier, gruvor mm. bör ta ett löfte om att inte involvera barn i någon form av arbete. Läs också 1. Beti Bachao Beti Padhao uppsats 2. Fattigdomsuppsats 3. Uppsats om hemgiftssystemet.

No comments:

Post a Comment