Sunday, January 9, 2022

Struktur av ett uppsatsexempel

Struktur av ett uppsatsexempel



Home Knowledge Base Essay Hur man strukturerar en uppsats: Mallar och tips. certifierade skribenter online. Alternativ för deliberativa demokratier finns genom strukturen av ett uppsatsexempel kommissioner, men att genomdriva folkliga åtgärder är också möjligt genom återkallande val och folkomröstningar. Relevant bakgrundsinformation som läsaren behöver känna till. Poängen är att ge en översikt över hela ditt argument genom de inledande uttalandena. Genomgångsuppsatser följer strukturen i sina källor snarare än att fastställa sina egna. Se även:.





Encyclopedia Tools Menu



Publicerad den 18 september av Jack Caulfield. Reviderad den 15 oktober, Den grundläggande strukturen för en uppsats består alltid av en inledning, en text och en slutsats. Men för många studenter är den svåraste delen av att strukturera en uppsats att bestämma hur information ska organiseras i kroppen. Den här artikeln ger användbara mallar och tips som hjälper dig att beskriva dina uppsatser, fatta beslut om din struktur och organisera din text logiskt. Innehållsförteckning Grunderna i uppsatsstruktur Kronologisk struktur Jämför-och-kontraster struktur Problem-metoder-lösningar struktur Skyltning för att förtydliga din struktur Vanliga frågor om uppsatsstruktur.


Det finns några allmänna principer som kan vägleda dig här. Den första är att ditt argument bör gå från det enklaste påståendet till det mest komplexa. Kroppen i en bra argumenterande uppsats börjar ofta med enkla och strukturen av ett uppsatsexempel accepterade påståenden och går sedan mot mer komplexa och omtvistade, strukturen av ett uppsatsexempel. Du kan till exempel börja med att beskriva ett allmänt accepterat filosofiskt begrepp och sedan tillämpa det på ett nytt ämne. Grunden i det allmänna konceptet gör det möjligt för läsaren att förstå din unika tillämpning av det. Den andra principen är att bakgrundsinformation ska dyka upp i början av din uppsats. Allmän bakgrund presenteras i inledningen.


Om du har ytterligare bakgrund att presentera kommer denna information vanligtvis i början av kroppen. Den tredje principen är att allt i din uppsats ska vara relevant för uppsatsen. Fråga dig själv om varje del av information främjar ditt argument eller ger nödvändig bakgrund. Avsnitten nedan presenterar flera organisatoriska mallar för uppsatser: det kronologiska tillvägagångssättet, jämför-och-kontraster-metoden och tillvägagångssättet problem-metoder-lösningar. Det kronologiska tillvägagångssättet kallas ibland orsak och verkan strukturen av ett uppsatsexempel förmodligen det enklaste sättet att strukturera en uppsats.


Det innebär bara att diskutera händelser i den ordning de inträffade, strukturen av ett uppsatsexempel, diskutera hur de är relaterade i. orsak och verkan som är involverad när du går. Ett kronologiskt tillvägagångssätt kan vara användbart när din uppsats handlar om en serie händelser. Utforska flikarna nedan för att se en allmän mall och ett specifikt exempel från en uppsats om uppfinningen av tryckpressen. Scribbr Plagiat Checker. Uppsatser med två eller flera huvudämnen är ofta uppbyggda kring att jämföra och kontrastera. Till exempel kan en litterär analysuppsats jämföra två olika texter, och en argumenterande uppsats kan jämföra styrkorna hos olika argument.


Det finns två huvudsakliga sätt att strukturera en jämför-och-kontrast-uppsats: den alternerande metoden och blockmetoden, strukturen av ett uppsatsexempel. I den alternerande metoden jämför varje stycke dina ämnen i termer av en specifik jämförelsepunkt. Dessa jämförelsepunkter är därför det som definierar var och en strukturen av ett uppsatsexempel. Flikarna nedan visar en allmän mall för denna struktur och ett specifikt exempel på en uppsats som jämför och kontrasterar distansundervisning med traditionell klassrumsinlärning. I blockmetoden täcks varje ämne på en gång, strukturen av ett uppsatsexempel, potentiellt över flera stycken. Till exempel kan du skriva två stycken om ditt första ämne och sedan två om ditt andra ämne, och göra jämförelser tillbaka till det första.


Flikarna visar återigen en allmän mall, följt av ytterligare en uppsats om distansundervisning, denna gång med kroppen strukturerad i block. En uppsats som rör ett specifikt problem praktiskt eller teoretiskt kan struktureras enligt problem-metoder-lösningar. Så här låter det: Du definierar problemet, karakteriserar en metod eller teori som kan lösa det och analyserar till sist problemet, med hjälp av denna metod eller teori för att komma fram till en lösning. Om problemet är teoretiskt kan lösningen vara den analys du presenterar i själva uppsatsen; annars kan du bara presentera ett förslag till lösning. Flikarna nedan visar en mall för denna struktur och ett exempel på en uppsats om problemet med falska nyheter.


Skyltning innebär att vägleda läsaren genom din uppsats med ett språk som beskriver eller tipsar om strukturen för det som följer. Det kan hjälpa dig att förtydliga din struktur för strukturen av ett uppsatsexempel samt att hjälpa din läsare att följa dina idéer. I längre uppsatser vars kropp är uppdelad i flera namngivna avsnitt, avslutas inledningen ofta med en översikt över resten av uppsatsen. Detta ger en kort beskrivning av huvudidén eller argumentet för varje avsnitt. Översikten gör det möjligt för läsaren att omedelbart förstå vad som kommer att tas upp i uppsatsen och i vilken ordning. Även om det beskriver vad som kommer senare i texten, är det vanligtvis skrivet i presens. Övergångsord och fraser används i alla bra uppsatser för att länka samman olika idéer. De hjälper läsaren att vägleda din text, och en uppsats som använder dem effektivt kommer att vara mycket lättare att följa.


Eftersom Hitler inte svarade på det brittiska ultimatumet, förklarade Frankrike och Storbritannien krig mot Tyskland. Även om det var ett resultat de allierade hade hoppats undvika, var de förberedda strukturen av ett uppsatsexempel stödja deras ultimatum för att bekämpa det existentiella hotet från Tredje riket. Övergångsmeningar kan inkluderas för övergång mellan olika stycken eller avsnitt i en uppsats. En bra övergångsmening flyttar läsaren till nästa ämne samtidigt som den anger hur den relaterar till det föregående. Men att ta hänsyn till frågan om personlig interaktion mellan studenter ger en annan bild.


Strukturen för en uppsats är uppdelad i en introduktion som presenterar ditt ämne och din avhandling, en kropp som innehåller din djupgående analys och argument, och en slutsats strukturen av ett uppsatsexempel upp dina idéer. Kroppens struktur är flexibel, men du bör alltid ägna lite tid åt att tänka på hur du kan organisera din uppsats för att på bästa sätt tjäna dina idéer. Istället bör det vara centrerat på ett övergripande argument som sammanfattas i ditt avhandlingsutlåtande som varje del av uppsatsen relaterar till. Sättet du strukturerar din uppsats på är avgörande för att din argumentation ska kunna presenteras på ett konsekvent sätt, strukturen av ett uppsatsexempel.


En välstrukturerad uppsats hjälper din läsare att följa logiken i dina idéer och förstå din övergripande poäng. Struktur av ett uppsatsexempel i uppsatser är vanligtvis uppbyggda på ett av två sätt:. Du bör försöka följa din disposition när du skriver din uppsats. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Home Knowledge Base Essay Hur man strukturerar en uppsats: Mallar och tips. Hur man strukturerar en uppsats: Mallar och tips Publicerad den 18 september av Jack Caulfield. Vad är ditt plagiatpoäng? Jämför din tidning med över 60 miljarder webbsidor och 30 miljoner publikationer. Mallexempel Alternerande uppsatsdispositionsmall Inledning Hook Bakgrund Avhandlingsutlåtande Första jämförelsepunkten Ämne 1 Ämne 2 Andra jämförelsepunkt Ämne 1 Ämne 2 Tredje jämförelsepunkt Ämne 1 Ämne 2 Slutsats Sammanfattning av argument Ämnets betydelse Stark strukturen av ett uppsatsexempel påstående.


Mall Exempel Block essä disposition mall Inledning Krok Bakgrund Avhandlingsutlåtande Första ämne Punkt 1 Punkt 2 Första ämne, fortsättning Punkt 3 Punkt 4 Andra ämne Punkt 1 jämför Punkt 2 jämför Andra ämne, fortsättning Punkt 3 jämför Punkt 4 jämför Slutsats Sammanfattning av argument Ämnets betydelse Starkt avslutande uttalande. Vad är strukturen för en uppsats? Varför är struktur viktigt i en uppsats? Hur jämför och kontrasterar jag på ett strukturerat sätt? Jämförelser i uppsatser är i allmänhet uppbyggda på ett av två sätt: Den alternerande metoden, där du jämför dina ämnen sida vid sida enligt en specifik aspekt åt gången. Blockmetoden, strukturen av ett uppsatsexempel, där du täcker varje ämne för sig i sin helhet. Måste jag hålla mig till min uppsats när jag skriver?


Är den här artikeln till hjälp? Jack Caulfield Jack är en Struktur av ett uppsatsexempel baserad i Amsterdam, med en MA i jämförande litteratur. Han skriver och redigerar för Scribbr, och läser mycket böcker på fritiden. Andra elever gillade också. Du bör börja med en översikt över dess struktur, men du kan ändra organisationen medan du skriver. De hjälper läsaren att förstå sambanden mellan idéer, strukturen av ett uppsatsexempel. Presenterar ditt ämne Ger bakgrund Ger ditt examensarbete, strukturen av ett uppsatsexempel. Kärnargument och analys Presenterar bevis e.


citat En huvudpunkt per stycke Varje stycke börjar med en ämnesmening. Alla stycken relaterar till din avhandling.





essäämnen i häftiga höjder



Punktskriftssystemet hade också viktiga kulturella effekter utanför den skrivna kulturens sfär. Dess uppfinning ledde senare till utvecklingen av ett notsystem för blinda, även om Louis Braille inte utvecklade detta system själv Jimenez, et al. Denna utveckling bidrog till att avlägsna ett kulturellt hinder som hade introducerats genom populariseringen av skrivna noter i början av s. Medan musik tidigare varit en arena där blinda kunde delta på lika villkor, innebar övergången från minnesbaserad framförande till notationsbaserad framförande att blinda musiker inte längre kunde konkurrera med seende musiker. Kersten. musikaliskt notsystem blev nödvändigt för professionell jämlikhet mellan blinda och seende musiker Kersten, punktskrift banade väg för dramatiska kulturella förändringar i hur blinda behandlades och de möjligheter som fanns för dem.


I denna mening bidrog punktskrift till bredare sociala förändringar i blindhetsstatus. Nya tillgänglighetsverktyg ger praktiska fördelar för dem som behöver dem, men de kan också förändra perspektiv och attityder hos dem som inte gör det. Bullock, J. Historien om Louis Braille. Archives of Ophthalmology, 11, Herron, M. Blind visionär. Jiménez, J. Biografi om Louis Braille och Uppfinningen av punktskriftalfabetet. Survey of Ophthalmology , 54 1 , — Kersten, F. Historia och utveckling av blindskriftsmusikmetodik. The Bulletin of Historical Research in Music Education, 18 2. Weygand, Z. De blinda i det franska samhället från medeltiden till Louis Brailles århundrade. Stanford: Stanford University Press.


En uppsats är en fokuserad skrift som förklarar, argumenterar, beskriver eller berättar. På gymnasiet kan du behöva skriva många olika typer av uppsatser för att utveckla din skrivförmåga. Akademiska uppsatser på högskolenivå är vanligtvis argumenterande: du utvecklar en tydlig avhandling om ditt ämne och argumenterar för din position med hjälp av bevis, analys och tolkning. Strukturen för en uppsats är uppdelad i en introduktion som presenterar ditt ämne och avhandlingsförklaring, en kropp som innehåller din djupgående analys och argument, och en slutsats som sammanfattar dina idéer. Kroppens struktur är flexibel, men du bör alltid ägna lite tid åt att tänka på hur du kan organisera din uppsats för att på bästa sätt tjäna dina idéer.


Din uppsatsintroduktion bör innehålla tre huvudsakliga saker, i denna ordning:. Längden på varje del beror på längden och komplexiteten på din uppsats. Ett examensarbete är en mening som sammanfattar det centrala i din uppsats eller uppsats. Allt annat du skriver bör relatera till denna nyckelidé. En ämnesmening är en mening som uttrycker huvudpoängen i ett stycke. Allt annat i stycket bör relatera till ämnessatsen. På högskolenivå måste du korrekt citera dina källor i alla uppsatser, forskningsartiklar och andra akademiska texter förutom tentor och övningar i klassen. Lägg till ett citat när du citerar, parafraserar eller sammanfattar information eller idéer från en källa.


Du bör också ange fullständig källinformation i en bibliografi eller referenslista i slutet av din text. Det exakta formatet på dina citat beror på vilken citeringsstil du instrueras att använda. De vanligaste stilarna är APA, MLA och Chicago. Shane avslutade sin magisterexamen i engelsk litteratur i och har arbetat som skrivhandledare och redaktör sedan han började korrekturläsa och redigera uppsatser med Scribbr på försommaren. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator.


Håll muspekaren över de markerade delarna medan du läser för att lära dig vad de gör och varför de fungerar. Referenser Bullock, J. Mellor, C. Louis Braille: En touch av genialitet. Boston: National Braille Press. Tombs, R. Frankrike: London: Pearson Education Ltd. Vad är en uppsats? Detta sätt antar ofta olika konstitutionella former; en federal republik, som Indien, Brasilien eller Tyskland, eller en konstitutionell monarki, som Kanada, Spanien och Japan. Det tillhandahåller också ett presidentsystem som Brasilien, ett semi-presidentsystem som Frankrike eller ett Westminster-system, som mestadels används av samväldets nationer.


En republik definieras som en stat som tillåter en del av undersåtarna att ha dominans och högsta kontroll över regeringen. Det bör noteras att dessa regeringar inte leds av monarker, snarare av en verkställande makt vars mandat är ratificerat genom folklig rösträtt och en konstitutionell dispens Brandolini. Det har observerats att de flesta av de nationer som verkar under konstitutionella, demokratiska system ofta bortser från viljan. av majoriteten. Efter valet återtar egenintressen kontrollen över regeringen, vilket kraftigt minskar antalet politikområden som antas med väljarnas intresse. Majoritetsviljan begränsas också av en befintlig konstitution eller ett tidigare skapat prejudikat.


Detta har lett till påståenden att liberala demokratier är lämpliga lockbeten för plutokratier, oligarkier eller Plutarks styrningssystem. Kis, Representativ demokrati har flera bestämmelser, som speglar förväntningarna på ideala demokratier. De har oberoende domstolar som kan bedöma lagligheten av lagstiftningsakter. Alternativ för deliberativa demokratier finns genom höga kommissioner, men att genomdriva folkliga åtgärder är också möjligt genom återkallande av val och folkomröstningar. Federalism hänvisar till ett styrningssätt där dominans delas mellan en central regering och de ingående politiska enheterna. Dessa enheter kan vara provinser eller stater, beroende på vilket regeringssätt som används i en nation. Detta skapar enheter som kallas federationer, och förespråkare för denna förvaltningsstil kallas federalister Campbell, Under maktfördelning klassificeras nationen i grenar.


Varje filial tilldelas ett unikt ansvar att utföra. Dessa ansvarsområden är strukturerade på ett sätt som säkerställer att ingen gren är överlägsen den andra. Den dömande, verkställande och lagstiftande makten utgör de mest använda grenarna. Det skapades i urtidens Grekland och användes flitigt av det romerska imperiet Smith. Det är vanligt att två regeringsnivåer krävs för att ha ett effektivt federalt regeringssystem. Maktstrukturen mellan nivåerna bör utformas för att ge varje nivå en viss överlägsenhet i flera frågor. Moderna metoder har avslöjat en förändring från denna trend, vilket framgår av president Johnsons kreativa federalism. Detta koncept försökte öka centralregeringens engagemang när de försökte uppnå socialt acceptabla resultat i flera relevanta frågor.


Dessa inkluderade bland annat utrotning av hunger och minskning av fattigdomsnivåerna. Detta undanröjde behovet av motivering innan den nationella regeringen fick ingripa i statliga angelägenheter. Den här eran fick också högsta domstolen befogenhet att ingripa i politiska och rättsliga frågor som hanteras på statlig nivå. Detta skildrades när generalförsamlingen i Tennessee var tvungen att omfördela lagstiftande distrikt för att uppnå lika representation av personer. Denna order utfärdades av Högsta domstolen, som verkar på uppdrag av den nationella regeringen, och inte den regionala förvaltningsnivån. Nixons och Fords regimer övervakade policyer som flyttade auktoriteten och ansvaret som åtföljde tilldelningen av medel till delstatsregeringarna, för att hantera det mellanstatliga bidragssystemet.


Detta koncept tillhandahåller åtskillnad av regeringens armar. Detta skyddar mot maktmissbruk genom att tillämpa begreppet "checks and balances". På 1700-talet tillämpade staterna dessa lagar på olika sätt, och staterna i norr ignorerade dem utan förbehåll. Detta innebar att myndighetstjänstemän innehade tjänster i olika institutioner, vilket innebar en intressekonflikt. Det är anmärkningsvärt att stater i söder iakttog denna princip för den senare Ellis, För närvarande är kongressen det enda organ som har lagstiftande kapacitet. Detta illustrerades i, när högsta domstolen hindrade kongressen från att tilldela president Clinton befogenhet att lägga in sitt veto mot bestämmelser i ett lagförslag innan det undertecknades i lag.


John Marshal, en före detta överdomare, som skrev att medan kongressen hade i uppdrag att utföra lagstiftande funktioner, krävde tekniska aspekter av dessa lagförslag expertbidrag, introducerade ett nytt koncept. Det är anmärkningsvärt att initiala republikaner bar många likheter med klassiska liberalister. Detta bevisas av de många övertygelser de hade gemensamt, inklusive vördnad för rättsstatsprincipen och konstitutionalism. Ideologiska skillnader mellan de två sidorna föranleds av frihet. Enligt republikanerna utgör politiska ingripanden och lagar som styr offentlig förening inte en försämring av friheten. Detta är motsatsen till liberalerna, som likställer frihet med oberoende från godtycklig makt Sheldon,

No comments:

Post a Comment