Tuesday, January 25, 2022

APA-format för en uppsats

APA-format för en uppsats



Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. Studentuppsatser och professionella uppsatser har lite olika riktlinjer när det gäller titelsida, abstrakt och löpande huvud. gör dessa regelbundet numrerade med 2,3,4 osv. Sektionsrubriker APA-uppsatser är ofta indelade i sektioner. Uppsatsformat College Writing College Uppsats Innehållsförteckning. För att få en bättre uppfattning och bra exempel på hur APA-papper ska se ut kan du köpa ett bra pappersprov, apa-format för en uppsats.





Hur man ställer in APA-format (med mall)



Att formatera din uppsats har blivit mycket enklare med den 7:e upplagan av APA-stilguiden. Eleverna behöver inte längre tillhandahålla ett löpande huvud eller ett sammandrag om inte din instruktör ber om det. Resultatet är ett mer strömlinjeformat uppsatsformat, så att du med bara lite uppmärksamhet på detaljerna kan vara iväg till tävlingarna! Obs: Alla detaljerade instruktioner hänvisar till Microsoft Word. Om din lärare vill ha ett sammandrag kan du infoga det efter titelsidan. Vilken du än väljer, se till att du använder den genom hela din uppsats. Fotnoter är vanligtvis i teckenstorlek 10, och för bildtexter till tabeller och figurer, använd en teckenstorlek mellan 8 och sedanapa-format för en uppsats standardmarginalen för alla Word-dokument har varit 1 tum runt om.


Lyckligtvis har APA-format samma krav. All text i din uppsats ska vara dubbelt spridd. Titeln på din uppsats bör handla om dubbla rader från toppen av sidan. Texten ska vara centrerad och i fet stil. Se till att du använder stora ord, men inte prepositioner och artiklar. Dubbla mellanslag på all text på din titelsida och lägg till ett extra mellanslag efter titeln. Ange sedan ditt namn, avdelningen, apa-format för en uppsats, instruktör och datum. Datumet kan formateras på olika sätt, men man föredrar att stava månaden i sin helhet. För studentuppsatser är abstrakt max: ord helt valfritt.


Men om din instruktör kräver en sammanfattning av apa-format för en uppsats papper, apa-format för en uppsats, placera sedan abstraktet på sin egen sida, direkt efter titelbladet. Din uppsats börjar egentligen på tredje sidan. Din rubrik ska vara i fetstil, centrerad, med nyckelord med versaler:. Observera också att till skillnad från i abstraktet är den första raden i varje stycke indragen en tabulator. För mer information, besök vår sida om formatering av referenslistan. APA-papper är ofta indelade i sektioner. Börja med att använda rubriker på första nivån och använd de andra för underrubriker:. Tredje nivåns rubrik fet kursiv, vänsterjusterad.


Fjärde nivåns rubrik fetstil, indragen, slutar med en punkt. Rubrik på femte nivån fet kursiv, indragen, slutar med en punkt. Formateringen av rubriken gör susen. APA-uppsatsmall utan abstrakt eller löpande huvud. APA-uppsatsmall med valfritt löpande huvud och abstrakt. Användarnamn eller e-mailadress. Kom ihåg mig, apa-format för en uppsats. Essäskrivande. Göra efterforskningar. Skrivprocessen. Uppsatsformatet. Delarna av en uppsats. Använda citat. Betygsättning och feedback. Föregående ämne. Nästa ämne. The Essay Format APA Essay Writing The Essay Format The Essay Format APA. Inledning Det har blivit mycket lättare att formatera din uppsats med den 7:e upplagan av APA-stilguiden.


Grundläggande uppsatskomponenter En APA-uppsats har tre delar: Titelsidan Uppsatsen Referenslistan Om din lärare vill ha ett sammandrag kan du infoga det efter titelsidan. Teckensnitt Du har några alternativ när det gäller att välja typsnitt. Här är några acceptabla val: Sans-Serif-teckensnitt: Calibri-storlek 11Arial-storlek 11 Serif-teckensnitt: Times New Roman-storlek 12Georgia-storlek 11 Vilken du än väljer, apa-format för en uppsats, se till att du använder den genom hela din uppsats. Marginaler Sedan standardmarginalen för alla Word-dokument har varit 1 tum runt om. Mellanrum All text i din uppsats ska vara dubbelt spridd. Sammanfattning För studentuppsatser är abstrakt max: ord helt valfritt. Uppsatsens startsida Din uppsats börjar egentligen på den tredje sidan.


Din rubrik ska vara i fet stil, centrerad, med nyckelord med versaler: Observera också att till skillnad från i abstraktet är den första raden i varje stycke indragen en tabbrymd. Sektionsrubriker APA-uppsatser är ofta indelade i sektioner. Börja med att använda rubriker på första nivån och använd de andra för underrubriker: Första nivåns rubrik fetstil, centrerad andra nivåns rubrik fetstil, vänsterjusterad tredje nivåns rubrik fet kursiv, vänsterjusterad rubrik på fjärde nivån fetstil, apa-format för en uppsats, Indragen, slutar med en punkt. APA Essay Mall Gör ditt liv en apa-format för en uppsats enklare genom att ladda ner en av våra APA-mallar.


APA-uppsatsmall utan abstrakt eller löpande huvud APA-uppsatsmall med valfritt löphuvud och abstrakt. Tillbaka till lektionen. För att komma åt detta ämne krävs en inloggning. Ange dina uppgifter nedan! Användarnamn eller e-postadress Lösenord Kom ihåg mig Glömt ditt lösenord? Användarnamn E-post Registreringsbekräftelse kommer att skickas till dig via e-post.





köp ingenting dag uppsats



Hur man formaterar en uppsats i apa. Skriv rubriken i mitten med en fet stil. alla efterföljande sidor bör lista löphuvudet med alla bokstäver åt vänster. Rubriken på titelsidan bör läsa löpande huvud:. Publicerad den 6 november av raimo streefkerk. Hur man skriver en uppsats i apa-format. Det är viktigt att notera att apa-format kräver att du skapar ett papper med följande funktioner:. Apa 7 ger lite olika anvisningar för att formatera titelsidorna på professionella uppsatser, t. den här sidan återspeglar den senaste versionen av apa-publikationsmanualen i. Har bra idéer i din uppsats, hur tråkigt det skulle vara om den markeras lägre eller avvisas på grund av otillräcklig formatering.


Teckenstorlek 12, en marginal på minst en tum på alla sidor av papperet, användning av dubbelt mellanslag, stycken indragna en halv tum från vänstermarginalen och många fler. Till exempel, enligt apa-stil, måste papper skrivas i ett allmänt tillgängligt typsnitt. Guide till apa style avsnitt 4. Hur man skriver en uppsats i apa-stil? I en grundläggande apa-formatstruktur kan vi tillämpa en liknande lista med riktlinjer som vi gjorde i mla-avsnittet: Den här artikeln återspeglar riktlinjerna för apa 7:e upplagan. klicka här för riktlinjer för apa 6:e upplagan. Uppsatsformateringsstilarna används baserat på typ av papper eller studieområde.


Teckenstorlek 12, en marginal på minst en tum på alla sidor av papperet, användning av dubbelt mellanslag, stycken indragna en halv tum från vänstermarginalen och. Det är viktigt att se om varje del är lika informativ, lönsam och konsekvent organiserad enligt reglerna. APA-schemat är ett av de vanligaste uppsatsformaten, så att känna till dess krav är avgörande. Titelsidan, sammandrag, huvudtext och referenser. Det löpande huvudet är en kort sammanfattning på mindre än 12 ord av din titel som visas högst upp på varje sida vänsterjusterad. Den här guiden täcker bara grunderna för formatering som marginaler, mellanrum, etc. Den 7:e upplagan av apa-publikationsmanualen ger riktlinjer för tydlig kommunikation, hänvisning till källor och formatering av dokument. Inkludera titeln på din uppsats före brödtexten.


Därför är det fördelaktigt att förstå grunderna i stilen. Placera titeln tre eller fyra rader ner från toppen av papperet. APA-formatering kräver ett löpande huvud på varje sida. Viktiga riktlinjer för apa-format för en uppsats:. APA-format för akademiska uppsatser och uppsatser. American Psychological Association apa-format krävs vanligtvis på högskolenivå för många ämnen inom samhällsvetenskap. För det första kan ett korrekt format för en uppsats vara i mla-, apa- eller chicago-stilar. Hur man formaterar en uppsats i grundläggande apa-stil.


Rubriker format nivå format 1 centrerad, fet stil rubriktext börjar som ett nytt stycke. Enligt apa-formatguiden, om tidskriftsartikeln hittades online, bör följande format följas: Att skriva en uppsats i apa-format kan vara skrämmande om du saknar skrivförmåga och erfarenhet. Fortsätt läsa den här enkla guiden för att hitta svar på dina frågor och lära dig mer om APA-nyckelelement och kraven för den senaste versionen av APA-stil. Om du letar efter information om andra citeringsstilar som MLA eller Chicago, kolla gärna fler artiklar på vår blogg. Undrar du vad APA-uppsatsformatet är och hur det skiljer sig från andra akademiska citeringsstilar? APA är den officiella publiceringsstilen för American Psychological Association som har skapat en uppsättning formateringsriktlinjer och citeringsregler.


Låt oss se dess syfte. Dessa regler är viktiga för att säkerställa att professionella uppsatser, vetenskapliga skrifter och studentarbeten uppfyller en professionell standard för akademisk integritet. APA används inom samhällsvetenskap, psykologi, sociologi, utbildning. Det bestämmer hur du strukturerar det akademiska innehållet och hur du presenterar delar av ditt arbete som du har skrivit med hjälp av olika effektiva strategier. Hur man skapar det bästa akademiska innehållet i APA-stil? Det finns två aspekter du bör fokusera på:. Låt oss ta en titt på de grundläggande tipsen för APA-uppsatsformatet du bör följa. De kommer att ge dig en allmän uppfattning om hur du presenterar din APA-uppsats. Vi föreslår också att du kontrollerar specifika riktlinjer från din instruktör eftersom de kan ha vissa krav som inte ingår i den officiella APA Publication Manual.


För att få en bättre uppfattning och bra exempel på hur APA-papper ska se ut kan du köpa ett bra pappersprov. Följ reglerna nedan:. Vänligen notera att APA 7 ger olika guider för titelsidan för professionella dokument avsedda för publicering och studentmanuskript för högskola eller gymnasieskola. Titelsidan innehåller fyra delar av information: det löpande huvudet, titeln på ditt verk, namnet på författaren och den institutionella tillhörigheten. Ett studentdokument innehåller också kursens nummer, instruktörens namn och deadline för denna uppgift. Sidhuvudet ska inkluderas till vänster och sidnumret till höger längst upp på sidan. Ordet "titel" ska skrivas centrerat i den övre halvan av din sida med stora och små bokstäver.


Själva rubriken måste skrivas i fetstil och centreras i den övre halvan av din sida, får ta upp två rader och inte ha mer än 12 ord. Det bör informera läsarna vad din APA-artikel handlar om. Kom ihåg att du ska dubbelstega all text på den här sidan. Under titeln måste du skriva namnet på författaren, inklusive för-, mellan- och efternamn. Använd inte några titlar som Dr. eller någon grad som Ph. Nedan bör du nämna den institutionella tillhörigheten för att ange författarens plats. Dina läsare kommer att förstå var din forskning utfördes. När det gäller en professionell uppsats måste författaranteckningen skrivas efter institutionstillhörigheten. Den ska placeras i den nedre halvan av sidan och delas upp i flera delar.


Den första delen måste innehålla namnet på författaren och både symbolen och URL:et för ORCID iD. Utelämna författare som inte har ett ORCID-ID. Den andra delen måste innehålla eventuella förändringar i tillhörighet eller eventuella författares dödsfall. I den tredje delen bör du placera erkännanden eller avslöjanden. Detta kan vara en erkännande av ekonomi och annan aktivitet, registrering av ditt arbete, avslöjande av rapporter, öppen praxis, etc. I den fjärde delen bör du placera all information som behövs för att läsarna ska kunna kontakta författaren. Sammanfattningen börjar på den nya sidan. Kom ihåg att du inte behöver några citattecken, understrykningar eller kursiv stil här. På nästa rad, börja skriva en sammanfattning av den forskning du har gjort och nämn de viktigaste resultaten och resultaten.

No comments:

Post a Comment