Wednesday, December 22, 2021

Prov essä omvårdnad

Prov essä omvårdnad



Jag tror att a prov uppsats omvårdnad karriär bör ha lite att göra med de pengar eller ersättningar som erbjuds och mycket med tillhandahållande av tjänster. Det är viktigt att du delar med dig av något som är meningsfullt för dig, även om det är en liten händelse som påverkat ditt beslut, till exempel att hjälpa till i soppköket under sommarlovet. Bland de avsevärt yttre förhållanden som kan ingripas inkluderar: hemmet, hälsa och säkerhet på arbetsplatsen, dricksvatten, sanitet, luft prov uppsats omvårdnad, gifter och kemikalieanvändning, samhällshälsa, näring, prov uppsats omvårdnad, och uppkomsten av klimatförändringar. Att plantera fler träd kan också minska koldioxidutsläppen Jacobsen, Obs: detta prov tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning.





MILJÖHÄLSA OCH HÄLSKOFFEKTER AV MILJÖFÖRÄNDRINGAR



Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats åt dig. Fortsätt om du godkänner denna policy eller om du vill veta mer om den. Typ av papper: Uppsats, prov uppsats omvårdnad. Ämne: HälsaMiljöMedicinRenlighetVattenutvecklingprov uppsats omvårdnad, Psykologigemenskap. Sammanfattning Denna artikel analyserar miljökontexten för hälsa. Den diskuterar miljöfaktorers bidrag till etiologin för stora sjukdomar. Miljön, enligt definitionen av Världshälsoorganisationen, fokuserar på de yttre krafter som kan modifieras WHO. Den utesluter livsstilar och beteenden, men erkänner hur dessa yttre krafter formar livsstilar och beteenden genom tillgång till dessa yttre krafter.


Miljöfaktorer kan ha stor betydelse för hälsan. Tillgång till rent och säkert vatten, säker hem- och arbetsmiljö, gifter, luftföroreningar och klimatförändringar är bland de faktorer som är skadliga för hälsan. I linje med detta är de mest mottagliga för miljöpåverkan små barn. Det finns också ett betydande antal prov uppsats omvårdnad för några år sedan på grund av miljörisker. Det finns vanliga frågor och luckor som rör miljöhälsa; därför måste övergripande åtgärder genomföras på de olika nivåerna för att ta itu med dessa.


Miljön spelar en avgörande roll för att säkerställa folkhälsan. Förutom genetik, livsstil och kulturella metoder påverkas även hälsosituationen och sjukdomarnas etiologi av miljön. Studier utförda av WHO har rapporterat att ett stort antal dödligheter på global och regional nivå kan tillskrivas osäkert dricksvatten, dåliga sanitära metoder och luftföroreningar i inomhus- och utomhusområden. WHO, dessutom hälsorelaterade beteenden kan också påverkas av miljön. För prov uppsats omvårdnad, brist på tillgång till vatten och ordentliga sanitära förhållanden kan främja ohygieniska metoder som oregelbundet bad, oregelbunden tvätt eller hoppa över handtvätt innan du äter. Verkligen, prov uppsats omvårdnad, miljön kan påverka en myriad av tillstånd, allt från fysisk, beteendemässig, psykologisk eller mental, social och kulturell hälsa.


Denna studie skulle vidare på miljökontexten och hur den påverkar hälsan över sektorer. Att främja folkhälsan innebär förståelse för olika faktorer som påverkar hälsorelaterade beteenden, praxis och sjukdomsetiologi. Historiskt sett tros miljön vara en av de bidragande faktorerna till varför människor utövar vissa beteenden för att förhindra spridning av sjukdomar, minska epidemier eller främja sanitet i samhällen. Så tidigt som för år sedan har Hippokrates noterat behovet av att heltäckande undersöka de myriader av faktorer som rör hälsa. Dessa faktorer inkluderar hälsa, kost och beteende, bland många andra.


Vid varje tidpunkt i historien har det skett utvecklingar inom folkhälsoområdet som specifikt riktade in sig på problem som minskning av epidemier, miljöhygien och sociala och miljömässiga riskfaktorer för infektionssjukdomar, prov uppsats omvårdnad. Detta förklarar ett viktigt övervägande, prov uppsats omvårdnad, nämligen intervention, som skulle kunna göras för att förhindra eller mildra dess inverkan. Bland de avsevärt yttre förhållanden som kan ingripas inkluderar: hemmet, hälsa och säkerhet på arbetsplatsen, dricksvatten, sanitet, prov uppsats omvårdnad, luftkvalitet, gifter och kemikalieanvändning, samhällets hälsa, prov uppsats omvårdnad, och uppkomsten av klimatförändringar.


Dessa miljöförhållanden kräver omfattande tillvägagångssätt som skulle säkerställa förebyggande eller mildring av möjliga skadliga effekter på fysisk och till och med psykisk hälsa. Till exempel kan diarré förebyggas om det finns tillgång till rent vatten och korrekt sanitet. Det kan göras genom noggrann handtvätt eller närvaro av rena latriner i samhällen. Ett annat exempel skulle vara miljöförändringar som kan orsaka en ökning av dödsfall från perioden till Program som driver på för att minska utsläppen av växthusgaser genom utveckling av livsmedel, energi och transporter kan minska luftföroreningar eller förbättrad hälsa WHO, En övergripande förståelse för miljöpåverkan på allmänheten kan fungera som en ram för byråer och förespråkare att driva på program som skulle gynna en massa människor.


Hur betydelsefull är miljön för hälsan? Svaret är mycket betydelsefullt. Dessutom har miljörisken spelat en roll för de stora sjukdomarna. Miljöexponeringen och tillgången till hälsovård bidrog också till förekomsten av sjukdomstillstånd i regionerna WHO. Denna statistik kan vara bara uppskattningar men den indikerar miljöns roll i mottagligheten hos vuxna och barn över hela världen för allvarliga sjukdomar som leder till dödsfall eller oförmåga att återgå till normal funktion. Hemmiljö: Hus måste byggas för att fungera som en trygg bostad för familjer. Ett hälsosamt hem prov uppsats omvårdnad betyder tillgång för familjemedlemmar till dricksvatten, sanitet, giftfria material och skydd mot faror.


Det måste vara brandsäkert, prov uppsats omvårdnad, vara borta från jordbävningsförkastningslinjer och vulkaner, prov uppsats omvårdnad översvämningsfri. Dess ledningar måste också vara korrekt installerade. Husets materialsammansättning ska vara giftfri. Det måste också skyddas från insekter som kan överföra sjukdomar Jacobsen, Vatten: Tillgång till vatten är en grundläggande mänsklig rättighet. Detta innebär att varje människa har rätt till rent och säkert vatten för att dricka och andra ändamål. Vatten måste vara fritt från bakterier, virus och andra förorenande ämnen. De prov uppsats omvårdnad mängd vatten måste nås på olika sätt som tillhandahålls av regeringar eller organisationer. Det måste vara lättillgängligt, tillförlitligt och viktigast av allt, gratis eller åtminstone kan erbjudas av majoriteten. Jacobsen, Sanitet: Korrekt sanitetsmetoder måste implementeras genom tillgången på latriner, som också måste ha tillgång till vatten; dock måste latrinerna vara prov uppsats omvårdnad från mat- och vattenförsörjningen för att undvika kontaminering.


Korrekt bortskaffande eller spolning måste säkerställas för att undvika generering av flugor som kan orsaka ytterligare sjukdomar Jacobsen, Air Prov essä omvårdnad Cigarettrök, gas och motorer kan orsaka föroreningar. Ett sätt att förbättra luftkvaliteten är att vidta åtgärder som reglerar tobakskonsumtionen, prov uppsats omvårdnad, och användningen av energi. Att plantera fler träd kan också minska koldioxidutsläppen Jacobsen, Arbetssäkerhet: Arbetsmiljön kan vara farlig för många arbetare i alla aspekter: fysiska, psykologiska, biologiska, kemiska och mekaniska. Korrekt policy för säkerhet och tillgång till hälsotjänster inklusive rådgivning kan underlätta säkerheten på arbetsplatsen bland arbetare som arbetar i en utmanande miljö Jacobsen, Toxics: Exponering för kemikalier som har cancerframkallande ämnen eller teratogener eller har farliga effekter kan leda till dödliga sjukdomar Material som används dagligen, t.ex. eftersom smink kan ha kemiskt innehåll som kan skada hälsan.


Livsmedel och andra förnödenheter kan också innehålla kemikalier som kan vara skadliga för hälsan. Förbud mot produkter som innehåller skadliga kemikalier kan göras på lokal till internationell nivå Jacobsen, Community-health: Att främja ett säkert, säkert och disciplinerat samhälle kan minska effekterna av sjukdomar, inte bara för fysisk hälsa utan för psykisk hälsa. Ett organiserat samhälle förstärker sina medlemmars roll för att bli aktiva nyckelspelare inom samhällshälsan Jacobsen, Climate Change: WHO har rapporterat att klimatförändringar påverkar hälsan eftersom de påverkar tillgången till ren luft och dricksvatten, livsmedelssäkerhet och säker bosättning. Klimatförändringar kan ha en hög grad av gravitation eftersom de medför ett överhängande hot mot överlevnaden; klimatförändringarna kan dock mildras. Förutom politik är beslutsamma åtgärder för planering för livsmedelssäkerhet, minskning av koldioxidutsläpp och upprätthållande av skogar några av de få åtgärder som kan betraktas som WHO, Prov essä omvårdnad är den mest påverkade av alla dessa miljörisker?


Svaret är barn. WHO rapporterade att miljöbelastningen uppskattas till cirka fem gånger större än det totala antalet invånare. Förklaringen är enkel: fler barn har inte tillräckligt med tillgång till tjänster som kunde ha räddat deras liv från prov uppsats omvårdnad, malaria och andningsproblem avsevärt genom bidrag från miljöfaktorer, prov uppsats omvårdnad. Förebyggande och lindrande åtgärder är viktiga interventionsstrategier som skulle kunna åtgärda klyftorna i hälsa. Både statliga och privata institutioner kan implementera eller stödja initiativ och program för hälsa; detta måste dock göras som ett komplement till de pågående programmen.


Nyckeln är att utveckla de befintliga strategierna och planera nya program om det skulle behövas. Jag har en avgörande roll för att ta itu med miljön prov uppsats omvårdnad genom att arbeta hand i hand med akademin och samhället. Liksom alla andra yrkesgrupper måste hälsosektorn vara proaktiv i att planera, implementera, övervaka och utvärdera program som skulle ge positiva resultat för samhällen. Närmare bestämt, jag prov uppsats omvårdnad bidra i följande initiativ: Medvetandehöjande: En av de stora aktiviteterna för att främja hälsa prov uppsats omvårdnad att öka medvetenheten hos samhällen om miljöns inverkan på deras hälsa. Det är viktigt att de förstår sjukdomarnas etiologi, hur miljön bidrar till deras hälsotillstånd och vad de måste göra för att minska de negativa effekterna av miljöfaktorer.


Jag kan också hjälpa till med att skapa material som kan ge information om hälsorisker och främjande av säkerhet. Advocacy: Förändring, vare sig den är personlig eller institutionell, är avgörande för att uppnå långsiktiga effekter av förebyggande eller begränsning. Att förespråka reformer kan uppmuntra inflytelserika personer såsom beslutsfattare, att initiera kostnadseffektiva och hållbara åtgärder. I skolor kan vi driva på striktare regler när det gäller produkter som kan användas eller till och med regler för att förbjuda rökning. Forskning: Ytterligare forskning om miljöns inverkan på hälsan kan ge användbar information för att förbättra tillgången till tjänster.


Det skulle också fungera som baslinjeinformation för andra utövare som skulle vilja hålla sig à jour med utvecklingen inom hälsa, prov uppsats omvårdnad. Forskning skulle också komplettera opinionsbildning sedan prov uppsats omvårdnad tillhandahålls av forskning kan stödja opinionsbildningen, prov uppsats omvårdnad. Bortsett från dessa tre kan jag också engagera mig i att främja rätten till tillgång till rent och säkert dricksvatten, lämpliga sanitära anläggningar och organisera mina studiekamrater för att bli proaktiva inom miljöhälsa. Engagemang och uppriktighet är viktiga dygder som måste odlas för att uppnå fler vinster som skulle ge fördelar för människorna och så småningom säkra vår framtid. Nyckeln är att heltäckande analysera och ta itu med problemen och luckorna för att undvika ytterligare negativa effekter för den breda befolkningen.


Miljöhälsa betonar aspekterna av fysisk miljö och alla relaterade yttre krafter som kan förändras, förändras eller modifieras. Faktorer som hem, vatten, sanitet, gifter, bland annat bidrar till orsakerna till sjukdomar och hälsorelaterade beteenden. Historiskt har det bevisats att miljön är ett av ämnena för vidare studier på grund av dess påverkan på människor. I denna studie har det visat sig att miljöns påverkan på hälsan inte bara har flera effekter, utan också kan vara en väg för ytterligare förändringar och opinionsbildning på olika nivåer.


Omfattande åtgärder för miljöhälsa måste antas för att lösa problemen och luckorna. Jacobsen, K. Introduktion till global hälsa. Sudbury, MA: Jones and Bartlett Pub. Världshälsoorganisationen. Förebygga sjukdomar genom friska miljöer: Mot en uppskattning av miljöbelastningen prov uppsats omvårdnad sjukdom. WHO:s klimatförändringar och hälsa. Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den.


Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare.





hur man skriver en bra berättande uppsats



Jag är en förstående, empatisk och självsäker diplomatisk snabblärare med stor kommunikativ förmåga. Jag vet att jag kommer att behöva dessa färdigheter som sjuksköterska. Men för att kunna ta denna väg behöver jag bara en utmärkt utbildning för att bli den jag var menad att vara. Efter att jag fick mina undersökningsresultat och jag sa till mina föräldrar att jag ville bli sjuksköterska hade de blandade känslor. Ja, de visste alltid att jag ville hjälpa människor, studera hårt och arbeta inom det medicinska området. Men det faktum att jag hade valt omvårdnad och inte något annat trots min höga GPA var inte helt välkommet för dem. Lyckligtvis kunde min moster, som är en pensionerad sjuksköterska, övertyga dem att låta mig utöva min passion. Så varför har jag alltid velat bli sjuksköterska??


Tja, mitt liv, min karaktär, mitt tänkesätt och motivation har alltid funnits i det här yrket. Som barn gillade jag hur orolig min moster var för oss. Jag var förtjust i henne och hon kunde alltid välja att jag skulle besöka mina morföräldrar på helgerna. Det var inte bara roligt, utan också en chans att ta hand om dem. Det gav mig stor glädje att se dem lyckliga och jag visste att jag redan var kär i att hjälpa äldre, barn, sjuka och behövande. De är inte heller alltid på sjukhuset. De är precis där vi är och jag borde hjälpa dem. Så när jag gick i skolan gick jag biologiska kurser med stor passion.


Jag ville lära mig hur människokroppen fungerar och hur sjukdom uppstår. Utan studier älskade jag att vara den person som ger första hjälpen till elever som skadats. Jag hade faktiskt blivit så populär i det här att barnen först ringde mig innan vi rapporterade till skolsköterskan. Det gav mig stor beundran att se hur sköterskan tog hand om barnen. Varje dag visste jag att jag ville bli sjuksköterska och bli som han. Varje gång jag hör om ett frivilligt läkaruppdrag vill jag vara en del av det. Jag tror att en tillfredsställande karriär borde ha lite att göra med de pengar eller ersättningar som erbjuds och mycket med att tillhandahålla tjänster. För mig är livet ovärderligt eftersom ingen summa pengar kan köpa en människas liv.


Detta har lärt mig att bortse från individernas rikedom inför att rädda liv. Jag vill vara sjuksköterskan som tar hand om människor utan att ens tänka på vad jag ska få tillbaka. Mina personliga egenskaper, inspirationer och karaktär pekar alla mot omvårdnad. Min passion för att bli sjuksköterska började i min barndom när jag såg min mamma arbeta som sjuksköterska. Hon byggde upp goda relationer med sina patienter och hon gjorde allt hon kunde för att se till att de kände sig bekväma. Detta informerade mitt beslut att välja omvårdnad som en karriär eftersom det kommer att ge mig ett utmanande men givande arbete samt stabila arbetsmöjligheter. Jag vill uppleva tillväxt i min karriär och jag är säker på att omvårdnad kommer att göra det möjligt för mig att avancera och specialisera mig.


På så sätt kommer jag att kunna fortsätta utmana mig själv samtidigt som jag ger bästa möjliga vård till mina patienter. När jag gick i mellanstadiet blev jag inblandad i en bilolycka som fick mig att tillbringa en vecka som sluten patient på sjukhus. Jag såg med vördnad hur sjuksköterskorna var engagerade i att erbjuda uppmärksamhet och vård till patienterna, inklusive mig. Till skillnad från läkarna som bara dök upp en kort stund under sina dagliga rundor, var sjuksköterskorna alltid där och såg till att jag var bekväm och på rätt väg till återhämtning. De gjorde mindre skrämmande och lite lättare en situation som annars skulle ha varit svår.


Jag insåg hur mycket sjuksköterskor betyder för sina patienter. Därifrån bestämde jag mig för att jag också skulle bli sjuksköterska och göra skillnad för mina patienter genom att hjälpa dem genom den svåra sjukdomsperioden. Mitt beslut att bli sjuksköterska grundades också av min önskan att lära sig nya saker. Som sjuksköterska måste jag fortsätta utmana mig själv för att hålla mig à jour med medicinsk utbildning och trender. Detta kommer att säkerställa att jag fortsätter att ta hand om mina patienter på bästa möjliga sätt. I min vardagliga praktik på min arbetsplats kommer jag att lära mig åtminstone något nytt av både mina patienter och kollegor.


Detta kommer att inspirera mig att fortsätta utforska djupare kunskaper om de procedurer och tekniker jag tillämpar på daglig basis. Jag ser därför omvårdnad som ett rikt område för personligt lärande och utveckling. När jag gick igenom min gymnasieutbildning insåg jag att jag besitter några av de egenskaper som behövs för omvårdnad. Jag konstaterade till exempel att jag är en bra kommunikatör som både är bra på att lyssna och ge feedback. Jag insåg detta under grupp- och klassdiskussioner under vilka jag skulle leda diskussioner och svara på olika frågor från mina medstudenter på ett tillfredsställande sätt. Jag tror att en bra sjuksköterska ska kunna kommunicera effektivt med sina patienter och förklara saker för dem tydligt både på ett icke-tekniskt och tekniskt sätt. Dessutom är jag en lagarbetare. Jag skulle inte skilja mig från en fyrkantig pinne i ett runt hål om jag kom på mig själv i ett yrke där det finns lite eller inget lagarbete.


Jag omfamnar särskilt att arbeta i ett team eftersom jag, precis som alla andra personer, aldrig kan vara perfekt när det gäller färdigheter och förmågor. Jag kommer definitivt att behöva någon som kompletterar mina brister och brister i utförandet av mina arbetsuppgifter. De enda kriterierna för uppsatsen är att den måste vara två sidor lång. Uppsatsen är tänkt att beskriva min filosofi om omvårdnad. Jag skulle vilja att du inkluderar några saker när du beskriver min "filosofi. Du kan expandera på vad som helst och lägg till alla detaljer du vill. Kom ihåg att hela uppsatsen handlar om min omvårdnadsfilosofi.


Min filosofi om omvårdnad kommer direkt från min önskan att hjälpa människor. Jag vill bli sjuksköterska eftersom jag tycker om att vara runt människor i deras behov och jag får intern tillfredsställelse genom att hjälpa dem som behöver hjälp. Jag minns när jag gjorde lite volontärarbete för ett sjukhus och det var då jag insåg min passion för omvårdnad. Jag tror att botemedlet för många av människors åkommor inte bara finns inom medicinen, det är i vården som de får som patienter på sjukhus och i sina hem. Det är här jag tror att jag kan göra stor skillnad i människors liv genom att hjälpa dem att återhämta sig från sina åkommor.


En av de filosofier som ligger mig väldigt varmt om hjärtat är att jag tror att en persons hälsa är allt i sinnet. Det här är typ en omtänksam teori som jag tror på, som är att det inte skulle finnas några patienter om alla runt dem bara skulle förstå vad de går igenom och vad som behövs för att hjälpa dem. Jag tror på denna filosofi eftersom den beskriver de olika hälso- och vårdrelaterade frågorna och problemen i ett helt annat ljus. Jag tror också att det är viktigt för sjuksköterskorna att förstå sitt eget jag så att de bättre kan behandla sina patienter. Jag tror att andlighet har en mycket viktig roll i sjuksköterskeyrket. Faktum är att vården av själen är den mest kraftfulla aspekten av konsten att vårda i omvårdnad.


Jag har en väldigt unik syn på hälsa. Jag tänker på "hälsa" som den enkla frånvaron av sjukdom i kroppen.

No comments:

Post a Comment