Thursday, December 16, 2021

Hur man skriver en reflekterande analysuppsats

Hur man skriver en reflekterande analysuppsats



Håll dig kvar till slutet av vår guide för att få några användbara skrivtips från skrivteamet på EssayPro - professionell pappersskrivartjänst. Genom att läsa många böcker och undersöka vad reflekterande skrivande egentligen är; Mezirow och Schon, sa att reflekterande tänkande hur man skriver en reflekterande analysuppsats börjar faktiskt med dig. Få skrivhjälp. Men här är några idéer som du kan skriva om för att hjälpa dig komma igång:. Jag gav giltig och användbar information till skribenterna och genom detta var de också nöjda med resultaten från mina recensioner. I en reflekterande uppsats delar du din egen erfarenhet av någon händelse eller dina tankar angående en artikel, lektion, föreläsning, etc.





Hur man skriver en affärsartikel



Denna artikel, skriven av sjuksköterskorna på NursingAnswers. net kommer att visa dig hur du skriver en reflekterande uppsats och kommer att guida dig genom processen att skriva denna specifika typ av papper. Vi kommer därför att ta upp var och en av dessa frågor i tur och ordning, och fler, när vi diskuterar detaljerna i att skriva en reflekterande uppsats. Till att börja med då kan din första fråga vara att härleda poängen med en reflekterande uppsats. Det första du bör veta då är att själva kärnan i en reflekterande uppsats, på dess mest grundläggande nivå, är att den ska reflektera över en upplevelse du har haft – därför hur man skriver en reflekterande analysuppsats namn. Denna reflektion kommer naturligtvis att variera beroende på ditt studieområde, men principen är densamma: du kommer att ha haft en speciell erfarenhet inom området, hur man skriver en reflekterande analysuppsats, eller i livet i allmänhet, och du kommer sedan att skriva om det och reflektera över det genom olika analyser.


Mer specifikt kommer du att göra detta genom att först kortfattat beskriva vad som hände, från din egen unika synvinkel, hur man skriver en reflekterande analysuppsats, innan du reflekterar över detta och försöker lära dig något av erfarenheten genom att sätta detta i sammanhanget med alla perspektiv eller teorier som du har studerat, hur man skriver en reflekterande analysuppsats, eller helt enkelt genom att analysera upplevelsen efter händelsen lite mer på djupet, och försöka förstå vad som hände. Sannerligen, om detta ämne, där hur man skriver en reflekterande analysuppsats sägs vara två huvudtyper av reflektion, i: 1 reflektion gjord under en händelse, och 2 reflektion gjord efter en händelse.


Så du kan behöva bestämma vilken typ av reflektioner du ska fokusera på - men du kommer bara att kunna välja om du först vet att du kommer att skriva en reflekterande uppsats, innan en händelse inträffar. Summan av kardemumman är dock att den underliggande poängen med att skriva en reflekterande uppsats är så att du kan lära dig något om dig själv och om ditt studieområde genom att dra nytta av en praktisk erfarenhet. För att förtydliga då, om du inte är helt bekant med tredje- och förstapersonssynpunkterna, är ett exempel på ett tredjepersons- och förstapersonskonto följande:.


Denna förändring i spänning är alltså den första tydliga skillnaden som görs mellan en traditionell akademisk uppsats och en reflekterande hur man skriver en reflekterande analysuppsats för att skriva en reflekterande uppsats måste du bli skicklig på denna förstapersonsstil. Men lyckligtvis tycker de flesta att denna förstapersonsmetod för att skriva mycket lättare och mer naturlig än tredjepersonssynpunkten, så detta borde inte vara ett stort problem. Om du behöver hjälp med ditt reflekterande skrivande, ta en titt på tjänsten för reflekterande uppsatsskrivande på NursingAnswers.


Därefter måste du tänka på strukturen på ditt papper. En bra reflekterande uppsats ska beskriva en händelse eller en upplevelse, samtidigt som den ska analysera vad upplevelsen betyder och vad du har lärt dig av den. Helt enkelt genom att diskutera och sedan analysera en tidigare händelse gör detta i sig själva verket reflekterande, per definition. Det finns dock olika sätt som du kan gå tillväga ur ett strukturellt perspektiv. I slutändan finns det inget rätt eller fel svar, men det viktiga är att du inkluderar några betydande reflekterande element och några analyser av upplevelsen; annars är det helt enkelt en beskrivande del, och inte en reflekterande.


Därför kommer det grundläggande formatet för en reflekterande uppsats att vara en standard: Introduktion Huvuddel och slutsats. Men som noterat kan du dela upp huvuddelen i en distinkt beskrivande sektion och en analyssektion, eller så kan du slå samman de två. Således, om du väljer att gå med Essay Structure 1, måste du slå samman din beskrivning och reflekterande analys, och du kan göra detta genom att ha en ämnesmening som beskriver just denna del av din upplevelse följt av några analyser och stödjande detaljer, och sedan genom att lägga till en minislutsats som avslutar stycket – och sedan kan du följa denna mikrostruktur inom varje pågående stycke i din huvuddel.


Som sådan, i uppsatsstruktur 1, kan varje stycke i din huvuddel se ut ungefär så här:. Men för många människor kan Essay Structure 2 vara lättare att hantera, eftersom genom att använda detta tillvägagångssätt kan du helt enkelt skriva en beskrivning av din upplevelse i sin helhet och sedan analysera allt, i mer allmänna termer, och plocka ut specifika delar som du finner särskilt intressant. I slutändan är tillvägagångssättet du tar mycket en personlig preferens, hur man skriver en reflekterande analysuppsats, och du bör inte bli nedskriven genom att ta någon av metoderna – såvida inte din uppgift, naturligtvis, specifikt har begärt en viss struktur från början, hur man skriver en reflekterande analysuppsats.


Du kan hitta hundratals exempel på reflekterande uppsatser på NursingAnswers. Tonen i din reflekterande uppsats är också viktig och bör vara formell till sin natur, utan att vara alltför akademisk, eftersom du kommer att inkludera dina personliga tankar och känslor, som är subjektiva till sin natur. Således kan du inkludera akademiska element, och verket bör refereras som vilket annat akademiskt arbete som helst om du inkluderar citat i texten i verket, men detta bör också vara hur man skriver en reflekterande analysuppsats genom ett mer subjektivt och reflekterande förhållningssätt, vilket naturligtvis bör uppstå om du skriver i första person. Kom bara ihåg att detta i slutändan är en uppsats, och behandla den som sådan. Dessutom är det också viktigt att få denna ton rätt från början, eftersom första intryck är viktiga.


Därför, hur man skriver en reflekterande analysuppsats, när du utvecklas bör du börja få en känsla för vad som krävs, och du kan sedan finjustera detta med ytterligare utkast. Genom att gå igenom processen att skriva en reflekterande uppsats hoppas man att du kommer till en djupare förståelse av dig själv, av din erfarenhet och att du kommer att utveckla några insikter om vad du kan göra bättre nästa gång för att uppnå olika resultat. Därför, genom att reflektera över din upplevelse och analysera den, kan du börja se händelsen genom en annan lins, och detta kan forma din framtida upplevelse och tänkande. Som sådan, beroende på ditt studieområde, kan sådana förändringar i ditt tänkande vara extremt viktiga.


Till exempel, om du arbetar inom området socialt arbete, kan du ha haft en upplevelse med en svår klient, som har misshandlat dig fysiskt, och detta kan ha gjort dig förvirrad och ifrågasatt ditt yrkesval om du inte helt förstår varför de blev våldsamma. Men genom att reflektera djupare över händelsen kan du komma till slutsatsen att klienten inte var tillräckligt involverad i sin egen vård och togs bort från beslutsprocessen, vilket fick dem att känna sig impotenta – vilket i sin tur ledde till att de surrade ut på vad de uppfattade vara någon som bidrog till den impotensen. I just den här situationen kan du alltså komma till slutsatsen att, om de har kapacitet att göra det, bör klienten ha mer delaktighet i beslutsprocessen när det gäller sin vård i framtiden.


Som sådan kan dessa typer av reflekterande metoder leda till djupgående förändringar i ditt sätt att utföra ditt arbete och i hur du tänker om vissa situationer. Dessutom, genom att bli bättre på att reflektera skrivandet, kommer du också att bli skickligare på att analysera vad du har läst, observerat eller lyssnat på, och detta är en färdighet som kommer att vara användbar inom andra områden av ditt arbete, eftersom kritisk analys är en viktig del av det mesta akademiska skrivandet. Dessutom kommer du också att bli skickligare på att skapa kopplingar mellan akademiska texter och teorier, och dina egna erfarenheter, vilket är användbart för att förena prickarna mellan teori och praktik.


Således, om du kan göra sådana kopplingar, är du mer sannolikt att vara entusiastisk över att studera sådana teorier, eftersom du kommer att vara mer övertygad om deras tillämpning i den verkliga världen. Dessutom kommer du också att bli mer skicklig på subjektivt skrivande också, vilket kan komma till nytta då och då, även i ditt akademiska skrivande. Som ett exempel, på en mycket enkel nivå, kan en reflekterande bit se ut ungefär så här:. Beskrivning: Jag arbetade på ett psykiatriskt sjukhus under en period av sex veckor, på frivillig basis. Som sådan, baserat på denna speciella reflektion, kan man dra slutsatsen att författaren som reflekterar över denna erfarenhet kanske inte längre vill göra en karriär inom mental hälsa.


Eller så kan de bestämma sig för att de skulle vara bättre lämpade för rådgivningsarbete på låg nivå, som i en skola, snarare än att arbeta med människor med kroniska och svåra psykiska tillstånd. Naturligtvis kommer reflekterande uppsatser sannolikt att vara mycket mer djupgående än så här, med din uppgift kanske anger ett visst antal ord för stycket, som 1, ord eller ord, till exempel. Om så är fallet kommer du att behöva gå in på ett stort djup, hur man skriver en reflekterande analysuppsats, och detta kommer sannolikt att leda till ytterligare avslöjanden när din analys av din erfarenhet blir mer omfattande och när du lägger till teorier och olika perspektiv i ekvationen.


Men i slutändan är det övergripande syftet med en reflekterande uppsats att författaren ska reflektera över sin erfarenhet och i slutändan lära sig något av den. Det som då gör att skriva en reflekterande uppsats är att hjälpa författaren att förstå sin upplevelse, genom några hur man skriver en reflekterande analysuppsats analys av det, så att några värdefulla lärdomar kan dras framåt. För att uppnå detta har ett antal ramverk skapats genom åren, för att vägleda skrivprocessen för en reflekterande uppsats, och därför bör några av dessa övervägas innan du börjar. Det finns ett antal teoretiska ramverk som kan hämtas från för att konstruera din reflekterande uppsats, och två av de mest kända är de av Kolb och Gibb. För mer detaljerade guider om de olika modellerna för reflektion, ta en titt på vår guide för reflekterande modeller på OmvårdnadAnswers.


Den viktigaste skillnaden här är alltså att du inte bara bör lära dig av en reflekterande erfarenhet, utan du bör också omsätta det du har lärt dig i handling. Du bör notera att detta ramverk nära liknar Essay Structure 1som vi diskuterade ovan, med tillägg av ett mer praktiskt element för det sista steget. Därför kan du pröva vad du har lärt dig i en praktisk miljö och sedan lägga till resultatet av detta i ditt slutavsnitt. Detta är kanske för närvarande den mest kända och populära modellen som används i reflekterande uppsatser. Så denna gång är de sex stegen: 1 beskrivning, 2 känslor, 3 utvärdering, 4 analys, 5 slutsatser och 6 handlingsplan. Därför är beskrivningen ganska självförklarande och innefattar, återigen, en beskrivning av händelserna. Därefter ska du dokumentera dina känslor om händelserna, både under evenemanget och efter det; och detta bör följas av en utvärdering av upplevelsen, och vad för- och nackdelarna var, inklusive reaktionerna från de närvarande, och om situationen förändrades på något sätt.


Analysdelen kan sedan innehålla relevant litteratur, som har relevans med händelsen, och detta kommer att följas av en slutsats som visar vad som lärts och vad som kunde ha gjorts annorlunda. Handlingsplanen beskriver sedan vad du skulle göra om situationen utvecklades igen, och vilka förberedelser du kan gå igenom innan den. Som sådana ger dessa ramverk en användbar struktur att arbeta utifrån, och detta kan också införlivas i strukturen för din uppsats om du föredrar det, om du arbetar bättre med ett mer formellt tillvägagångssätt. Detta liknar då mer uppsatsstruktur 2 som beskrivits tidigare, där analysavsnittet delas upp i avsnitt om känslor, utvärderar dessa känslor och sedan analyserar händelserna, utöver handlingsplanen som föreslagits av Kolb. Figur 1.


Den reflekterande uppsatsen har blivit en häftklammer i bedömningen på utbildningsinstitutioner runt om i världen, och är särskilt vanligt förekommande på universitetets grund- eller forskarutbildningskurser - och därför är det viktigt att förstå alla detaljer i hur man skriver en reflekterande analysuppsats bedömningar, så att du är bättre förberedd när du får ett sådant uppdrag. Om du kan bli bekant med Kolbs och Gibbs reflekterande cykler kommer du att ha en god uppfattning om vad som förväntas av dig när du får en av dessa uppdrag, och du bör vara skicklig på att skriva i första person och i en formell ton , så att du kan träffa målet med den typ av stil du bör sikta på. Men det viktigaste att komma ihåg, när du gör en sådan uppgift förutom att sträva efter att få ett bra betyg!


I slutändan, vad din lärare vill se är att du reflekterar över dina personliga upplevelser, snarare än att bara låta dem gå förbi dig, och hur man skriver en reflekterande analysuppsats du kopplar ihop teori med praktik och får en djupare förståelse för dina erfarenheter. Om du kan göra detta, och ditt skrivande är gediget, skrivet i rätt tid och med rätt ton, så är du nästan säker på att få det betyg du vill ha. Kundinloggning för rättvis användning. Sjuksköterska genomför en patientintervju Hur skriver jag en reflekterande uppsats? Att tänka på strukturen på ditt papper Därefter måste du tänka på strukturen på ditt papper. Uppsatsstruktur 1: Inledning, huvuddel, slutsats Uppsatsstruktur 2: Inledning, beskrivning av händelse, analys, slutsats Om du alltså väljer att gå med uppsatsstruktur 1, måste du slå samman din beskrivning och reflekterande analys, och du kan gör detta genom att ha en ämnesmening som beskriver just den här delen av din upplevelse följt av lite analys och stödjande detaljer, och sedan genom att lägga till en styckeslutande minislutsats – och sedan kan du följa denna mikrostruktur inom varje pågående stycke i din huvuddel.


Som sådan, i uppsatsstruktur 1, kan varje stycke i din huvuddel se ut ungefär så här: Ämnessats: Beskriv den här delen av din upplevelse och vad som hände Analys och stödjande detaljer: Reflektera över denna speciella del av upplevelsen och försök förklara den med användning av olika teorier, perspektiv eller stödjande bevis Styckeslutande minislutsats: Hur man skriver en reflekterande analysuppsats av stycket genom att dra några slutsatser baserat på reflektionerna. Men för många människor kan uppsatsstruktur 2 vara lättare att hantera, eftersom genom att använda detta tillvägagångssätt kan du helt enkelt skriva en beskrivning av din upplevelse i sin helhet och sedan analysera allt, hur man skriver en reflekterande analysuppsats, i mer allmänna termer, och välj ut särskilda delar som du tycker är särskilt intressanta.


net Att tänka på tonen i din reflekterande uppsats Tonen i din reflekterande uppsats är också viktig och bör vara formell till sin natur, utan att vara alltför akademisk, eftersom du kommer att inkludera dina personliga tankar och hur man skriver en reflekterande analysuppsats, som är subjektiva till sin natur. Vad ska du lära dig av att skriva en reflekterande uppsats? Reflekterande ramar som kan dras från Det finns ett antal teoretiska ramar som kan dras från för att konstruera din reflekterande uppsats, och två av de mest kända är de från Kolb och Gibb com Final Thoughts... Den reflekterande uppsatsen har blivit en stapelvara i bedömning i utbildningsinstitutioner runt om i världen, och är särskilt vanligt på universitetskurser på grund- eller forskarnivå – och därför är det viktigt att förstå alla detaljer i sådana bedömningar, så att du är bättre förberedd när du får en sådan uppgift.


Uppsatser, Storbritannien. November Komplett guide till att skriva en reflekterande uppsats. All Answers Ltd, hur man skriver en reflekterande analysuppsats. Kopiera till Urklipp Referens Kopierat till Urklipp. com, november Komplett guide till att skriva en reflekterande uppsats [Internet]. All Answers Ltd, 'Komplett guide till att skriva en reflekterande uppsats' UKEssays, hur man skriver en reflekterande analysuppsats. Samla data från olika deltagare och skapa en objektiv redogörelse för händelsen ur olika subjektiva perspektiv. Ha en tydlig struktur på plats, med: en Introduktion Huvuddel och slutsats, eller en variant av detta. Skriv det som en dagboksanteckning, innehållande tankar och känslor, men utan någon egentlig struktur.





typer av övertygande uppsatser



Det första du ska göra när du börjar arbeta med en reflektionsuppsats är att läsa din artikel noggrant samtidigt som du gör anteckningar. Du kan börja skriva ditt reflektionspapper genom att sammanfatta huvudkonceptet i dina anteckningar för att se om din uppsats innehåller all information som behövs för dina läsare. Det är bra att lägga till diagram, diagram och listor för att leverera dina idéer till publiken på ett bättre sätt. Svara bara på några av de grundläggande frågorna nedan:. Skicka sedan dina uppdragskrav till oss så fixar vi det på nolltid. Här är några exempel på reflektionspapper som du kan tänka på innan du förbereder dig för att skriva ditt eget:.


Slutresultatet av din brainstorming bör vara en skriftlig översikt över innehållet i din framtida uppsats. Se till att inte hoppa över det här steget, eftersom det kommer att säkerställa att din uppsats får ett korrekt flöde och lämplig organisation. Se till att din avhandling informerar din läsare om din allmänna ståndpunkt eller åsikt om ditt ämne. Se till att varje nytt brödstycke börjar med en ämnesmening. Om du skriver om en bok eller en akademisk artikel kan din reflektion innehålla citat och passager. De ger din läsare en referenspunkt för att till fullo förstå din feedback. Beskriv gärna vad du såg, vad du hörde och hur du kände. Berätta för läsaren hur din nyvunna kunskap har påverkat din förståelse av ämnet i allmänhet.


Beskriv känslan och den övergripande lektionen du hade som ett resultat av läsningen eller upplevelsen. Vi har ett separat blogginlägg dedikerat till att skriva en bra avslutning. Var noga med att kolla in det för en djupgående titt på hur du gör ett bra slutgiltigt intryck på din läsare. När du har valt ditt ämne, skriv en kort sammanfattning om vad du har lärt dig om din erfarenhet av det ämnet. Låt läsarna veta hur du känner om ditt ämne – och var ärlig. Chansen är stor att dina läsare sannolikt kommer att kunna relatera till din åsikt eller åtminstone hur du formar ditt perspektiv, och det kommer att hjälpa dem att få en bättre förståelse av din reflektion.


Du kan skriva ner specifika citat, anlag du har, saker som påverkat dig eller något minnesvärt. Var personlig och förklara med enkla ord hur du kände dig. Välj en idé eller erfarenhet du hade från det senaste steget och analysera den vidare. Skriv ditt resonemang för att hålla med eller inte hålla med om det. Försök att koppla ihop dina idéer och insikter för att skapa en sammanhängande bild för ditt tema. Du kan också försöka känna igen och bryta ner dina antaganden, som du kan utmana i framtiden. Det finns några ämnen för reflektionspapper som det oftast skrivs om. De inkluderar:. Innan du börjar ditt papper, läs några exempel på andra papper, de kommer sannolikt att hjälpa dig att få en bättre förståelse för vad de är och hur du ska närma dig din. Skriv aldrig hela uppsatsen på en gång.


Placera ut tiderna när du arbetar med ditt reflektionspapper med minst en dags mellanrum. Detta gör att din hjärna kan generera nya tankar och reflektioner. Nu när vi gick igenom allt det väsentliga om ett reflektionspapper och hur man närmar sig det, skulle vi vilja visa dig några exempel som definitivt kommer att hjälpa dig att komma igång med ditt papper. Ett reflektionspapper, som alla akademiska uppsatser, kräver vissa färdigheter och uppmärksamhet på detaljer. Vår tjänst "skriv mitt papper online" är alltid här för att hjälpa dig med allt du kan behöva. Vårt team väljs ut genom att endast rekrytera kvalificerade skribenter av högsta standard, och resultaten kommer inte att göra dig besviken. Klicka på knappen nedan för att hitta en expert som glömmer frågan: "Hur ska jag skriva detta? Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem.


Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen. Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp.


Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor. Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes. Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats. Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag. Litteraturrecensioner.


Därför måste du fråga om uppsatsen räcker för att uppfylla kraven för jobbet. Outsourca kan vara vettigt, beroende på ditt projekt. Din slutsats är det sista argumentet för din uppsats för att övertyga läsaren om de tankar som du har diskuterat i din uppsats. När du skriver en slutsats är det bra att se tillbaka och reflektera över alla olika idéer och källor du använt, och utvärdera dem. Det är bra att ha ett tydligt mål i åtanke, och veta vad man vill argumentera för. Det finns tre viktigaste punkter i en slutsats.


Christine är en erfaren affärsskribent med över 4 års erfarenhet av affärsskrivande tjänster. Den första punkten i en slutsats är att känna till ditt examensarbete. Detta är huvudidén som du kommer att presentera i din uppsats. Den här idén är vad uppsatsen handlar om, och om din slutsats är bra kommer den att göras av denna idé. Du måste se till att dina argument täcker alla dina punkter i din uppsats. Du kommer ofta att upptäcka att i det papper du skriver att du inte behöver tillhandahålla bevis för att stödja ditt argument, det är då du måste se till att du har tillhandahållit bevis för att stödja alla dina poänger. Hon förstår ditt företag och dina mål och hon är skicklig på att skapa effektiva affärsrapporter för olika branscher.


Styrkan i ditt argument ligger i dina bevis, men det kan också vara styrkan i ditt argument om ditt argument är felaktigt, så det är mycket viktigt att du kontrollerar alla dina punkter. Du måste också tänka på att om du är tveksam kan du behöva ändra din slutsats. När du skriver din slutsats måste du se till att du är tydlig med vad som behöver göras. Detta är inte alltid enkelt eftersom vissa tidningar måste fokusera på frågor och inte lösningar. Om så är fallet bör du se till att du är tydlig med vad som ska göras för att lösa eventuella problem du har.


Det sista att komma ihåg när det gäller att skriva en slutsats är att den måste vara kort. En slutsats är inte tänkt att vara långrandig, men en kort sammanfattning kan hjälpa läsaren att få en bättre förståelse för vad du har diskuterat i din uppsats. Det sista du behöver göra innan du skriver en slutsats är att ge ett litet efterord. Efterord kan användas för att beskriva alla relevanta anteckningar eller relevanta avsnitt av din uppsats.

No comments:

Post a Comment